Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Hide filters
Show filters
55 produkter
Sortera genom:

SKA DU VÄLJA PADELUTRUSTNING? VI HJÄLPER DIG ATT VÄLJA RÄTT.

Vill du prova på padel och vill veta hur du ska välja rätt utrustning? Vi har de råd du behöver för att göra ett bra val.

HUR VÄLJER MAN EN BRA GREPPLINDA FÖR SITT PADELRACKET?

Som ett racketsportsmärke har vi gott om råd för att hjälpa dig med ditt spel.

När du väljer ett vanligt grepp eller ett Grepplindor och skyddstejp för ditt padelracket bör du framför allt vägledas av hur det känns, men du bör också ta hänsyn till de olika fördelarna du kommer att ha beroende på vilket grepp du väljer.

Ett grepp placeras direkt på handtaget för att förbättra greppet mellan fingrarna och rackethandtaget. Grepplindan absorberar vibrationer du känner när du slår bollen. Ju tjockare grepp du använder, desto mer dämpas stötar av bollen.

När du väljer mellan olika grepplindor är det viktigt att du anpassar storleken på greppet på ditt handtag vilket ger dig bättre grepp om racketen. Ett övergrepp placeras över handtaget och hjälper till med grepp och komfort. Övergrepps-lindor är något tunnare än vanliga grepplindor.

Om ditt grepp är för tunnt kommer det att kännas som att du aldrig kan hålla i ditt racket ordentligt som att det är för litet för dig vilket kan bli obekvämt vid längre spel.

Om din grepplinda däremot är för tjock så kommer det ibland vara svårt att greppa det ordentligt. Välj lindorna utifrån storleken på din hand.

HUR VÄLJER MAN PADELBOLLAR?

Från enstaka till intensiv övning, här är vårta råd att hitta rätt boll för padel. Att välja en padelboll är ett viktigt steg på din väg till denna roliga sport, och du bör välja din baserad på hur det känns när du spelar, men också din nivå på spelet. Formen på din racket spelar också en viktig roll.

Valet av en padelboll beror på hur ofta du spelar och hur erfaren du är.

För enstaka övningstillfällen bör du fokusera på graden av studs som bollen erbjuder. Med detta i åtanke kommer tryckfria bollar att vara mest intressanta för dem som bara spelar ibland. En långsam studsning underlättar träningen och din komfort när du slår.

För regelbundet spel behöver du främst hållbarhet när du tränar för att få ut en större glädje. Bollar med ett konstant högt tryck är väldigt bra för det. Bollarna studsar mycket bättre vilket leder till ett mycket mer dynamiskt spel.

Slutligen kräver intensivt spel högre hastighet på bollen, så det är värt att gå för bollar med ett högt tryck. Bollar med ett högt tryck är mycket enklare att “spinna” vilket ger spelet ett nytt element.

Tryckfia bollar kan ligga på hyllan i många år utan att de tar skada medan bollar som har högt tryck blir dåliga snabbare.

HUR VÄLJER MAN PADELSKOR?

Kom ihåg att padelskor ska inte förväxlas med tennisskor! Men vad har en padelsko som en tennissko inte har?

Ditt val av padelskor kommer att baseras på din spelnivå och dina förväntningar med avseende på hur dina skor känns på banan.

Om du endast spelar ibland eller om du är en nybörjare så är grepp din största prioritet i och med att du behöver så mycket kontroll som möjligt i dina rörelser.

Om du spelar regelbundet så är dämpning viktigast för att absorbera stötarna under matcher.

Om du spelar intensivt och ofta så är hållbarhet och slitstyrka det viktigaste.

Vi har också samlat riktigt bra nät, fodral och västkor på den här sidan.