Referens : 8620028
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
TILLBEH, GLIDVALLA, STAVAR FÖR LÄNGDSKID

Valla flytande Pure one cold glide -2 / -20°c VAUHTI

VAUHTI
Decathlon
VAUHTI har utvecklat vallan för att sköta om skidans belag och få bättre glid. Passar för en snötemperatur på - 2°C till - 20°C. Vallorna i produktserien PURE är rena och miljövänliga, helt fria från fluor.Produkterna är lätta att använda och är inte skadliga för miljön.

Produktens fördelar

Enkelhet Styrks enkelt på med en svamp.

Teknisk information

Fördelen med att valla längdskidorna

Längdskidåkning är en glidsport, det är därför viktigt att sköta skidornas belag för att få en optimal användning.
Vallningen förminskar "sugkoppseffekten" som gör att skidorna hålls kvar, och ger bättre glid genom att anpassa skidans belag till snöns egenskaper.

När ska jag valla skidorna?

Innan du börjar använda skidorna rekommenderar vi att du förbereder belaget ordentligt för optimalt glid, genom att valla det flera gånger för att vallan ska sjunka in ordentligt.

Sen ska du valla skidorna regelbundet beroende på: hur länge du åker och hur ofta, hur mycket skidorna nöttes av snön under den senaste turen.
Vänta inte med att valla tills skidorna blir vitaktiga!

Välj rätt valla

Hemligheten med en korrekt valla är att välja produkten som passar bäst med vädret du åker i.Vallningen beror på hur länge och ofta du åker, men även snöns kvalitet i förhållande till lufttemperaturen.Det är temperaturen som avgör vilken vallafärg du väljer.Varje färg motsvarar den optimala temperaturen den ska användas i.

Vilken är skillnaden mellan vallorna ONE och UP?

ONE = klassisk valla baserade på råolja, utan fluor. Rekommenderas: för underhåll av skidor och regelbunden längdskidåkning.----
UP = valla med högre prestanda, med vattenavvisande egenskaper som för bort vattenhinnan mellan belaget och snön.Kan användas som den är eller som bas.

Hur vallar jag skidorna?

Rengör skidornas belag med en borste innan du stryker på vallan. Applicera sedan vallan med en svamp och låt den torka i 10 min.När belaget torkat polerar du vallan med en nylonborste (mjuka strån).Du bör stryka på vallan i temperaturer över 10 °C
=> Du hittar instruktionsvideor på vår YouTube-kanal Inovik

Vikt

0,23 KGM

Se mer Se mindre

Material och råd

Vårt engagemang

Garanti: 1 År

Omdömen

Personalens omdömen