Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Här på Decathlon är vårt mål att göra sport tillgängligt för alla, dessutom på ett sätt som är skonsamt mot vår planet - utan att det ska behöva kosta mer. För att göra detta anser vi att hållbarhet inte bara bör handla om hur vi skapar våra produkter, utan även hur vi säljer dem!

Vi vill därför uppmärksamma dig på Decathlon Second Life, ett initiativ för vår planet.

Lämna in din begagnade cykel från Decathlon i en av våra butiker och få hjälp av vårt expertteam av tekniker som repararer och renoverar din cykel för att ge den ett andra liv.

 Beroende på cykelns skick erbjuds du en voucher du kan använda på vad du vill i våra butiker. Vi bedömer vilket skick din cykel befinner sig i, vilket innebär att vi kan erbjuda samma returpolicy på din begagnade cykel som för en ny. 

Hur går det till?

Du kan som kund komma till en av våra butiker och lämna in din gamla (eller skadade) cykel från Decathlon och ge den ett nytt liv. Vi utvärderar cykeln direkt i butiken och erbjuder dig en summa på en voucher, beroende på vilket skick cykeln är i. Det är sedan fritt fram att använda vouchern på vilka produkter som helst i våra butiker, inte bara på cyklar. De inlämnade cyklarna kan du sedan hitta i våra butiker till ett reducerat pris!

Samtliga av våra butiker erbjuder tjänsten, och för tillfället är det bara cyklar som kan lämnas in för att få ett andra liv. Vi jobbar i nuläget på att möjiggöra detta för våra andra produkter och hoppas att vi kan erbjuda detta inom en snar framtid.

Vad är Decathlon Second Life?

Decathlon Second Life är ett av våra hållbarhetsinitiativ som vi hoppas ska inspirera till positiva förändringar för planeten och dess människor. Vi har lanserat detta initiativ för att inspirera till positiva förändringar för både planeten men även människor. Tillsammans kan vi återvinna, reparera och återanvända fler produkter och förhindra att oönskade produkter går till spillo. 
Varje cykel som får ett andra liv märks med en etikett och trots att de är i utmärkt skick kommer vi inte sälja dessa till nypris.

Vi hoppas att genom Decathlon Second Life både kan göra sport tillgänglig för alla och samtidigt avsevärt minska vårt avfall och våra utsläpp, vilket kommer att bidra till att minska vår miljöpåverkan och skydda vår planet för framtida generationer.

Stay tuned and stay green!