Referens : 8495195
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
KLÄTTERSKOR

Klättersko ROCK+ turkos SIMOND

SIMOND
3.8/5
3.8/5

Färg : Djupturkos / Blekgrå

Decathlon
Våra utvecklare och partners har skapat denna sko för att du ska utvecklas i din klättring, oavsätt terräng. Söker du en sko som är bekväm, men som samtidigt ger den precision du behöver för att utvecklas? Den här skons tekniska sula ger bra fäste och precision. Formen är bekväm och gör skon lättanvänd.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Komfort Skummet i hälen och plösen gör skon bekväm.
Styvhet Relativt styv sula som stödjer foten.
Precision En precision tack vare formen på framsulan.
Grepp Vibram XS GRIP-gummi framtill som ger bra fäste och precision.
Lätt att öppna/stänga 2 kardborrband för att kunna justera åtdragningen med god precision.

Teknisk information

Skons form

Rak sko med platt profil.
Bekväm.

Skons sula

XS Grip är ett gummimaterial framtaget och tillverkat av VIBRAM.
Det ger utmärkt fäste oavsett vilket underlag du klättrar på.

Välja storlek

Är du nybörjare rekommenderar vi att du väljer din vanliga skostorlek.
Skon ska sitta tajt, men utan att det gör ont.
Om du klättrar regelbundet, på medelnivå, kan du välja klätterskor i en mindre storlek än din vanliga (till exempel 1 storlek mindre), men för att fötterna ska utveckla rörlighet, proprioception och styrka är det viktigt att inte välja så tajta skor att du lider av det. För att inte tala om att klättringen blir mycket roligare!

Skötselråd

Vårt första råd är att inte tvätta klätterskorna i tvättmaskin. Rörelserna och temperaturen i maskinen riskerar att förstöra dem. Vi rekommenderar handtvätt, med en svamp blött antingen i vanligt vatten eller i tvålvatten. Det är viktigt att sedan låta skorna lufttorka i en jämn, inte alltför hög temperatur. Lägg dem inte på ett element eller i solen, till exempel. Vi rekommenderar att tvätta skorna regelbundet för att öka deras livslängd.

Omsulning

Sulgummit slits snabbt ut när man klättrar mycket. Vid regelbunden användning är gummits livslängd oftast mellan ett halvår och ett år, men den beror på många olika faktorer, till exempel bergart i klippan eller material i klättergreppen, din klätterstil och hur mycket smuts gummit utsätts för. Så snart syntetlädret börjar synas genom gummit är det dags för omsulning, för om det går hål på syntetlädret blir skon svår att sula om. Du kan få dina klätterskor omsulade i våra butiksverkstäder.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
100% Gummi
Ovandel i
35% Polyuretan, 65% Polyamid
Insida i
100% Polyester
Förvaringstips Undvik förvaring på platser som är alltför varma (i en bil på sommaren eller nära en värmekälla) eller alltför fuktiga.
Förvaras torrt.

Vårt engagemang

Produkten har testats av klättrare och klätterinstruktörer i Team Simond.
Så testas produkten Våra klätterprodukter designas av våra team baserade i Chamonix-dalen, vid foten av Mont Blanc (Frankrike). Våra tekniska partners testar dem i bruk för att kontrollera att de håller måttet i verkliga klättersituationer.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen