Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Längdskidor - Klassisk

Dölj filter
Visa filter
·
9 produkter
Sortera genom:

Klassisk längdskidåkning är den traditionella stilen, som redan på forntiden användes som ett transportsätt. Klassisk stil liknar glidande steg. Man åker i spår eller off pist, cruising eller backcountry. Men oftast åker man klassisk längdskidåkning i två parallella spår. Du behöver en anpassad utrustning för att åka klassisk längdskidåkning.

Klassiska längdskidor har en fästzon i mitten på belaget. Zonen ger fäste i uppförsbackar så man inte glider bakåt. Det finns olika slags fästzoner: med fiskfjäll, med stighudar eller för att vallas. För att välja rätt modell utgår man från flera kriterier: din nivå, typ av fästzon, bindningarnas standard för kompatibilitet med dina pjäxor - klassiska, och även din längd och vikt för att välja rätt längd. Se alla våra tips för att välja rätt längdskidor. Inom klassiska längdskidor finns samma märken som för alpina skidor: Inovik och Wedze. Vi har ett brett sortiment för dam, herr och barn, för att alla ska kunna hitta rätt skidor oavsett nivå. Du kan välja endast skidor för att sedan hitta passande bindningar, eller köpa ett pack med klassiska längdskidor eller skateskidor. Det är enkelt att välja ett pack eftersom bindningen redan finns med. På vissa modeller kan man flytta fram eller bak bindningen något för att anpassa den utefter snöunderlag. Om man flyttar fram bindningen lite när man åker klassisk stil, får man bättre fäste, om den flyttas bak ökar glidet. När man åker skate och flyttar fram bindningen blir skidan mer lättstyrd, och om man däremot flyttar bak den så ökar glidet.

När du väl valt klassiska längdskidor behöver du ha ett par pjäxor som är kompatibla med skidornas bindningsstandard. Sedan behöver du ett par längdstavar, det enda som skiljer dem åt mellan klassisk stil och skate är längden. Kom ihåg att välja rätt tekniska längdskidjackor som både håller värmen, är svettavvisande och ger dig bra rörelsefrihet. Hos Decathlon hittar du allt du behöver för att ge dig ut i spåren i vinter!