Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Här hittar du ett brett utbud av barncyklar i olika storlekar och för olika åldrar. Barncyklarnas storlek mäts utefter hjulens diameter och är mellan 10-26 tum. Här kan du ta reda på vilken tum-storlek som passar till barnets längd. Vi har cyklar som passar för de allra minsta och hela vägen upp till att barnet är tonåring. Kolla in vårt sortiment av barncyklar!

Dölj filter
Visa filter
·
5 produkter
Sortera genom:
Efter storlek
Efter märke
Efter färg
 • SVART
 • BRUN
 • ROSA

HUR VÄLJER MAN BARNCYKEL?
Från den första cykeln till att barnet blivit tonåring behöver man tänka på balans, inlärning, storlek, säkerhet och komfort när man väljer en cykel för barn.

Oavsett om du letar efter en springcykel och balanscykel, en cykel med stödhjul eller ditt barns första BMX, så har vi en cykel för alla åldrar. Att börja cykla i tidig ålder är ett bra sätt att få barn att gilla att röra på sig och börja tycka om sport. Barn kan lära sig att balansera på en cykel vid 2 års ålder genom att använda sig av en sk. balanscykel/springcykel (en cykel som inte har några pedaler). Den får fart genom att barnet puttar från marken med fötterna. När barnet har tränat upp balansen (vanligtvis vid 3-5 års ålder) så kan man gå över till en cykel med stödhjul som senare kan monteras av när barnet är redo för en riktig cykel utan stödhjul.

STORLEK PÅ BARNCYKLAR
Förutom ålder så är höjd en viktig faktor när man väljer barncyklar. Barn behöver komfort när de börjar cykla för att lättare kunna fokusera på sin hållning och balans. Det är därför inte rekommenderat att man köper en cykel som är lite för stor trots att barnet kommer att växa så att den passar. Pojk- och flickcykel 24 tum och uppåt räknas som juniorcyklar. Cyklar för vuxna brukar mätas utifrån storleken på ramen och när barnet är ca 12 år gammalt (eller minst 140 cm lång) brukar man vanligtvis gå över till cyklar med storlek utifrån ramen istället för diametern på däcken.

Här är en lista på vilken storlek på barncykeln som kan passa baserat på barnets längd.

 • 85 cm-1 m: barncykel 10 tum
 • 90-105 cm: barncykel 12 tum
 • 95-105 cm: barncykel 14 tum
 • 105-115 cm: barncykel 16 tum
 • 105-115 cm: barncykel 18 tum
 • 115-125 cm: barncykel 20 tum
 • 125–140 cm: barncykel 24 tum
 • 140+ cm: barncykel 26 tum

OLIKA ANVÄNDNING
Från och med att barnet är ca 6 år finns det modeller med särskilda egenskaper. Vi erbjuder bland annat hybrider, MTB eller BMX cyklar. Det finns olika typer av hybridcyklar beroende på om ditt barn cyklar i städer eller i mer varierad terräng. Hybridcyklar är ofta mångsidiga och är dessutom ofta utformade så att man enkelt kan kliva på cykeln. Vi erbjuder dessutom tillbehör som korgar, bekväma sadlar och stänkskydd.

Om ditt barn däremot åker mycket i ojämna terränger så rekommenderar vi Mountainbikes - Barn.