Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

När du vandrar över stenig terräng, blöta stigar eller vadar genom bäckar, kommer dina vanliga skor inte att räcka till. Decathlon erbjuder ett stort utbud av vandringsskor och vandringskängor från välkända outdoor-märken som SALOMON och Colombia och från våra egna experter på QUECHUA och FORCLAZ. Här hittar du alla typer av vandringsskor: vandringskängor för naturvandring och trekking, sandaler och vinterstövlar.

Dölj filter
Visa filter
·
288 produkter
Sortera genom:
Efter färg
 • BLÅ
 • GRÅ
 • SVART
 • BRUN
 • KAKI
 • GRÖN
 • TURKOS
 • BEIGE
 • ORANGE
 • ROSA
 • RÖD
 • LILA
 • VINRÖD
 • OCKRA
 • GUL
 1. 179 kr
  Pris 129 kr
  -27%
  QUECHUA

  Sandal vandring MH120 TW stl. -28-39 Junior blå

  (72)
 2. Pris 199 kr
  QUECHUA

  Vandringssko - NH50 Low - Herr

  (2)
 3. Pris 999 kr
  MERRELL

  Vandringssko - CROSSLANDER - herr

  (4)
 4. Pris 599 kr
  QUECHUA

  Vandringssandal – NH500 fresh herr

  (59)
 5. 699 kr
  Pris 599 kr
  -14%
  MERRELL

  Vandringssandaler Jacardia Dam

  (3)
 6. Pris 249 kr
  QUECHUA

  Vandringssandal NH100 Herr svart/röd

  (1829)
 7. Pris 249 kr
  QUECHUA

  Vandringssandal NH100 Herr

  (1)
 8. 1 399 kr
  Pris 999 kr
  -28%
  SALOMON

  Vandringssko vattentät för bergstrakter SALIBA Herr

  (3)
 9. 449 kr
  Pris 399 kr
  -11%
  QUECHUA

  Vandringssandal i skinn – NH500 – Herr

  (162)
 10. Pris 249 kr
  QUECHUA

  Vandringssandal NH100 Dam rosa

  (477)

Oavsett väder och säsong är vandring ett utmärkt sätt att njuta av naturens skatter och samtidigt hålla sig i form och ha roligt! För den bästa vandringsupplevelsen är ett bra par vandringsskor ovärderliga. Våra designers arbetar kontinuerligt för att erbjuda produkter som är bäst anpassade till terrängen du kommer att vandra i. Decathlon erbjuder ett brett sortiment av vandringsskor och kängor för vuxna och barn som vill upptäcka glädjen med vandring!

Beroende på din erfarenhet och terräng kan vandringen stundtals utsätta dina fötter och anklar för hårda prov - därför är bra vandringsskor ett måste. Ett bra par vandringsskor förhindrar skavsår och begränsar risken för vrickningar. Det är viktigt att du väljer vandringsskor som du är bekväm i. Om de inte sitter rätt kan vandringsskor snabbt orsaka obehag och smärta i fötterna, som gör din vandring till en riktig mardröm... Decathlon erbjuder vandringsskor med lågt, medelhögt och högt skaft. Låga vandringsskor passar nybörjare och korta dagsturer då de ofta upplevs som bekväma och ger bäst rörelsefrihet. Ju längre vandring och ju svårare terräng, desto högre bör skaften vara då de skyddar dina anklar från vrickningar och ger optimal stabilitet. Kombinera gärna med ett par vandringsstrumpor och sulor för extra komfort.

För dig som vill ge dig ut på långa vandringar är vandringsskor för trekking mest lämpliga. Trekkingskor är tåliga, stabila och vattentäta och är därför perfekta för att upptäcka långa och vackra vandringsleder som till exempel Kungsleden i Lappland. Dina fötter och anklar kommer vara stadiga genom alla terränger tack vare trekkingskornas höga skaft.

Oavsett om du ska ut och vandra i några timmar, en halvdag eller en heldag, så kan du behöva olika typer av vandringsskor. Valet av vandringsskor beror också på terrängen du kommer att vandra i.

Naturvandring: Om du vill göra en mer eller mindre lång promenad utan för mycket upp- och nedförsbackar, välj skor för naturvandring. Deras mjuka sulor är gjorda för lätt kuperad terräng och de är mycket bekväma. Lågt eller medelhögt skaft (kallad mid-cut)? Välj dem som du är mest bekväm i!

Bergsvandring: När det gäller bergsvandring i ojämn terräng handlar det främst om att välja en stark, tålig och bekväm skomodell. För långa vandringar med tung ryggsäck, välj höga vandringskängor som håller fötter och anklar stabila. Hårda sulor passar perfekt för branta sluttningar. Kvaliteten på dina vandringsskor bidrar till din säkerhet och komfort under dina vandringar, så välj dem noga. Se till att kontrollera vissa kriterier, först och främst stöd, skafthöjd och styvhet i sulan.

Snövandring: Vill du upptäcka snötäckta landskap och andas in frisk luft, då är snövandring något för dig! Välj vinterskor med snow contact-sulor för att ta dig fram så smidigt som möjligt på nyfallen pudersnö som på hårt packad snö. Snow contact-sulor ger bra grepp och fäste i snö och ökar din stabilitet. Decathlons vinterskor är varmt fodrade, isolerande och vattentäta och kommer garanterat hålla dina fötter varma och torra under hela snövandringen.