Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Det är viktigt att vara säker när du cyklar, och här på Decathlon hittar du en rad olika cykelsäkerhetsprodukter, inklusive vårt omfattande utbud av cykelhjälmar. Våra cykelhjälmar för vuxna och barn är både lättviktiga och bekväma.

Hide filters
Show filters
47 produkter
Sortera genom:

HUR MAN VÄLJER SIN CYKELHJÄLM

Det finns tre saker man bör tänka på när man väljer sin cykelhjälm. Komfort, ventilation och hur intensivt du cyklar. Om du kör väldigt intensivt så behöver du en heltäckande hjälm som passar väldigt bra. Många av våra hjälmar kan justeras väldigt enkelt med en vridtratt så att hjälmens fäste om huvudet kan ändras.

Vi rekommenderar också att du väljer en hjälm med mjuka dynor på insidan av hjälmen som kommer att absorbera mer av stören om olyckan är framme. Dessutom är de bekvämare att ha på huvudet.

Ventilationen av hjälmen beror helt på hjälmens form, design och antal hål. Om du dock åker med höga hastigheter så rekommenderar vi en hjälm med mycket färre hål i och med att du då får mer vaddering och mer skydd om du kraschar.

När du väl har valt en hjälm som passar så bör du också tänka på att den bör ha ett lyse eller reflex på baksidan för att bli mer synlig när man åker i trafiken.

Utöver det måste du justera bandet som går under hakan så att hjälmen sitter som det ska. En tumregel är att bandet ska vara så åtdraget att du bör kunna bara få in ett finger mellan bandet och hakan, utan att det ska kännas obekvämt.

Om du har varit med om en olycka med din hjälm så rekommenderar vi att du byter ut hjälmen i och med att det kan vara svårt att se små sprickor och var dynorna har blivit för tillplattade för att kunna absorbera stötar i framtiden.

Vi rekommenderar också att du byter ut din hjälm efter ca 5 år om du åker ofta i och med att hjälmar kan förstöras med tiden om den har fått många små stötar.

VAR CYKLAR DU?

Beroende på var du du cyklar så finns det olika hjälmar: cykling i städer, på landsvägar, på olika terränger och på asfalterade vägar där du cyklar så snabbt du kan.

HJÄLMAR FÖR LANDSVÄGSCYKLING

Hjälmar för landsvägscykling är lättare, väl ventilerade och väl anpassade för huvudet. De bästa hjälmarna är de som uppfyller dessa tre kriterier. Antalet ventilerande hål är viktigt och du vet förmodligen hur många som krävs för att du ska kunna hålla ditt huvud svalt när du åker i stadsmiljöer.

HJÄLMAR FÖR CITYCYKLING

Hjälmar som är gjorda för citycyklar och hybrider är i regel gjorda av ABS-plast och kan enkelt hänga på styret eller ligga i korgen. Många hjälmar har plats för att man ska kunna koppla in ett VIOO-chip, en liten lampa som visar de andra cyklisterna var du är.

De här hjälmarna är tåliga och är designade för att användas ofta. Dessa hjälmar har i regel färre hål och är mer formade för att ha en snygg design snarare än att ha bra ventilation och lite luftmotstånd.

MOUNTAIN BIKE HJÄLMAR

Mountain bike-hjälmar liknar hjälmarna som är gjorda för landsvägscyklar. Det finns dock några små skillnader: den måste täcka hela ditt huvud för att skydda det mot grenar och fall från lite högre höjder, vilket är mer troligt i den disciplinen.

Dessa hjälmar är inte lika aerodynamiska som hjälmarna för landsvägar i och med att MTB:s är gjorda för att kunna hantera svårare hinder snarare än att nå så höga topphastigheter som möjligt.

BARNHJÄLMAR

Barnhjälmar för barn upp till 3 år brukar vara mindre på baksidan och mer kompakta vilket gör dem mer bekvämare för barn som sitter i barnstolar. Den här typen av hjälmar kan också användas av barn som använder balanscyklar. Barnhjälmar för barn mellan 3-9 är väldigt lika vuxnas hjälmar i sin form bortsett från storlek och färger.

Barn kan använda vuxenhjälmar (som är i rätt storlek) när de är ca 9 år gamla.

Glöm inte att prova din cykelhjälm eller använd vår storleksguide innan du köper en!