Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Solskydd och solstift

Är du på väg till bergen och har inte tagit med dig solskydd och solstift? Ingen panik! Vårt breda utbud kommer att passa och skydda din hud.

Dölj filter
Visa filter
·
7 produkter
Sortera genom:
Efter sport
Efter färg
  • VIT

I bergen är solens inverkan mycket annorlunda än i staden av flera skäl. För det första är det höjden. Forskare har faktiskt visat att UV-strålarna ökar med cirka 10 % för varje 1000 meters höjd. Snön kombineras med ultravioletta strålar och reflekterar 40-90 % av UV-strålningen, vilket har ännu större inverkan på huden! Solskydd är till för att skydda huden mot UV-strålar under skidåkningen. Det känsligaste området är uppenbarligen ansiktet, eftersom det är den enda delen som inte är skyddad när du åker skidor eller snowboard. Det är alltså mer än viktigt att smörja in ansiktet med solkräm varje dag du är i backen!

Det finns flera olika typer av solskyddsmedel, så du måste välja det som passar dig bäst, och det beror på flera kriterier. Först och främst solskyddets UV-skyddsfaktor som finns i 2 intervall, IP50+ och IP50. Ju högre faktor, desto oftare bör du applicera den! Det andra som du bör ta hänsyn till är själva solskyddet, och därmed dess storlek och användarvänlighet. Vi har så kallade barnprodukter med enklare användningssystem än andra. Olika solskyddsmedel finns som spray med avtryckare, eller i stickform med ett skruvsystem som gör den mer kompakt och motståndskraftig. Slutligen finns klassisk skisolkräm att breda ut, med fördelen att ha en större mängd.

För att få ut så mycket som möjligt av din tid i bergen rekommenderar vi att du förbereder dig för att möta solen som slår ner på snön! För att göra detta behöver du naturligtvis solskyddsmedel som är anpassat till din hud. Men det är inte allt - du kommer att behöva dricka mycket vatten eftersom solen, förutom att du idrottar och anstränger dig, dehydrerar din kropp utan att du märker det, och därför är det viktigt att alltid ha en vattenflaska/flaska i din skidryggsäck bredvid din solkräm. Läppsalva är också mycket viktigt eftersom din mun är en av de mest utsatta delarna under din idrottsutövning i bergen! För att vara säker på att du använder rätt metoder kan du ta en titt på våra råd om solskyddsmedel.