Referens : 8602679
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RIDHJÄLMAR

Ridhjälm 520 Vuxen/Junior svart glansig FOUGANZA

FOUGANZA
Decathlon
Vårt team har tagit fram den här bekväma och tåliga hjälmen som skyddar huvudet vid fall, oavsett vilken ryttargren du helst ägnar dig åt. Är du ute efter en bekväm hjälm? Tack vare de ergonomiska remmarna är den så bekväm att du till slut nästan glömmer bort den. Avtagbart foder som kan tvättas och bytas ut.

Produktens fördelar

Skyddande En tålig och testad hjälm som är certifierad enligt EN1384:2017.
Användarkomfort Bekväma spännen och skummaterial som minskar trycket vid vissa punkter.
Ventilation Huvudet hålls svalt tack vare ett funktionellt ventilationssystem.
Sitter väl Omarbetade fästremmar som sitter bra mot ryttarens huvud.

Teknisk information

Standard:

Hjälmen är certifierad enligt EN1384:2017.

Storlekar:

Från 53 till 61.

Lätt:

520 g i stl. 57.

Skydd:

Hjälmens främsta uppgift är att skydda ryttarens huvud. Modellen 520 har genomgått hårda tester i våra verkstäder. Den har ett skal i polykarbonat och ABS som är utformat för att absorbera en del av den energi som generas vid en stöt då skalet och/eller skyddsmaterialet delvis deformeras. Om du faller av ska du byta ut hjälmen: deformationerna kanske inte alltid syns med blotta ögat och de kan också finnas på insidan av hjälmen.

Komfort:

Det var en utmaning för våra ingenjörer: att erbjuda en tålig, stark, lätt och superbekväm hjälm. För att lyckas med det har Fouganza-teamet arbetar med spännets och remmarnas ergonomi runt ryttarens ansikte. De är i mjuk och skön polyester och är verkligen bekväma. Fodret är avtagbart och tvättbart och det fästs i hjälmen med ett kardborrsystem. Fodret har skumdelar som sitter noggrant placerade för att lindra tryckpunkterna mot huvudet.

Optimal ventilation:

Ryttaren anstränger sig mycket till häst! Hjälmen 520 har god ventilation för att minska värmen och leda ut svett på bästa sätt. Med 27 hål framtill och på ovansidan och ventilationskanaler under skalet kan luften cirkulera och ge bästa ventilation. Luften kommer in framifrån och leds ut på ovansidan – nu är det slut med svettigt hår efter ridpasset.

Stöd:

En hjälm som inte sitter bra på huvudet och som rör på sig, fullgör inte sin skyddande uppgift. För att hjälmen 520 ska sitta bra har fästremmarna på den omarbetats helt: efter flera tester har våra produktutvecklare lyckats skapa ett ergonomiskt system som ligger mot ryttarens nacke och under hakan utan att trycka. Remmarna omsluter huvudet utan att hindra rörelserna. Det gör att hjälmen sitter utmärkt bra. Uppdraget har lyckats!

Hur väljer jag rätt hjälm?

Hjälmen 520 finns i olika storlekar, från 53 till 61. Även om DECATHLON-butikerna har ett stort sortiment kanske inte rätt storlek finns tillgänglig: Titta då på vår hemsida och beställ där. För att få rätt skydd ska du mäta huvudmåttet och prova hjälmen. Om hjälmen ska skydda måste den sitta på rätt sätt. Köp aldrig en hjälm som är för stor till barn med tanken att de ska växa i den.

En praktisk detalj:

Många ryttare tycker inte om att ha håret hängande fritt när de rider och därför har hjälmen 520 en fiffig detalj: en av remmarna går bakom nacken och där kan ryttaren släppa ut hästsvansen mellan skalet och remmen. Så praktiskt!

