Referens : 8612374
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SÖMN BASLÄGER NATURVANDRING

CAMPINGSOVSÄCK - ARPENAZ 10 °C DUBBEL - 2 PERSONER QUECHUA

QUECHUA
5/5
5/5
Decathlon
Upptäck denna dubbla sovsäck framtagen av våra produktutvecklare som själva campar, för att sova skönt vid camping i temperaturer nära 10 °C. 10 °C. Vår målsättning: att erbjuda en dubbel sovsäck med helt blixtlås som gör den praktisk att öppna. Kan även göras om till täcke. 5 års garanti!

Produktens fördelar

Komforttemperatur För två personer | Komforttemperatur: 10 °C | Temperaturgräns: 5 °C
Sovkvalitet Mått: 190 x 144 cm | Dragkedja hela vägen
Lättransporterad Vikt: 2,9 kg | Volym: 54 L | Transportfodral
Storlek fodral: 45x40x30 cm
Kompatibilitet Denna sovsäck går inte att sätta ihop med andra
Lättskött Lätt att maskintvätta – följ skötselråden
Ekotillverkning Tyget på insidan och utsidan är "dope dyed" | Minskad klimatpåverkan

Teknisk information

Användningstemperatur

På alla våra sovsäckar anger vi den komforttemperatur som provats ut av ett oberoende laboratorium (AITEX) enligt EU-standard SS-EN ISO 23537-1. Komforttemperaturen är den lägsta temperatur vid vilken en utsträckt användare överlag upplever värmebalans och inte är varm eller kall (definieras för en standardkvinna och under normala användningsförhållanden).
Välj sovsäck utifrån den.

Vilken är komforttemperaturens gräns?

Den nedre temperaturen är då användaren ligger hopkurad i sovsäcken och känner sig bekväm, upplever en balanserad värme utan att känna sig varken för kall eller varm (beräknat för en genomsnittlig man under normala användarförhållanden).

Men detta behöver man veta om dessa temperaturer:

En sovsäck genererar inte värme, utan bevarar den värme kroppen avger. Är man utmattad och nedkyld och kryper ner i en kall och fuktig sovsäck så fryser man – hur bra den än är! Denna temperatur är alltså beroende av personens förmåga att tåla kyla (stor kroppshydda, trötthet osv.), utrustning (liggunderlag som isolerar från markkylan osv.), klädsel (naken, underkläder osv.) och väderförhållanden (fukt, vind osv.).

Några råd innan du kryper ner i sovsäcken:

Klä dig lätt – ett lager räcker. Håll extremiteterna varma: mössa, handskar, strumpor, värmare, gnuggning osv. En flaska med varmt vatten kan fungera som värmeflaska (förutsatt att den håller tätt!). Spänn musklerna (70 % av den energi som förbrukas omvandlas till värme), men utan att röra dig så att det uppstår drag.
För att inte behöva tvätta sovsäcken så ofta rekommenderar vi att man använder ett sovsäckslakan.

Material

Tyg in- och utvändigt: 100 % polyester | Fyllning: 100 % polyestervadd 300 g/m².

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.

Ekodesign

På insidan har vi valt ett tvåfärgat material och tråd som färgats med ”dope-dye”-metoden för att minska påfrestningen på miljön. Trådarna färgas under tillverkningen. En färgad och en ofärgad tråd. Jämfört med vanligt innertyg ger det:
– 65,8 % mindre utsläpp av småpartiklar (PM 2,5)
– 65,6 % mindre övergödning av sötvatten
– 76,7 % mindre övergödning av havsvatten

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Stoppning
100% Polyester
Foder
100% Polyester
Huvudmaterial
100% Polyester
Transportväska
100% Polyester
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Lätt att packa i ryggsäcken genom att stoppa ned i fodralet med fotänden först. Ta ut ur fodralet och bred ut på ett torrt ställe för att bevara fluffigheten och bevara värmeisolerande egenskaper.
Begränsad användning: Går ej att sätta ihop

Vårt engagemang

Så testas produkten Denna sovsäck har fem års garanti räknat från datum på kassakvittot. Garantin omfattar kostnadsfri reparation eller byte. Garantin omfattar fel på sovsäcken utom fel som beror på normalt slitage eller onormal användning. Den 5-åriga specialgarantin kräver att man kan uppvisa ett daterat kassakvitto.
Garanti: 5 År

Omdömen

Personalens omdömen