Cykeltillbehör

724 Produkter Produkter

sortera efter

Vi vill alltid se till att våra kunder har de cykeltillbehören som krävs för att kunna få ut så mycket som möjligt av sin cykling. Oavsett om du letar efter barnstolar, cykellysen, ringklockor, cykelpumpar eller pakethållare så kan du hitta det hos oss på Decathlon. Beställ här!

Your product was added
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort

En riktigt bra cykel från Decathlon kan du komma väldigt långt med och vi har cykeltillbehör som gör att du vår favoritsport kan bli anpassad utefter dina behov. Vissa personer behöver bara en cykel för att ibland pendla mellan jobbet och hemmet medans andra behöver en mycket mer utrustad cykel för en mer varierad användning.

Hur utför man bra cykelunderhåll på en cykel man inte har använt på länge?

Svenska vintrar är inte cykelvänliga. Endast de mest dedikerade cyklisterna bland oss kan trä igenom kylan och regnet vecka efter vecka. För de av oss som ställer cykeln i garaget under vintern eller som inte har cyklat på ett bra tag så finns det flera saker som kan vara bra att utföra för att ha ett bra cykelunderhåll.

Allt från styret och sadeln till kedjorna och hjulen kan behöva att fixas till innan man kör igång. Innan eventuella reparationer måste utföras så kan det dock vara en bra idé att se över om man har rätt verktyg med sig.

Se över om du har bra däck

Om du har lämnat din cykel på en kall plats, som på en vind eller i ett garage under en längre period så kan det vara en bra idé att kolla om däcken är pumpade ordentligt. Luft kan åka ut ur däcken om de har minsta läckage. Kom ihåg att om man ställer cykeln utomhus under ett par månader så kan väderförhållandena påverka gummit.

Cykeltillbehören som cykellyse, reflexer, barnstolar, ringklockor och sadeln måste sitta rätt

Om du har vuxit eller tänker använda cykeln på ett annat sätt än tidigare så bör man också anpassa cykeln ut efter ens nya förutsättningar. Om du till exempel har skaffat ett barn så kan det vara en bra idé att montera en barnstol eller en cykelvagn till din cykel. Det är också en bra idé att se till att allt är rätt fastskruvat och anpassat till din användning.

Testa bromsarna

En av de viktigaste delarna av att underhålla en cykel är att se till att bromsarna fungerar som de ska. Både fram- och bak bromsarna måste vara i gott skick för att man ska kunna vara säker på vägarna. Kablar blir ofta utdragna om de har inte varit använda på länge. I såna lägen blir de mindre effektiva om de inte har blivit justerade. Du kan enkelt ordna det själv genom att titta på instruktionsvideor på nätet. Om du vill försäkra dig om att du har justerat dina bromsar rätt så är du alltid välkommen att komma in till oss så hjälper vi till.

Ta hand om kedjan och smörja den

Kedjor som inte byts ut kan enkelt bli utdragna och kan skada kassetten och andra delar av cykeln. Om du inte smörjde in cykeln innan la undan den för en längre tid så är det hög tid att göra det när du tar ut den för första gången på länge. 

Se till att allt funkar som det ska

Skruvar kan eroderas med tiden och måste ibland skruvas till efter ett långt uppehåll. Se därför till att cykellysen, ringklockan, cykelstödet, mobilhållaren, pakethållaren, stänkskyddet och reflexerna sitter som de ska.