Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Rullstolar

På Decathlon värnar vi om att göra sport möjligt för alla, oavsett nivå och förutsättningar. Därför är det väldigt viktigt för oss att representera parasport och erbjuda den bästa, anpassade utrustningen, för att alla ska kunna nå sina mål. Här hittar du rullstolar designade för specifika sporter så som rullstolsbasket, paracykling, rullstolsfäktning och rullstolstennis.

Dölj filter
Visa filter
·
7 produkter
Sortera genom:

Du bör ha några kriterier i åtanke när du väljer rullstol för parasport.

  1. Ditt val av sport
  2. För att du ska hitta den bäst anpassade rullstolen är det första steget att välja den sport du vill utöva. Rullstolar för parasport designas efter sportens behov och därför skiljer de sig beroende på vilken sport du väljer.

  3. Nivå och träningsfrekvens
  4. Är du nybörjare eller expert? Tränar du regelbundet, ofta eller bara ibland? Personer som tränar intensivt har andra behov och möjligtvis större krav än de som bara tränar ibland. Därför är vissa rullstolar mer avancerade och har olika funktioner.

  5. Användningsområde
  6. Tänker du använda rullstolen för fritidssport eller för tävlingar? För att delta i tävlingar måste rullstolen följa vissa regler och krav.

  7. Säkerhet
  8. Försäkra dig om att din rullstolen är certifierad och säker att använda. Det är viktigt att du tar del av skötselråd och hur du kontrollerar att rullstolen är säker att använda. För mer information, se skötselråd under teknisk information på produktsidan.

  9. Din storlek
  10. Välj rätt modell och storlek på din rullstol beroende på din längd och vikt.

  11. Möjliga justeringar
  12. Många rullstolar för parasport går att justeras efter personliga förutsättningar och kroppsform. Se till så att rullstolen matchar dina specifika behov.