Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Vi erbjuder cykelhjälmar för alla typer av cykling - bland annat för alla er som gillar landsvägscykling, men självklart även för dig som kör mountainbike. Vi har dessutom cykelhjälmar som är särskilt anpassade för cykelpendlare. Du kan alltid använda vår snabba sökmotor och söka direkt efter till exempel "cykelhjälm dam", eller "cykelhjälm herr" för en bra lista på cykelhjälmar av hög kvalitet. Vi erbjuder också ett riktigt bra sortiment av cykelhjälmar till både barn och bäbisar. Med risk för att låta lite klyschig, men det spelar ingen roll hur bra cyklist du är – alla kan faktiskt råka ut för en olycka, om det vill sig illa. Så kompromissa inte på säkerheten när du cyklar.

Dölj filter
Visa filter
·
52 produkter
Sortera genom:
 1. Pris 1 299 kr
  VAN RYSEL

  Cykelhjälm landsväg FCR vit

  (1)
 2. Pris 1 199 kr
  VAN RYSEL

  Hjälm landsväg RCR MIPS vit

 3. Pris 399 kr
  ROCKRIDER

  Cykelhjälm MTB EXPL 100 vit

  (34)
 4. Pris 499 kr
  ROCKRIDER

  Cykelhjälm MTB EXPL 500 svart

  (402)
 5. Pris 249 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm 500 junior blå

  (215)
 6. Pris 249 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm city 100

  (24)
 7. Pris 899 kr
  VAN RYSEL

  Cykelhjälm landsväg RCR svart

 8. Pris 249 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm 500 baby neongrön

  (33)
 9. Pris 399 kr
  ROCKRIDER

  Cykelhjälm MTB EXPL 100 blå

  (34)
 10. Pris 249 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm 500 junior rosa

  (215)
 11. Pris 249 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm TEEN 500 Jr Svart

  (210)
 12. Pris 449 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm city 500

  (41)
 13. Pris 449 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm city 500 beige

  (41)
 14. Pris 249 kr
  ROCKRIDER

  Cykelhjälm MTB EXPL 50 svart

  (25)
 15. Pris 449 kr
  BTWIN

  Cykelhjälm city 500

  (41)
 16. Pris 349 kr
  VAN RYSEL

  Cykelhjälm ROADR 100

  (99)

Det finns framförallt tre saker man bör tänka på när man väljer sin cykelhjälm. Komfort, ventilation och hur intensivt du cyklar. Om du cyklar intensivt behöver du en heltäckande cykelhjälm som är väl utprovad och sitter perfekt på huvudet. Många av våra hjälmar kan enkelt justeras med en vridtratt så att hjälmens fäste om huvudet kan ändras.

För att cykelhjälmen ska sitta skönt på huvudet rekommenderar vi att du väljer en cykelhjälm med mjuka dynor på insidan av hjälmen. Hjälmen kommer då att vara bekvämare att ha på sig och hjälmen kommer också att absorbera mer av stöten om olyckan är framme.

Ventilationen av cykelhjälmen beror helt på hjälmens form, design och antal hål. Om du cyklar med höga hastigheter rekommenderar vi en cykelhjälm med färre hål, i och med att du då får mer vaddering och mer skydd om du kraschar.

När du har valt en cykelhjälm som passar så bör du också tänka på att den ska ha ett lyse eller reflex på baksidan för att du ska vara synlig när du cyklar i trafiken. Utöver det behöver du justera bandet som går under hakan så att hjälmen sitter som den ska. En tumregel är att bandet ska vara så åtdraget att du endast kan få in ett finger mellan bandet och hakan, utan att det ska kännas obekvämt.

Om du har varit med om en olycka med din cykelhjälm så rekommenderar vi att du byter ut hjälmen. Detta för att det kan vara svårt att se små sprickor och var dynorna har blivit för tillplattade för att kunna absorbera stötar i framtiden. Använder du din cykelhjälm ofta rekommenderar vi att du byter ut din cykelhjälm efter ca 5 år i och med att hjälmen kan skydda huvudet sämre om den har fått flera små stötar.

Beroende på var och hur du cyklar finns ganska stora variationer i vilka typer av egenskaper en cykelhjälm bör ha. För dig som kör BMX finns en anpassad typ av bmx hjälm med bland annat extra hög tålighet. Om du däremot är mer av en landsvägscyklist kan vi rekommendera våra cykelhjälmar för landsvägscykling där både ergonomi och ventilation är viktiga egenskaper.

TA REDA PÅ MER HÄR - Se till att vara väl skyddad när du ska cykla på vägen. Tänk på att använda cykelkeps, cykelglasögon och cykelhandskar som är särskilt avsedda för cykling.