Tvättbart foder som kan bytas ut:

Hjälmen 520 har ett foder av skummaterial och mesh (tyg som andas), som är verkligt bekvämt. Delen sitter fast med ett effektivt karborrsystem, och är löstagbart och tål handtvätt med kallt vatten. Om hjälmen aldrig har skadats och du skulle vilja byta ut fodret, så går det bra. Då får du ett helt nytt foder och samma komfort som tidigare utan att behöva köpa en ny hjälm.

Lättskött:

Sköt om din hjälm och torka av den på utsidan med en trasa.
Vi avråder starkt (eller rättare sagt helt) från användning av lösningsmedel eller andra starka produkter som kan minska hjälmens effektivitet och förstöra den. Avtagbart foder som tål maskintvätt 30 °C.
För transport och förvaring finns en liten tygpåse som skyddar mot smuts, repor och ljus.

Vårdad stil:

Hjälmen 520 finns i olika modeller, allt efter tycke och smak och beroende på ryttargren. Blank färg eller mockaimitation – den finns i olika varianter för att passa alla ryttares smak. En del vill ha den stilrena klassiska enfärgade versionen medan andra föredrar en tvåfärgad. Versionen strass passar säkert den som helst rider dressyr.

Justering av hjälmen:

För att ge optimalt skydd bör hjälmen sitta åt om huvudet utan att för den skull trycka. När hakbandet och remmen bak är korrekt justerade, ska hjälmen inte tippa framåt, bakåt eller åt sidorna.
Hjälmens hakrem måste gå under käken, som ett hakband men inte i nivå med hakan. Hjälmen ska vara tillräckligt justerad för att inte tippa åt något håll utan att sitta åt för hårt

Stötabsorbering:

Den här hjälmen har utvecklats för att absorbera en del av energin från en stöt, genom att skalet och/eller den stötupptagande skyddsstoppningen delvis deformeras.

En hjälm kan göra skador mot huvudet mindre allvarliga. Skyddet som hjälmen ger beror på olyckans förhållanden och omfång, trots att man bär en hjälm kan olyckor leda till död eller långa handikapp.

Användarråd:

Vi vet att du är ivrig att få testa den nya hjälmen men för din egen säkerhet bör du läsa bruksanvisningen först.
Hjälmen är endast avsedd för ridning och ska inte användas i några andra sporter. Om du bestämmer dig för att prova på bobsleigh, Formel 1 eller hängflygning kan den här hjälmen inte tillgodose dina behov. Vi råder dig att i så fall köpa ett lämpligare skydd.

Livstid:

Vi rekommenderar att du byter ut hjälmen efter 5 år från produktionsdatum (anges på en etikett inuti hjälmen), under förutsättning att den inte har utsatts för stötar och att den har förvarats under lämpliga förhållanden.

En skada kanske inte syns så därför ska en hjälm som utsatts för en kraftig stöt kasseras.

Retur av personlig skyddsutrustning

En hjälm är personlig skyddsutrustning.

Därför är det viktigt att du kontrollerar att du har rätt storlek/modell/färg innan du köper den.
Om vi ska kunna hjälpa dig med hjälmen i framtiden eller om du vill byta den, måste du returnera den med följande: kvitto, alla etiketter kvar, eventuella tillbehör och om möjligt originalkartongen. Låt oss tillsammans se till att det blir rätt genom att följa dessa råd.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Hölje
40% Polykarbonat, 60% Akrylnitrilbutadienstyren
Huvudfoder
100% expanderad polystyren
Rem
100% Polyamid
Spänne
100% Polyoximetylen
Förvaringstips Håll borta från värmekällor så som element eller bakfönstret på en bil i solen. Det kan förstöra polystyrenlagrets skyddande kapacitet
Begränsad användning: För ridning. EN HJÄLM SOM FÅTT EN STÖT MÅSTE BYTAS UT

Vårt engagemang

Anmält organ Nr 2008, Dolomiticert s.c.ar.l
Så testas produkten Testad i fristående laboratorium för att uppfylla rådande normer.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen