Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Vi erbjuder cykelhjälmar för alla typer av cykling - bland annat för alla er som gillar landsvägscykling, men självklart även för dig som kör mountainbike. Vi har dessutom cykelhjälmar som är särskilt anpassade för cykelpendlare. Du kan alltid använda vår snabba sökmotor och söka direkt efter till exempel "cykelhjälm dam", eller "cykelhjälm herr" för en bra lista på cykelhjälmar av hög kvalitet. Vi erbjuder också ett riktigt bra sortiment av cykelhjälmar till både barn och bäbisar. Med risk för att låta lite klyschig, men det spelar ingen roll hur bra cyklist du är – alla kan faktiskt råka ut för en olycka, om det vill sig illa. Så kompromissa inte på säkerheten när du cyklar.

Dölj filter
Visa filter
·
54 produkter
Sortera genom:
  1. Pris 499 kr
    ROCKRIDER

    Cykelhjälm MTB EXPL 500 svart

    (384)
  2. Pris 249 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm TEEN 500 Jr Svart

    (201)
  3. Pris 249 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm city 100

    (24)
  4. Pris 249 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm 500 junior gul

    (204)
  5. Pris 349 kr
    VAN RYSEL

    Cykelhjälm ROADR 100

    (98)
  6. Pris 399 kr
    BTWIN

    HJÄLM MTB 500 JUNIOR NEON

    (35)
  7. Pris 249 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm 500 junior röd

    (204)
  8. Pris 499 kr
    ROCKRIDER

    Cykelhjälm MTB EXPL 500 blåtonad

    (384)
  9. Pris 599 kr
    VAN RYSEL

    Cykelhjälm landsväg ROADR 500

    (245)
  10. Pris 249 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm 500 junior rosa

    (204)
  11. Pris 399 kr
    ROCKRIDER

    Cykelhjälm MTB EXPL 100 vit

    (24)
  12. Pris 249 kr
    ROCKRIDER

    Cykelhjälm MTB EXPL 50 svart

    (15)
  13. Pris 499 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm TEEN 900 junior

  14. Pris 249 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm 500 baby rosa

    (31)
  15. Pris 699 kr
    VAN RYSEL

    Cykelhjälm RACER

    (101)
  16. Pris 179 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm 100 junior svart

    (6)
  17. Pris 449 kr
    BTWIN

    Cykelhjälm city 500 svart

    (40)

Det finns framförallt tre saker man bör tänka på när man väljer sin cykelhjälm. Komfort, ventilation och hur intensivt du cyklar. Om du cyklar intensivt behöver du en heltäckande cykelhjälm som är väl utprovad och sitter perfekt på huvudet. Många av våra hjälmar kan enkelt justeras med en vridtratt så att hjälmens fäste om huvudet kan ändras.

För att cykelhjälmen ska sitta skönt på huvudet rekommenderar vi att du väljer en cykelhjälm med mjuka dynor på insidan av hjälmen. Hjälmen kommer då att vara bekvämare att ha på sig och hjälmen kommer också att absorbera mer av stöten om olyckan är framme.

Ventilationen av cykelhjälmen beror helt på hjälmens form, design och antal hål. Om du cyklar med höga hastigheter rekommenderar vi en cykelhjälm med färre hål, i och med att du då får mer vaddering och mer skydd om du kraschar.

När du har valt en cykelhjälm som passar så bör du också tänka på att den ska ha ett lyse eller reflex på baksidan för att du ska vara synlig när du cyklar i trafiken. Utöver det behöver du justera bandet som går under hakan så att hjälmen sitter som den ska. En tumregel är att bandet ska vara så åtdraget att du endast kan få in ett finger mellan bandet och hakan, utan att det ska kännas obekvämt.

Om du har varit med om en olycka med din cykelhjälm så rekommenderar vi att du byter ut hjälmen. Detta för att det kan vara svårt att se små sprickor och var dynorna har blivit för tillplattade för att kunna absorbera stötar i framtiden. Använder du din cykelhjälm ofta rekommenderar vi att du byter ut din cykelhjälm efter ca 5 år i och med att hjälmen kan skydda huvudet sämre om den har fått flera små stötar.

Beroende på var och hur du cyklar finns ganska stora variationer i vilka typer av egenskaper en cykelhjälm bör ha. För dig som kör BMX finns en anpassad typ av bmx hjälm med bland annat extra hög tålighet. Om du däremot är mer av en landsvägscyklist kan vi rekommendera våra cykelhjälmar för landsvägscykling där både ergonomi och ventilation är viktiga egenskaper.

TA REDA PÅ MER HÄR - Se till att vara väl skyddad när du ska cykla på vägen. Tänk på att använda cykelkeps, cykelglasögon och cykelhandskar som är särskilt avsedda för cykling.