Referens : 8573487
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
EQUIPEMENT SNOWBOARD HOMME EXPERT

Snowboard- och skidjacka SNB JKT 100 junior svart DREAMSCAPE

DREAMSCAPE

Färg : Kolgrå / SVART / VINRÖD

Decathlon
Vi har tagit fram denna varma och vattentäta jacka med basfunktionalitet för att användas för snowboardåkning då och då. Jacka med lång passform ger utpräglad snowboardstil, ärmmuddar för att hindra att snö tränger in, snölås och liftkortsficka – alla grundfunktioner en bra snowboardjacka ska ha!

Produktens fördelar

Värme Vadderad fyllning 100 g/m². Ruggat foder.
Vattentäthet Ytbeläggning 5000 mm. Huvudsömmarna är tätade. Huva.
Hindrar snö från att komma in Enkla ärmmuddar, snölås.
Tålighet Slitstarka komponenter.
Ekotillverkning För effektiv användning av resurser består produkten av 59% återvunnen polyester
Enkelhet Huvan har ett kardborrband för att hållas hoprullad när man inte har den på sig.
Justerbara Dras åt vid handleden. Justerbart snölås.
Anpassning Namnetikett på insidan.

Teknisk information

Mindre inträngande snö

En snowboardjacka som utformats för att hålla snön ute:
_ i ryggen: snölås + lång passform för att kunna sitta på,
_ vid handlederna (ett mycket utsatt ställe): långa ärmar + muddar för att skydda handleden,
_ halsen: krage med högt bälgveck/huva med kardborrband för att hålla den hoprullad i högt läge och skydda nacken under hjälmen.

Fyra fickor

Denna jacka är avsedd att användas när man ibland åker snowboard, men har ändå fyra fickor:
_ Två sidfickor säkrade med blixtlås,
_ En innerficka säkrad med kardborrband
_ En liftkortsficka på vänster arm säkrad med kardborrband.

Huva hoprullad under hjälmen

I snowboard ramlar man och snö kan komma in under jackan. För att så långt som möjligt slippa den obehagliga upplevelsen har krage och huva utformats som en enhet.
För att huvan ska fungera som halsduk och hindra snö från att tränga in måste man vika den fyrdubbelt och sätta fast kardborrbandet så att den håller sig högt uppe och fyller ut luckan under hjälmen.
För att omsluta alltihop måste kragen normalt vara stängd.

Huva över hjälmen

Huvan till jackorna SNB JKT 100 är inte avsedd att bäras över hjälmen.
Den funktionen finns bara för jackorna SNB JKT 500.

KOMPLETTERANDE UPPLYSNINGAR HÅLLBAR UTVECKLING

Genom användning av
_ återvunnen polyester (yttermaterial, vaddering, innerfoder/59 % av jackans vikt),
_ spinnfärgning (ärmslut och jackans nederkant/8 % av jackans vikt),
har snowboardjackan Snb JKT 100 JR (8573487 & 8590046) 15 % lägre miljöpåverkan räknat i mängden koldioxidutsläpp jämfört med samma jackmodell från förra året (8494524).

MER INFORMATION OM ÅTERVUNNEN POLYESTER

Genom att återvinna plastflaskor eller textilier för att framställa vår polyester minskar vi användningen av oljebaserade resurser, samtidigt som vi bevarar materialets kvalitet och prestanda när du utövar din aktivitet.

MER INFORMATION OM SPINNFÄRGNING

Infärgning av textilier kräver mycket vatten och producerar dessutom spillvatten från färgbaden. För att minska miljöpåverkan använder vi spinnfärgning, där färgpigmenten integreras redan när tråden tillverkas.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 5 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Garantin omfattar kostnadsfri reparation eller byte. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller sådana som beror på onormal användning.

Här hittar du alla närmare uppgifter om denna garanti: https://www.wedze.fr/quest-ce-que-la-garantie-textile-5-ans

Hur kan jag vara säker på jackans hållbarhet?

Vi lämnar 5 års garanti på våra produkter och reparerar dem via lokala handlare om produkterna skulle skadas. Kontakta decathlon.fr för att få veta mer om hur du bär dig åt för att reparera produkten.Vi är särskilt noggranna vid valet av material och sammanfogningstekniker till våra produkter, för att kunna garantera god slitstyrka och hållbarhet för snowboardåkning.

Vatten kan tränga in genom sömmar. Har plagget vattentäta sömmar?

Utöver det vattentäta tyget har jackan utrustats med vattentäta sömmar. Det rör sig om vattentäta limsvetsade band som fästs på sömmarnas insida så att vattnet inte kan tränga in. På den här produkten sitter de vattentäta sömmarna på de ställen som utsätts mest för snö (huva, axlar).

Varför är jackan vattenavstötande?

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Denna egenskap uppnås genom en ytbehandling av tygets yttersida. Tyget suger därmed inte upp vatten och förblir lätt och varmt. Plagget bör återimpregneras under sin livslängd (efter varannan eller var tredje tvätt). Alla våra vattentäta jackor för snowboardåkare har vattenavvisande behandling.

Hur håller jackan mig varm?

Vi använder en syntetstoppning för att isolera värmen. Detta syntetmaterial är polyesterbaserat och kapslar in olika mycket luft beroende på fibrernas storlek. Det finns olika sorters syntetstoppning (vanlig, funktionsstoppning, stoppning med silikon m.m.) som alla ger plagget olika egenskaper (t.ex. värmeisolering, låg vikt och töjbarhet).Vi använder en till 100 % återvunnen vadd som gör att produktens påverkan på miljön minskar.

Hur ska jag sköta min produkt?

För att de ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi: Maskintvätt 30°. Program för syntettvätt. Vänd produkten ut och in. Använd en liten mängd tvättmedel. Inget mjukmedel. Vrid gärna ur plagget för hand. Låt torka på galge på varm och luftig plats. Ej kemtvätt. Lägg inte över ett element. Utsidan kan återimpregneras med hjälp av en impregneringsspray för kläder.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Stoppning
100% Polyester
Foder
100% Polyester
Manschett
80% Polyamid, 20% Elastan
Sidotyg
97% Polyester, 3% Elastan
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Ej kemtvätt. Tvättas med blixtlåset stängt. Använd inte sköljmedel. Tvättas skonsamt. Tvätta med liknande färger.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara helst på galge och undvik att vika plagget eftersom det skadar tygets ytbeläggning. Se till att produkten har torkat helt före förvaring i ett torrt och luftigt utrymme.
Rättslig notis Denna produkt är avsedd för skid- och snowboardåkning. Vid annan användning riskerar du att överskrida produktens tekniska förmåga. Vi rekommenderar starkt att man bär hjälm, ryggskydd och skyddsshorts för att njuta fullt ut av sin sport.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla snowboardprodukter från Dreamscape har provats ut under verkliga förhållanden: i snö, kyla och alla förhållanden som man kan råka ut för när man åker snowboard och skidor. Konstruktions-, produktchefs-, ingenjörs- och designerteamen ser till att det program som produkten har konstruerats för perfekt motsvarar dess användningsområde.
Garanti: 5 År

Omdömen

Personalens omdömen