Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Fast eller fällbar, inomhus eller utomhus - vilken typ av bordtennisspelare är du? Oavsett om du vill att din spelplan ska vara liten eller kunna rullas in i andra rum, tror vi att du håller med om att det inte finns något bättre än att vinna på en backhander i sitt egna hem.

Dölj filter
Visa filter
·
29 produkter
Sortera genom:
 1. Pris 89 kr
  PONGORI

  Bordtennisnät PPN 155 cm

 2. Pris 149 kr
  PONGORI

  Pingisnät för inomhusbruk

 3. Pris 3 699 kr
  PONGORI

  Pingisbord PPT 530 OUTDOOR MEDIUM.2

 4. Pris 1 099 kr
  PONGORI

  Pingisbord PPT 130 SMALL INDOOR.2

 5. Pris 124 kr
  PONGORI

  Pingisnät FREE NET 100 cm

 6. 149 kr
  Pris 129 kr
  -13%
  PONGORI

  Nät för pingis Rollnet Small

  (7)
 7. Pris 89 kr
  PONGORI

  Bordtennisnät PPN 183 cm

  (2)
 8. Pris 10 749 kr
  CORNILLEAU

  pingisbord FREE 300X OUTDOOR Grå

  (1)
 9. Pris 8 579 kr
  CORNILLEAU

  Pingisbord FREE 100X OUTDOOR Grå

 10. 8 449 kr
  Pris 5 999 kr
  -28%
  PONGORI

  pingisbord PPT 530.2 OUTDOOR grå

  (6)
 11. Pris 7 729 kr
  PONGORI

  pingisbord PPT 500.2 OUTDOOR blå

  (10)

GUIDE TILL HUR MAN VÄLJER RÄTT BORDTENNISBORD

Vill du köpa ett bordtennisbord? Det är inte ett enkelt beslut. Det finns många val som är tillgängliga. Olika märken, olika kvalitet, olika priser. Vad är ett bra bord? Hur ser man om ett bord är av dålig kvalitet? Ska du köpa billigt? Eller måste man spendera mer?

Förhoppningsvis kan vi hjälpa dig. Här kommer ett par råd om hur man kan urskilja ett pingisbord med bra kvalitet från ett med dålig, hur mycket du ska spendera och vad man ska tänka på beroende vilka behov man har. Du kommer också få specifika rekommendationer om vilka bordtennisbord du kan köpa till ditt hem, klubb och skola.

Låt oss börja med den viktigaste informationen:

HUR MAN SER MAN OM ETT BORDTENNISBORD HAR GOD KVALITET?

Det enklaste sättet att identifiera om ett bordtennisbord är bra är genom att titta på dess tjocklek. Tjockleken varierar mellan 12 och 25 mm. Tjockare bordsskiva = bättre kvalitet. Tunnare bordsskiva = sämre kvalitet.

Du bör undvika att köpa bord med en riktigt tunn skiva (t.ex. 12 mm eller tunnare). Bollen studsar inte lika bra, bordet kan vara instabilt och lätt att skada.

Bord med en medeltjocklek (16mm-19mm) är i regel bra. Det är den vanligaste tjockleken som brukar säljas och du kommer att få en lika bra studs på bollen i många år om du tar hand om bordet.

Bord med tjock bordtennisbänk (22mm-25mm) är definitivt de bästa. Men de är också de dyraste. Om du är en amatörsspelare kommer du förmodligen inte att kunna skilja mycket mellan 22 och 25 mm. Kvaliteten på 22mm är fantastisk. 25mm är bara lite bättre. För många spelare som börjar så märks inte skillnaden mellan ett tunnt bord och ett tjockt bord. Endast de som har spelat bordtennis på flera bord under ett antal timmar kommer att konna känna skillnaden mellan ett bord som är 16 och 25 mm tjockt. Vi rekommendearar att man börjar med att ett medeltjockt bord om du planerar att spela på fritiden för skojs skull i många år framöver.

HUR MYCKET SKA ETT BORDTENNISBORD KOSTA?

Ju billigare bordet är, desto mindre tåligt är det. Om du vill ha ett pingisrum i ett kontor eller på en fritidsgård där man bara kommer att använda bordet i ett par minuter alternativt om du vill prova på pingis men vet inte om det är något som du och din familj kommer att vilja fortsätta spela efter en månad så är ett billigt pingisbord ett bra val. Ett billigare bord ska man så klart inte stå eller sitta på.

Om du köper ett pingisbord som är i medelpris-klassen så kan du förvänta dig att ha ett bra bord som du kan spela i många år på utan några problem. Studsen i bollen kommer alltid vara den samma och bordet kommer vara väldigt enkelt att vika ihop för att kunna förvaras utan att ta mycket plats. Det här är ett bord som du kommer att kunna använda i åratal utan att behöva oroa dig för slitage som påverkar spelet.

De dyraste borden är designade för vara stabilare, enklare att rulla, enklare att öppna och stänga och anpassat för att kunna användas utomhus. Dessa bord har justerbar höjd, ett nät som fälls ut automatiskt, förvaring av bollar och racket och ett laminerat överdrag för att man ska kunna spela samt förvara utomhus.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ NÄR MAN KÖPER ETT PINGISBORD?

För det första måste du tänka på hur du kommer att använda ditt bord. Kommer du att spela på det några få gånger per månad som en kortare paus i ditt arbete? Då kan ett tunnare bord passa dig. De billigare borden gör att bollarna studsar mindre vilket kan vara bra om man är nybörjare.

Du måste också se efter om bordet är enkelt att förvara, hur stabilt det är och om det går att förvaras utomhus (vissa bord är laminerade och gjorda för att kuna användas utomhus).

De dyrare borden är exakt i samma kvalitet som de man kan hitta i en bordtennisklubb och på tävlingar. Om du vill öva inför en turnering så rekommenderar vi ett bord med högsta kvalitet i och med att det är lite bättre studs i bollen på det bordet.

Vissa bordtennisbord har hjul och förvaring för bollar samt racket medan andra inte. Glöm inte att se efter hur tjock skivan är och om bordet har "Lock Click System" vilket hörhindrar skivorna att falla ner då man öppnar bordet vilket är extra viktigt när man har barn som vill spela själva.

Om du vill ta en närmare titt på våra andra tillbehör för bordtennis så kan du se hela vårt sortiment av bordtennisbollar, bordtennisracket samt nät genom att trycka på länkarna.