Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
  • Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
  • Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
  • Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
FOUGANZA
961392

Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart

349 kr
  • Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
  • Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
  • Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
Ridhjälm - 100 - Vuxen/Junior svart
Storlek :
size guide My size is :
Ej i lager

Är du nybörjare på ridning? Vårt team har tagit fram den här hjälmen som skyddar huvudet vid fall.

FÖRDELAR

Skyddande

Skyddande

En slitstark hjälm som är certifierad enligt EN1384:2017
Justerbara

Justerbara

Det smarta vridhjulet bak gör att du snabbt kan justera hjälmens storlek.
Användarkomfort

Användarkomfort

Det sitter skumpartier på spännet och inne i hjälmen och det ger bästa komfort.
Ventilation

Ventilation

Håll huvudet kallt i sadeln: skalet gör att värmen leds ut.
Sitter väl

Sitter väl

Knäppning med ett fyrpunktssystem gör att hjälmen sitter bra.

TEKNISK INFORMATION

Standard:

Hjälmen är certifierad enligt EN1384:2017

Storlekar:

XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm), L (58-61 cm)

Lätt:

530 g storlek M (55–58 cm).

Skydd:

Är du nybörjare på ridning? Välj hjälmen 100 som är speciellt utformad för nybörjare. Modellen har genomgått många tester i våra verkstäder. Den är utformad för att absorbera en del av den energi som generas vid en stöt då skalet och/eller skyddsmaterialet delvis deformeras.
Om du faller av ska du byta ut hjälmen: deformationerna kanske inte alltid syns med blotta ögat och de kan också finnas på insidan av hjälmen.

Passform:

Ridutrustningen ska kännas bekväm och ha bra passform. Hjälmen 100 kan justeras och får perfekt passform. De finns i 4 storlekar, från XS till L, från 48 till 61. Prova hjälmen och ställ in den med vridhjulet bak. Det är enkelt att använda och du lär dig snart att snabbt ställa in hjälmen efter ditt huvudmått.

Komfort:

Säkerhetsutrustningen är viktig när man rider. Produktutvecklarna hos Fouganza har försett remmarnas spännen med skum så att hjälmen känns riktigt bekväm. På hjälmens insida finns också skum som kan tas ut och tvättas i 30 °C. Skummet sitter också vid hakan och hindrar att barnen får nyp i skinnet, som de ofta får de första gångerna.

Stöd:

Ett effektivt skydd är ett skydd som sitter bra på huvudet och därför har hjälmen 100 knäppning på sidan med ett fyrpunktssystem. De här fyra punkterna förbinder remmarna med skalet och hjälmen sitter ordentligt och jämnt balanserad på huvudet. Om hjälmen sitter bra och har rätt storlek kan du trava och galoppera utan att den rör sig på huvudet. Nu är det slut med hjälmar som kanar ner över ögonen och hindrar dig från att se.

Ventilation:

Hästar kan ibland vara oberäkneliga och ibland händer det oförutsedda saker på lektionen. De som har tagit fram hjälmen 100 har tänkt på att du ska kunna hålla huvudet kallt: hjälmen har ett femtiotal hål på ovansidan som gör att värmen kan ledas ut. Fouganza-teamet vill att du ska slippa värmeslag!

Design:

Även om du är nybörjare vill du väl ha en snygg utrustning. Det har de som har tagit fram hjälmen 100 tänkt på. Den kan användas inom olika ryttargrenar. Det här effektiva skyddet finns med olika färger på skärmen.

Lättskött:

Sköt om din hjälm och torka av den på utsidan med en trasa.
Använd ej sköljmedel eller andra starka produkter, som kan minska på hjälmens prestanda. För transport och förvaring finns en liten tygpåse som skyddar mot smuts, repor och ljus.

Justering av hjälmen:

För optimalt skydd bör hjälmen sitta åt om huvudet, men utan att för den skull trycka. När remmen är korrekt justerad, ska hjälmen varken tippa framåt, bakåt eller åt sidorna.

Hjälmens hakrem måste gå under käken, som ett hakband men inte i nivå med hakan. Den måste vara tillräckligt justerad för att undvika att hjälmen trillar åt något håll men utan att strypa.

Stötabsorbering:

Den här hjälmen har utvecklats för att absorbera en del av energin från en stöt, genom att skalet och/eller den stötupptagande skyddsstoppningen delvis deformeras.

En hjälm kan göra skador mot huvudet mindre allvarliga. Skyddet som hjälmen ger beror på olyckans förhållanden och omfång, trots att man bär en hjälm kan olyckor leda till död eller långa handikapp.

Användarråd:

Vi vet att du är ivrig att få testa den nya hjälmen men för din egen säkerhet bör du läsa bruksanvisningen först.
Hjälmen är endast avsedd för ridning och ska inte användas i några andra sporter. Om du bestämmer dig för att prova på bobsleigh, Formel 1 eller hängflygning kan den här hjälmen inte tillgodose dina behov. Vi råder dig att i så fall köpa ett lämpligare skydd

Livstid:

Gillar du hjälmen 100? Tyvärr kan du inte ha den kvar för evigt. Om hjälmen ska utgöra ett riktigt effektivt skydd rekommenderar vi att man byter den efter ett fall. Även om hjälmen verkar oskadd ska du vara medveten om att vissa invändiga skador kanske inte syns. Om du håller dig kvar i sadeln och ingenting händer måste du ändå byta hjälm efter 5 år.

Returvillkor för personlig skyddsutrustning

En hjälm räknas som personlig skyddsutrustning

Kontrollera att produktens modell, storlek och färg passar dig innan du köper den.

I annat fall kan du returnera den enligt följande villkor: med bruksanvisningen, alla etiketter och eventuell originalförpackning. Produkten kan komma att erbjudas för försäljning på nytt. Alla tillsammans: Låt oss ta hand om vår planet.

Tips for storage and maintenance

Storage tips

Håll borta från värmekällor så som element eller bakfönstret på en bil i solen. Det kan förstöra polystyrenlagrets skyddande kapacitet.

Restrictions on use

För ridning. EN HJÄLM SOM FÅTT EN STÖT MÅSTE BYTAS UT

TESTS AND WARRANTY

Test product

Testad i fristående laboratorium för att uppfylla rådande normer.

Warranty

2 Years

Agree by

Anmält organ N:2789, Pourquery Financier