Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

VINTERSKOR BARN

Vi på Decathlon har ett brett utbud av vinterskor, vinterkängor och vinterstövlar till barn och ungdomar. Vi erbjuder vinterskor och kängor med olika funktioner, i olika material och färger. Våra vinterskor till barn finns i olika storlekar, från de riktigt små hela vägen upp till vinterskor för junior och ungdom. Våra vinterskor och vinterkängor till barn finns med lite olika egenskaper beroende på klimat och användningsområde. Vissa modeller är klassiska vattentäta vinterskor men vi har också modeller som brukar benämnas som vattenavvisande.

Dölj filter
Visa filter
·
9 produkter
Sortera genom:
Efter märke
Efter sport
Efter färg
  • BLÅ
  • SVART
  • ORANGE

En bra vintersko för barn har två huvudsakliga uppgifter: att skydda barnets fötter mot fukt och hålla fötterna varma. Genom ett vattentätt och ventilerande membran hålls fötterna varma och barnen kan leka i snön utan att bli blöta om fötterna. En vintersko är ofta en benämning på en lägre modell medan vinterstövlar till barn går lite högre upp på benet. Ett par högre vinterstövlar skyddar snö från att tränga ner i stöveln när barnet är ute och leker i djup snö. En fodrad vinterstövel som även är vattentät är ett bra val för ditt barn till vintern.

Söker du en bra vintersko för ungdom har vi på Decathlon flera bra alternativ. Flera av våra vinterskor till barn och ungdom har justerbara kardborreband som gör vinterskon lätt att ta på och av. Skorna har dessutom en sula som ger ett utmärkt fäste på snön. Det vattentäta membranet som andas gör att fötterna håller sig torra.

Om du vill rusta ditt barn för ett riktigt vinterklimat, bör du välja ett par vinterskor som är tillverkade av ett material som är tåligt, vattentätt och isolerande. Det kan också vara bra att leta efter skor som har en justerbar ankelrem eller snörning för att säkerställa att skorna sitter ordentligt på barnens fötter. Och så klart är det viktigt att skorna är bekväma och att barnen gillar dem. Det är svårt att säga vilka vinterskor som är "bäst" eftersom det kan variera beroende på barnets behov och smak. Men vi får ofta frågan om "varma vinterskor för barn" och "fodrade skor för barn". Nästan alla våra vinterskor för barn är fodrade med ett isolerande material för att hålla fötterna varma.

Vill du ha riktigt varma skor så ska leta efter skor med ett foder av fleece eller annat isolerande material för att hålla fötterna extra varma. Och du bör också gå på kvalité, även om det finns en stor risk att barnet växer ur dem redan efter en vintersäsong. En riktigt bra och fodrad vintersko eller vinterstövel för barn håller länge, och kan kanske ärvas och användas igen?

Med vattenavvisande vinterkängor syftar man till skor som är tillverkade av material som är behandlade för att avvisa vatten och på så sätt hålla fötterna torra. Kom ihåg att det är skillnad på vattenavvisande och vattentäta skor. Med ett par vattentäta skor håller sig fötterna torra och barnen kan leka ute även vid rejält med regn och slask. Vattentäta skor är tillverkade av material som är vattentätt och som håller fötterna helt torra, även i de våtaste och kallaste väderförhållandena.

Gore-Tex är ett vatten- och vindtätt material som är populärt att använda i skor för barn och vuxna. Skor som är tillverkade av Gore-Tex är vanligtvis mycket tåliga och kan hålla fötter torra även i de kallaste och värsta väderförhållandena. Dessa skor är perfekta för barn som älskar att leka utomhus under vintermånaderna.

Vinterstövlar för barn och ungdomar är oftast tillverkade av material som är tåligt, vattentätt och isolerande. Det är också viktigt att stövlarna har en bra sula som ger bra grepp på isiga och snöiga ytor. Det kan vara bra att leta efter stövlar som har en innersula av fleece eller annat isolerande material.