Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Här hittar du padelracket för nybörjare, erfarna och experter. Decathlon padelracket är utvecklade av experter som själva spelar padel regelbundet. Vi har ett nära samarbete med padelindustrin och utvecklar våra produkter jämsides med sportens utveckling. Scrolla gärna ner till bottnen av sidan för att få reda på hur du ska välja padelracket!

Dölj filter
Visa filter
·
36 produkter
Sortera genom:
Efter storlek
Efter produkttyp
Efter sport
Efter färg
  • SVART
  • BLÅ
  • GRÅ
  • RÖD
  • GRÖN
  • TURKOS
  • ORANGE
  • GUL
  • VIT

Att hitta ett padelrack som passar dig kan kännas som en halvsvår uppgift. Det finns ju en hel del olika modeller att välja mellan. Vi på Decathlon erbjuder ett stort sortiment av padelrackmodeller. För snabb listning kan du med fördel använda vår interna sökmotor längst upp och till exempel söka efter "padelrack dam", "padelrack barn" eller "padelrack herr".

Det spelar ingen roll om du letar efter ett padelrack för nybörjare eller ett för mer avancerat spel - vi vågar nästan lova att vi kommer ha ett padelrack som passar dig.

Det viktigaste du bör tänka på när du väljer ett padelrack är att det känns bekvämt för dig, eftersom ett sämre racket riskerar att inte bara skada ditt spel, utan faktiskt också din kropp. Det finns naturligtvis inget perfekt padelracket, eftersom varje spelare har sina förutsättningar men här är några tips på vad du bör kika närmare på när du väljer ett racket.

Det finns tre olika former för paddelblad. Den runda formen är den som rekommenderas för alla typer av nivåer, eftersom dess form är anpassad för att ha mer kontroll på bollen. Den ökade kontrollen underlättar när du ska lära dig tekniken i sporten vilket gör att dessa är bra padelracket för nybörjare. Den runda formen är gjord för att enklare utföra backspins och frontspins vilket gör att man förlitar sig mer på teknik än kraft i sitt spelande. Det droppformade racket är gjort för både hårdare slag och bra teknik och är därför format som en vanlig tennisracket. Precis som det runda padelracket så är det här gjort för alla nivåer på spelaren. Det diamantformade padelracket är gjort för de mer avancerade spelarna och ger mer kraft i varje sving men har dock en liten “sweet spot”.

Det är varken bra eller dåligt att använda en viss vikt på ett visst padelrack, utan det handlar mer om att vikten ska passa spelaren. En högre vikt på padelbladet ger mer kraft och en lättare vikt gör att det är snabbt och exakt. Om du brukar slå hårt rekommenderar vi ett tyngre padelrack. Vikten är också en av de egenskaper som skiljer padelrack för damer och herrar, där snitt-vikten i ett dam-padelrack är något lättare än ett racket för herrar.

Balansen är i regel direkt relaterat till formen på bladet. Diamantformade padelracket brukar i regel ha sin tyngdpunkt högt upp vilket leder till mer kraft men något mindre kontroll. Ett racket med låg tyngdpunkt har mindre kraft men är enklare att kontrollera.

Som exempel kan du tänka dig att du håller i en hammare, fast i fel ände. Du kommer att märka att det är väldigt enkelt att röra på den övre delen snabbt åt sidan till skillnad från om du håller i hammaren som vanligt.

Kärnan i bladet är uppbyggt av främst två material, EVA-gummi och skum. EVA-gummi är hårt, mindre flexibelt, men med hög hållbarhet. Det är just det här man använder i produktionen för att kontrollera kraft och kontroll i racket. Skummet däremot, har andra egenskaper och är mjukt, och förbättrar studsen i padelracket. Skummet förlänger även hållbarheten i racketen.

Främst är det vikten som skiljer! Vanligtvis brukar ett dampadelrack väga mellan 320-360 gram och ett padelrack för herrar mellan 350-390 gram. Ett padelrack för barn eller padelrack för junior brukar variera mellan 320-330 gram. För att hitta det bästa padelracket bör du utgå ifrån vilken typ av spelare du är, vilken nivå du ligger på, samt vad som känns bekvämt för dig. I sortimentet hittar du exempelvis Adidas padelracket, Head padelrack och padelrack ifrån Bullpadel.

Upptäck vårt utbud av padelbollar och padelkläder på Decathlon.