Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Dölj filter
Visa filter
·
6 produkter
Sortera genom:

Skatestil (skejt/fristil) är den moderna stilen av längdskidåkning som ger snabbt glid. Skidorna har ingen fästzon för att få ultimat glid. Rörelserna liknar snarare skridskoåkning. Åkstilen blir allt mer populär, även i och med biathlon-tävlingar. När du väljer skateskidor ska du utgå från flera kriterier.

För det första ska du utgå från din nivå. Du väljer olika modeller beroende på om du är nybörjare eller erfaren åkare. Om du åker ibland väljer du ett par längdskidor - skate som är lättåkta och bekväma så att du kan utvecklas. En expertutövare väljer snarare mer styva och reaktiva skidor. Den andra viktiga punkten är att tänka på bindningarnas standard, för att se till att skidorna och pjäxorna - skate är kompatibla. Det finns flera standarder på bindningar: SNS ®, NNN ®, PROLINK ®, TURNAMIC ® . Alla våra skateskidor är utrustade med bindningen Rottefella standard NNN. Denna bindningsstandard är kompatibel med pjäxorna NNN ®, PROLINK ®, och TURNAMIC ® så du kan välja de pjäxor du trivs bäst med. Våra skateskidor har ett innovativt spärrsystem så att de enkelt justeras utefter pjäxorna. Mekanismen justeras snabbt, med eller utan verktyg, så att skidorna sitter stadigt och inte lossnar. Sist men inte minst ska du välja skateskidor utifrån din kroppsform. Du väljer spann på skateskidorna utefter din längd och vikt. Vi har modeller med mjukt, medel eller hårt spann. För att guida dig i valet av rätt längd på skateskidorna står angivelser i produktbeskrivningen under rubriken: Teknisk information..

Om du vill behålla skateskidornas prestanda och kvalitet krävs regelbunden skötsel. Det är främst belaget som behöver vallas ofta. Vallan stryks på direkt på belaget. Men det är en teknisk procedur som kräver rätt utrustning. Du kan även få hjälp av ett servicecenter. På Decathlon utvecklas skateskidorna i herr- dam och juniormodell utefter användarnas allra striktaste krav, för att tillfredsställa våra kunders önskemål. Vi hjälper dig att välja rätt modell som är anpassad efter din nivå. Vi har all utrustning du behöver och hjälper dig gärna hitta rätt för att du ska kunna maxa upplevelsen! Vi ger dig även tips för att sköta om dina längdskidor så att deras prestanda och kvalitet håller långt framöver.