Campingtält

59 Produkter Produkter

sortera efter


Produkten lades till
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort

En köpguide för tält

Om du planerar att vara mycket ute i naturen under campingsäsongen så måste du välja rätt tält som passar dig. Vi gör det enkelt för dig.

Oavsett om du gillar att tälta ute i naturen eller om du vill ha det som din lilla hörna vid sidan av andra aktiviteter (som på en festival eller ett event) så hjälper vi dig att hitta det rätta tältet för dig.

Var man ska börja

Du kanske har märkt att vi har tält som kommer i många olika former och storlekar. De två sakerna man oftast bör kolla på när man köper tält är storleken om det kommer att passa till vad man kommer att använda den för.

Våra familjetält är gjorda för att hålla 4 eller fler personer och brukar vara tunnel- eller kupolformade. De tunnelformade tälten har i regel en stor öppning vilket låter mer solljus komma in i tältet medan de kupolformade tälten i regel har högre höjd till taket, två små sektioner där man kan sova och en mindre plats i mitten av tältet för att umgås. Familjetält är perfekta för att kunna slängas in i bilen och föras ut i fjället eller ut på landet om du inte oroar dig för att behöva bära på ett lite tyngre tält. Kom ihåg att de här tälten brukar vara de mest rymliga och bekväma men också de tyngsta.

Våra pop-up tält har plats för plats för mellan 2 och 4 personer. Om du måste resa och kan inte ha på dig större tyngder så är de perfekta för dig. Vi har utvecklat dem med fokus på de ska vara lätta, vara enkla att fälla upp och tåliga mot dåligt väder. De här är tält som passar nybörjare inom camping och som för de som inte vill jobba med att sätta upp tält under en lång tid (till skillnad från stora familjetält där det kan ta 20 minuter att sätta upp det). Ett pop-up tält väger ca 4 kilo medan ett familjetält kan väga ca 20 kilo eller mer.

Våra vandringstält är gjorda för att man ska enkelt kunna bära dem och ha med dem i små utrymmet och är därför perfekta om du vill vandra eller ha med ett tält när du ska flyga till ett annat land. De är dessutom gjorda för att tåla riktigt dåligt väder under en längre period och kan transporteras enklare i och med att de är lättare än de flesta andra tält. De här tälten har lite utrymme för din utrustning. Om du är en scout eller om du ska gå på en vandring under ett par dagar alternativt om du är en backpacker så är det här ett tält för dig.

Våra festivaltält brukar också kallas engångstält i och med att de är de billigaste tälten vi har och används ofta bara i ett par nätter på ett enskilt event. De är så klart fullt vattentäta, vindtäta och har bra ventilation (som man kan stänga om man vill hålla inne värmen.

Vad du måste tänka på när du väljer tält

Kom ihåg följande punkter när du väljer tält:

  • Hur högt är tältet, om du gillar att stå upp när du byter om så behöver du kanske ett tält som har högt upp till taket.
  • Längden på tältet. Om du är väldigt lång eller om du har mycket packning så kan det vara bra med extra utrymme.
  • Antal öppningar. Om du har familj och vänner så kan det vara bra att ha flera dörrar så att man slipper kliva över varandra.
  • Antal tältpinnar som behövs för att sätta upp tältet. Ju färre pinnar som behövs, desto enklare är det att sätta upp tältet.
  • Materialet. Se efter vilket material tältet är gjort av. Tält i olika prisklasser är gjorda av olika material vilket innebär att de tål olika mycket slitage.
  • Interna fickor och sektioner. Vissa tält har små avdelningar och de flesta har små fickor där man kan lägga i saker.