Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Köpvillkor

Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av dig som kund (hädanefter ”du”) hos Decathlon Sverige AB (org. nr. 556812-4324), Råsta Strand väg 13C, 169 79 Solna, hädanefter kallat ”Decathlon” på Decathlons webbplatser.

Genom att använda decathlon.se och/eller göra en beställning, godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument, ”Villkoren”. Försäkra dig om att du har läst och förstått Villkoren innan du gör din beställning. För att göra en beställning på decathlon.se måste du vara minst 18 år gammal.

Att produkter eller tjänster tillhandahålls på decathlon.se vid en viss given tidpunkt, innebär eller är inte en garanti för att dessa produkter eller tjänster är tillgängliga. Decathlon förbehåller sig rätten att när som helst sluta sälja en produkt. Decathlon reserverar sig för eventuell slutförsäljning, bild- eller tryckfel samt felskrivningar. Erbjudanden gäller endast så långt lagret räcker.

Decathlon förbehåller sig rätten att ändra Villkoren efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på decathlon.se vid den tidpunkt då du gör din beställning.

Pris

Vid beställning gäller det pris som uppges på decathlon.se. Samtliga priser uppges i svenska kronor och inkluderar moms. Frakt- och eventuella betalningskostnader tillkommer.

Beställning

När du har lagt till din beställning, mailar vi dig en orderbekräftelse, under förutsättning att du har försett oss med din e-postadress. Om vi av någon anledning inte kan skicka din beställning, kommer vi att informera dig om detta snarast möjligt. Om vi redan har mottagit betalning kommer vi att återbetala det aktuella beloppet till dig med hjälp av samma betalningssätt som du använde då du gjorde din beställning, i den mån detta är möjligt.

Betalning

Hos Decathlon.se har du möjlighet att välja mellan tre (3) betalsätt: kontokort (VISA/Mastercard) och faktura (via Klarna AB). Om du istället har placerat en order via någon av skärmarna i våra fysiska butiker betalar du för din order i kassan, enligt de betalningsmedel som står till förfogande där.

Vid betalning med kontokort dras pengarna direkt från ditt konto och vi skickar dig en orderbekräftelse via e-post. Det sparas aldrig några uppgifter gällande ditt kort. All information skickas krypterad via säkrade servrar.

Vi erbjuder fakturabetalning hos Klarna AB. Om du väljer att betala med faktura överlåts därmed betalningshanteringen helt till Klarna. Med detta betalningsalternativ kan du själv välja om du vill betala allt på en gång eller dela upp din betalning.

Betalningsdetaljerna från Klarna skickas till dig via e-post. Klarna behöver ditt svenska personnummer för att kunna skicka och godkänna din förfrågan om fakturabetalning. Din folkbokförda adress måste även stämma överens med den kontoadress du registrerat hos oss på decathlon.se.

Fullständiga köpvillkor för Klarna faktura hittar du på www.klarna.com. Du kan också ringa Klarna på nummer 08 - 120 120 10.

Leverans

Decathlon levererar produkter vanligtvis inom 6-9 arbetsdagar, men ibland kan det ta lite längre tid beroende på lagerstatus. Gällande leveranstid för din order finns att hitta under "Mitt Konto". Du som kund har självklart rätt att häva köpet om din leveranstid överstiger utlovade dagar. Leverans till Decathlons butiker är kostnadsfritt. Order hämtas upp i vår Click & Collect-avdelning. ID-Kort måste kunna uppvisas vid uthämtning.

Återköp/byten/defekt vara

Om produkten inte uppfyller vad du har förväntat dig, vill byta storlek, göra återköp eller göra en reklamation på produkten måste du komma in till någon av våra Decathlon-butiker för att göra detta. Vi kan tyvärr inte hantera dessa ärenden via telefon eller mail. Vi har 30 dagars öppet köp på alla våra produkter köpta online och 14 dagar för alla köp gjorda i butiken. 

Outlösta pakter / ej genomförbara leveranser

För paket som inte hämtas ut hos ombud/terminal förbehåller sig Decathlon rätten att debitera kunden 200 kr (små produkter) samt 500 kr (stora produkter) för de kostnader som expedieringen medför för oss.

För paket vars hemleverans inte genomförs i enlighet med överenskommelsen med fraktbolaget tillkommer en avgift om 200 kr.

Ångerrätt & retur

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej förstörd eller skadad. Du får inte använda varan men naturligtvis försiktigt undersöka den.

Vid retur av produkt inom 30 dagar från köptillfället står Decathlon för returfrakten. Kontakta oss för utfärdande av retursedel.

Av säkerhetsskäl accepterar vi inte retur av säkerhetsutrustning såsom: Klätterselar, karbinhakar, hjälmar (oavsett typ).

Click & Collect 2H & Hemleverans Express

Om produkten inte uppfyller vad du har förväntat dig, vill byta storlek, göra återköp eller göra en reklamation på produkten måste du komma in till någon av våra Decathlon-butiker för att göra detta. Vi kan tyvärr inte hantera dessa ärenden via telefon eller mail.

Reklamation

Du som konsument har alltid rätt att reklamera ett fel till oss oavsett om det är dolt eller synligt. Din lagliga rätt att reklamera gäller i tre (3) år från inköpet. Fel på artikeln, felleverans eller transportskada skall reklameras inom ”skälig tid” från det att felet upptäcktes. En reklamation som görs inom två (2) månader från det att felet upptäckts anses alltid vara gjord inom skälig tid.

Garanti

Decathlon erbjuder två (2) års tillverkargaranti på våra egna varumärken. Vissa produkter har längre garantitid. Garantin omfattar material- och fabrikationsfel. Garantin gäller vid uppvisande av kvitto upp till 2 år efter inköpsdatumet.

Personuppgifter

Decathlon värnar om din integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är Decathlons målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd.

Decathlon Sverige AB, Råsta Strand väg 13C, 169 79 Solna, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till Decathlon. Genom godkännande av dessa Villkor samtycker du som kund till Decathlons behandling av personuppgifter enligt denna punkt. Lagrade personuppgifter används endast av Decathlon. Önskar du ändra eller ta bort dina uppgifter, skicka ett mail till [email protected].

Läs mer om vår sekretesspolicy här och hur vi hanterar cookies här.

Force majeure

Decathlon friskriver sig från ansvar vid så kallade force majeure händelser. Dessa karakteriseras som händelser utanför vår kontroll såsom krig, strejk eller annan arbetsrättslig konflikt, översvämning, brand eller liknande händelse.

Tillämplig lag

Svensk lag är tillämplig på detta avtal.

Tvist

Decathlon följer Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Övrigt

Decathlon strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa produkternas egenskaper, inklusive komposition och färg. Färgen du ser på decathlon.se är dock beroende av din datorskärm, och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger korrekt.

I händelse av att vår webbplats innehåller länkar till tredje parts webbsidor, eller material publicerat hos tredje part, är dessa länkar endast för informationssyfte. Eftersom Decathlon saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser eller dess material ansvarar vi därför inte för skador eller förluster som skulle kunna uppstå vid användning av dessa länkar.

De kännetecken som finns på denna hemsida tillhör Decathlon. Det är inte tillåtet att utan Decathlons godkännande använda Decathlons varumärken och kännetecken, varken i pappersform, digitalt eller i annat medium.

Bolagsinformation

Decathlon Sverige AB

Org nr. 556812-4324

Råsta Strand väg 13C

169 79 Solna

Momsregistreringsnr: SE556812432401

Kontaktinformation Decathlon Kundtjänst

E-post: [email protected]

Telefon: 08 - 28 13 34

(2021 - 08 - 19)