Citycyklar

61 Produkter Produkter

sortera efter


Produkten lades till
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort

Användbara tips för hur du ska välja din city cykel

Att cykla runt i stan är ekonomiskt, miljövänligt och roligt...om du har rätt cykel.

Välj inte bara första bästa cykel som du hittar på nätet - ta din tid för att ta reda på vad du behöver från din cykel och hur den kan hjälpa ditt dagliga liv. Här kommer en hjälpsam checklista som du kan använda för att veta om du har valt rätt cykel. Hur ofta kommer du att cykla? Hur långt kommer du att cykla och i vilken sorts terräng? 

Hur långt ska din citycykel åka?

Din cykel måste hålla lika länge som du och måste vara komfortabel under hela resan.

För korta distanser (ca 5 km) - hopvikbar cykel

Om du bara cyklar korta distanser oregelbundet och brukar vilja ha med din cykel på bussen eller i bilen så vore det förmodligen en bra idé att ha en hopvikbar cykel. De tar inte mycket plats i ditt hem eller på ditt kontor och är väldigt enkla att transportera.

För distanser upp till 10 km - Citycykel!

En citycykel är vad du behöver - den är enkel att använda och du kan sitta i 90° vilket ger dig en bra vy. Leta efter citycyklar med ramar som är gjorda av aluminium för att ha en så stabil cykel som möjligt. För att göra livet lättare borde du också köpa till pakethållare, cykelkorg och ett riktigt bra cykellås.

För distanser upp till 50 km - Hybridcykel

50 km är inte den enklaste sträckan så du kommer att behöva en hybridcykel eller en trekkingcykel. Den jämförs ofta med touringcyklar och är perfekta för längre distanser i städer och ute på landet. De är stadiga och bekväma och kan bli utrustade med användbara cykeltillbehör som cykelkorg, cykelväska och GPS-hållare. Oavsett distans så kan du göra trampandet mycket enklare genom att köpa en elcykel. De är alltid det mest bekväma alternativet och gör livet enklare för den som vill cykla till jobbet men vill inte bli svettig.

Vi på Decathlon vet att säkerheten är otroligt viktig för alla cyklister, det är därför vi alltid har bra säkerhetsutrustning som reflexer, hjälmar, cykellysen, reflexvästar, cykellysen mm. till ett så bra pris som möjligt.

Cyklar du i stan eller på landet?

Om du har helt fel däck så kommer du i bästa fall ha en obekväm och otymplig resa och vi värsta fall kan olyckor hända. Tänk efter om du ska cykla på asfalterade vägar, på landsvägar med många gupp eller i ojämna terränger som skogar och berg.

Om du cyklar på asfalterade vägar

Välj cykelhjul med väldigt få mönster. Till skillnad från vad de flesta tror så innebär färre mönster att hjulen kommer att ha mer kontaktyta med marken vilket ökar friktionen och därmed greppet på asfalt.  Se till att ha välpumpade däck, ju mer pumpade däcken är, desto mindre kontaktyta kommer de att ha. 2A brukar vara det rekommenderade trycket i däcken men kolla gärna på förpackningen av cykel slangarna för att vara säker.

Om du cyklar på landsvägar och på stigar

Du kommer att behöva många mönster på däcken i och med att de ger mer grepp för det väglaget. Om du använder en elcykelSe till att ha kraftigare däck som tål den extra vikten av cykeln.