Referens : 8640506
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VANDRINGSSKOR SNÖ BARN

Vattentät varm vinterstövel för vandring SH100 WARM junior stl 26–37 QUECHUA

QUECHUA
4.5/5
4.5/5

Färg : Urtvättad denimblå / Stormblå

Decathlon
Vi har tagit fram de här stövlarna för vandringar då och då. De är perfekta på hårdpackad snö. Perfekt för upptäcktsfärder på snöiga leder. Varm stövel med vattentät sko och hög komfort. Med Snowcontact-sula som ger fäste på snö.

Produktens fördelar

Värme Komforttemperatur: -3 °C
Gränstemperatur: -13 °C
Vattentäthet Skodelen är 100% vattentät, tillverkad i ett stycke, skaftet är vattenavvisande.
Fäste Grepp med SNOWCONTACT-teknik: materialet och räfflorna på sulorna.
Lätt att ta på/av sig Stor öppning som gör stöveln lätt att ta på.
Grepp Dobbarnas placering och deras höjd på 3 mm ger bra grepp på snö.

Teknisk information

Kan jag vara säker på att mina stövlar är tillräckligt varma för vintervandring?

Vi genomförde en jämförande studie i klimatlaboratorium, i förhållanden för vandring i svag vind (ca 1,5 m/s). Vi mätte även hur bra de håller värmen. Varje person upplever emellertid kyla på ett annorlunda sätt.Komforttemperatur: när man känner sig lite kall men 70 % av testpersonerna fortfarande bedömer värmen om fötterna som godtagbar.
Gränstemperatur: när man fryser och endast 10 % av testpersonerna fortfarande bedömer värmen om fötterna som godtagbar.

Hur skyddar stövlarna från yttre väderleksförhållanden?

Stövlarna är utformade med en medelhög sko som är helt vattentät och som skyddar den del av foten som kommer mest i kontakt med snön. Skaftet i textil är vattenavvisande och varmt och ger bra skydd mot kyla och inträngande snö.

Hur kan jag vara säker på att mina stövlar är 100 % vattentäta?

Vi har kontrollerat att stövlarna är vattentäta, både med test i laboratorium under simulerad gång med stövlarna till hälften nedsänkta i vatten, och med test av slitage och åldrande under faktisk användning. Vi har testat tre olika nivåer av vattentäthet: 2 000 böjningar (ca 4 km vandring), 4 000 böjningar (ca 8 km vandring) och 8 000 böjningar (ca 16 km vandring). Stövlarna har testats med 8 000 böjningar som motsvarar 16 km vandring.
(OBS: Skaftet är vattenavvisande)

Vad är skillnaden mellan grepp och fäste?

Stövelns grepp beror på antalet dobbar och deras form. Fästet beror på materialen och på räfflorna på sulorna, på samma sätt som för däcken på bilen. Greppet ger bättre framdrivning, förhindrar att stöveln halkar bakåt i uppförsbacke och stabiliserar foten.
Fästet förhindrar också att stöveln glider eller sladdar på slät, glatt mark och under krävande omständigheter (regn, snö, is).

Vilket slags grepp och fäste får jag med den här stöveln?

Stövlarna har sulan SNOWCONTACT och de har utformats för att ge maximal komfort vad gäller grepp vid vandring och fäste på snö. Räfflornas fördelning och djup (3 mm) är avsett ge optimalt grepp vid vandring på snö. Räfflornas yta och utformning har utformats för att passa perfekt till skarsnö och avleda överflödigt vatten så att man inte halkar.

Vad tillför sulan med SNOWCONTACT-teknik?

SNOWCONTACT-sulorna är tillverkade i ett särskilt material och har ett anpassat mönsterdjup som ger utmärkt grepp och fäste på underlaget. SNOWCONTACT-sulan är mer effektiv i snö än en vanlig sula. För optimal säkerhet vid användning på is kan du sätta på halkskydd.

Hur kommer stövlarna att hålla på lång sikt vid regelbunden användning?

Våra ingenjörer utför laboratorietester för att garantera att användarnas förväntningar uppfylls. Vi testar bland annat följande: att öglor och remmar sitter, limning, UV-tålighet, slitning av sulan och material i ovandelen, påskyndad föråldring.

Hur väljer jag stövlar och strumpor för en vandring i snö?

För att klä dig på bästa sätt under vintern, råder vi dig att följa dessa principer:
Värme: håll dig varm med varma strumpor, helst med lämplig andel (%) ull)
Ventilation: Välj strumpor efter vandringens intensitet och välj modeller med god ventilation som begränsar fukt.
Skafthöjd: välj skafthöjd på strumpan efter stövelns skafthöjd. Välj högre modell om du vill ha bättre skydd.

Hur kan jag bevara stövlarnas funktionella egenskaper?

Om ett tyg är vattenavstötande innebär det att vattnet rinner av tyget utan att absorberas. Tyget suger alltså inte åt sig vatten utan förblir varmt, lätt och ventilerande. Materialet blir vattenavvisande genom behandling av den utvändiga ytan. Behandlingen behöver göras om under plaggets livstid. Du hittar produkter för detta, sprej eller flytande, i våra butiker.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Om produkten omfattas av garanti byts den kostnadsfritt ut. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå. För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Vikt

26/27: 0,394 kg
28/29: 0,472 kg
30/31: 0,522 kg
32/33: 0,59 kg
34/35: 0,664 kg
36/37: 0,714 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
100% Styren etylen butadien styren (SEBS)
Ovandel i
100% Polyester
Insida i
100% Polyester
Förvaringstips Vi rekommenderar att skorna förvaras torrt, luftigt och mörkt.

Vårt engagemang

Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tillverkar och utvecklar vi snygga, enkla och smarta produkter. Vi genomför hårda fälttester av produkterna eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer som vi kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen