Referens : 8501274
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
TENNISSTRÄNGAR

Tennissträngning TA 590 HYBRID COMFORT CONTROL BEIGE ARTENGO

ARTENGO
Decathlon
För dig som spelar tennis på hög nivå och vill ha kontroll. Den högkvalitativa hybridtennissträngningen Ta 590 Hybrid Control 1,24 och 1,1 mm med multifilament ger dig maximal kontroll & spelkomfort tack vare materialet i Peek och aramidfiber (högteknologiskt)

Produktens fördelar

Bankontroll tack vare de 2 grovlekarna på 1,1 mm (lodrätt) och 1,24 mm (vågrätt).
Nötningsbeständig Aramidfiber i grovleken som är 1,1 mm gör den hållbar.
Spinn tack vare de 2 grovlekarna på 1,1 mm (lodrätt) och 1,24 mm (vågrätt).
Styrka p.g.a. den lodräta strängen med multifilament i PEEK, med spänning max 18-20 kg.

Teknisk information

Vilken spänning?

Med medelspänning (18kg till 23kg) får du mer komfort, mer spin och mer kraft. Du får däremot mindre kontroll och precision.
Hög spänning (>23kg) ger mer precision och kontroll. Var däremot uppmärksam på seninflammation. Dessutom får du mindre spin och kraft.Rekommenderad spänning:
Lodrät 20 kg
Vågrät 18 kg

Monofilament?

För monofilamentsträngar råder dig Decathlon att spänna dem med mellan 19kg och 22kg. Vi avråder starkt barn under 15 år från att använda monofilament, för att undvika skador. Denan strängning är reserverad för spelare som gör sönder sina strängar på under 10 h, då de snabbt tappar spänning.

Multifilament?

För multifilamentsträngning rekommenderar Decathlon en spänning på max 25kg! Denna strängning rekommenderas personer som är känsliga för seninflammation, unga och personer som inte ofta har av strängningen. Multifilamentsträngningen håller spänningen väl.

När är det dags att stränga om?

En rackets prestanda beror till 50% på ramen och till 50% på strängningen! Se därför till att ha en stränging i toppform.
För de som snabbt har sönder strängningen: byt när den går sönder.
För de som sällan eller aldrig har sönder strängning råder Decathlon att byta per år med samma nummer som man spelar i veckan. Exempelvis: Spelar du 1 gång i veckan strängar du om 1 gång om året. Spelar du 3 gånger i veckan strängar du om 3 gånger om året

Decathlons råd

Man ska inte spänna strängning som blivit lös, dess kapacitet har påverkats för mycket. En lösare strängning gör at du kan spela mer avslappnat, utan att pressa och därmed ha mer kraft. Vid spel blir strängningen sliten utan att gå av. Den förlorar sin elasticitet och sina ursprungsegenskaper. Grovleken (eller diametern) spelar också roll för spelkänslan. Ju tunnare sena, desto mer kraft och spin. Ju grövre sena, desto tåligare och skadligare!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Racketsträng
50% polyamid 6, 50% Aramid
Förvaringstips undvik stora temperaturförändringar och fukt på strängen.
Lämna inte din racket i bakluckan: temperaturen kan höjas eller sänkas kraftigt!
Begränsad användning: TA 590 HYBRID grovlek 1,24 mm och 1,1 mm
Undvik hög spänning

Vårt engagemang

våra diplomerade tennislärare samt lovande unga tennisspelare i norra Frankrike.
Så testas produkten Våra produkttester gör i ett laboratorium.
Där testas tålighet på strängningen genom en maskin som kallas Canon Ball, som kontrollerar livslängden på varje strängning.
Det utförs även ett krafttest med hjälp av maskinen "mouton de charpy" som kontrollerar energifördelningen och produktens kapacitet att överföra bollens hastighet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen