Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Det är viktigt att vara säker när du cyklar, och här på Decathlon hittar du en rad olika cykelsäkerhetsprodukter, inklusive vårt omfattande utbud av cykelhjälmar. Våra cykelhjälmar för vuxna och barn är både lättviktiga och bekväma.

Hide filters
Show filters
46 produkter
Sortera genom:

I vårt sortiment på Decathlon har vi cykelhjälmar för alla typer av cykling, från landsvägscykling till mountainbike. Det finns till och med hjälmar som är särskilt avsedda för pendling! Det spelar ingen roll hur bra cyklist du är – alla kan råka ut för en olycka. Därför är det viktigt att tänka på säkerheten innan du ger dig ut och cyklar.

Det finns tre saker man bör tänka på när man väljer sin cykelhjälm. Komfort, ventilation och hur intensivt du cyklar. Om du kör väldigt intensivt så behöver du en heltäckande hjälm som passar väldigt bra. Många av våra hjälmar kan justeras väldigt enkelt med en vridtratt så att hjälmens fäste om huvudet kan ändras.

Vi rekommenderar också att du väljer en hjälm med mjuka dynor på insidan av hjälmen som kommer att absorbera mer av stören om olyckan är framme. Dessutom är de bekvämare att ha på huvudet.

Ventilationen av hjälmen beror helt på hjälmens form, design och antal hål. Om du dock åker med höga hastigheter så rekommenderar vi en hjälm med mycket färre hål i och med att du då får mer vaddering och mer skydd om du kraschar.

När du väl har valt en hjälm som passar så bör du också tänka på att den bör ha ett lyse eller reflex på baksidan för att bli mer synlig när man åker i trafiken.

Utöver det måste du justera bandet som går under hakan så att hjälmen sitter som det ska. En tumregel är att bandet ska vara så åtdraget att du bör kunna bara få in ett finger mellan bandet och hakan, utan att det ska kännas obekvämt.

Om du har varit med om en olycka med din hjälm så rekommenderar vi att du byter ut hjälmen i och med att det kan vara svårt att se små sprickor och var dynorna har blivit för tillplattade för att kunna absorbera stötar i framtiden.

Vi rekommenderar också att du byter ut din hjälm efter ca 5 år om du åker ofta i och med att hjälmar kan förstöras med tiden om den har fått många små stötar.

Beroende på var du du cyklar så finns det olika hjälmar: cykling i städer, på landsvägar, på olika terränger och på asfalterade vägar där du cyklar så snabbt du kan.

Se till att vara väl skyddad när du ska cykla på vägen. Tänk på att använda cykelkeps, cykelglasögon och cykelhandskar som är särskilt avsedda för cykling.