Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Förutom att vara vattentäta, varma och andningsbara har snowboardjackorna också en lös passform för att ge snowboardåkaren den rörelsefrihet som han eller hon behöver.

Kolla in vårt breda utbud av snowboardjackor för herrar, damer och barn.

Dölj filter
Visa filter
·
16 produkter
Sortera genom:

Precis som en skidjacka ska en snowboardjacka vara varm, vattentät och andas. Den största skillnaden är hur den sitter. Eftersom snowboardåkaren ofta sitter, går ner på knäna eller lutar sig åt sidorna för att justera bindningarna behövs en jacka som ger optimal rörelsefrihet. Dessutom rekommenderas ryggskydd när man åker snowboard. En snowboardjacka ska därför kunna lämna utrymme för ett ryggskydd. Därför är snowboardjackor designade i loose fit med en bred passform.

Vi rekommenderar att du följer 3-lagersprincipen för ultimat komfort; underställ, en teknisk huvtröja och en snowboardjacka. Det tekniska underställsplagget för bort svett mot utsidan och vidare ut mot snowboardjackan. På så sätt hålls din hud torr under plaggen.

Det mellanlagerska föra bort svetten ut mot det tredje lagret, jackan. Det är också ett värmeisolerande lager. Sist men inte minst ska snowboardjackan vara vattentät och andas så att svetten som förts ut från de två första lagren avvisas, samt skydda i väder och vind.

Vi rekommenderar ett par snowboardbyxor med hängslen. De ger dig ultimat rörelsefrihet under jackan. Vantar rekommenderas eftersom de håller varmare än handskar, och du behöver inte samma fingerfärdighet som skidåkare.

Som vi nämnde ovan så rekommenderas det att du bär ett ryggskydd. Samt självklart snowboardhjälm och ett par skidglasögon för att åka säkert.