Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Padel är en racketsport som kombinerar lite tennis, squash och badminton, allt i ett. Den kan spelas inomhus och även utomhus i dubbelspel. Är du intresserad? Hos oss hittar du allt du behöver - från padelracketar och bollar till komfortgrepp och padelskor - för att spela din första match, eller ta saker till nästa nivå.

Dölj filter
Visa filter
·
395 produkter
Sortera genom:
Efter färg
 • SVART
 • VIT
 • BLÅ
 • GRÖN
 • ORANGE
 • ROSA
 • TURKOS
 • GRÅ
 • RÖD
 • GUL
 • KAKI
 • LILA
 • LJUSLILA
 • VINRÖD

VILKEN PADELUTRUSTNING MAN SKA HA MED SIG

Padel är en racketsport som har vuxit i populäritet de senaste åren i Sverige. Barn och vuxna tycker om att spela spela padeltennis i och med att det är en väldigt fartfylld version av tennis. Spelfältet är mycket mindre och det är betydligt mycket enklare att få spelet att fortsätta även om man slår fel. Med vår padelutrustning kommer du kunna komma igång på nolltid!

Padelbollarnas mjukare utformning och inglasningen som påminner squash gör att spelets dynamik förändras trots att reglerna är väldigt lika tennis. En stor del av tiden man spelar tennis går åt att springa efter bollar som har hamnat utanför banan medan det inte är ett problem i padel tack vare inglasningen av banan vilket gör att padelbollarna studsar in på banan igen.

Väggarna möjliggör också att man kan spela padelball utomhus utan att behöva oroa sig om vindar eller att bollarna kommer bort. Det är just därför många väljer att spela den här sporten året runt. Om du köper padelkläder eller träningsskor för padel så kan du använda dem oavsett årstid.

Vi har sett till att ha all utrustning som behövs för att du ska kunna komma igång med ditt första spel så snart som möjligt. Vi har ett fullt sortiment av padelracket, padelbollar, padelväskor, padelkläder, padelskor och grepplindor.

Se till att värma upp ordentligt innan du börjar spela i och med att det här är en riktigt rolig sport som kommer att vara påfrestande för dina knän och leder i och med att man behöver göra väldigt dynamiska rörelser åt sidorna och med mycket kraft. Kom också ihåg att de vanligaste skaderna man kan få när man spelar padelboll är i fristerna, knäna och i axlarna. Så om du har redan ont i de områdena så bör du värma upp dem extra mycket innan du sätter igång.

TRÄNINGSKLÄDER FÖR PADELTENNIS

Precis som i alla liknande racketsporter så är flexibilitet och möjlighet att kunna vara bekväm medan man svettas en prioritet när man väljer kläder för att spela padelboll. Löparskor brukar inte vara rekommenderade i och med att de är i regel utformade för att springa långa sträckor och kräver inte mycket friktion. Skor för padeltennis är däremot utformade med friktion och stabilitet i åtanke. De flesta andra sorters skor kan enklet ha en förstörd sula efter ett tag om man stampar i sidled för mycket i och med att de inte är utformade för det ändamålet.

PADELBOLLARNA OCH PADELRACKET GÖR SPELET ROLIGARE

Man kan ofta använda vanliga tennisbollar för att spela padelball men vanliga padelbollar är lite annorlunda och har mindre studs i sig för att vara anpassade till en mindre bana. Det går inte att slå bollen lika hårt som med ett tennisracket i och med ett större luftmotstånd och på grund av att padelracket är mycket lättare och har större luftmotstånd. Det resulterar i att slagen är långsammare men tempot i spelet är fortfarande högt i och med att man får använda sig av väggarna när man försöker "finta" med motståndaren.