Referens : 8354268
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKOR VANDRING I NATUREN, HERR

Skor för naturvandring – NH100 – Herr QUECHUA

QUECHUA
4.3/5
4.3/5
Decathlon
Våra produktutvecklare som också är vandrare har tagit fram den här NH100 skon för vandring ibland i öppna landskap, skogen eller vid kusten, i torrt väder. Vår målsättning: Vi vill erbjuda bekväma och lätta vandringsskor som garanterar ett bra fäste på alla naturstigar med små höjdskillnader. Mycket prisvärda!

Produktens fördelar

Stötdämpning Stötdämpning i hälen med 6 millimeter tjock EVA-dyna – passar för naturstigar
Fäste Sula i TPR med 3,5 mm dobbar, passar för naturstigar
Lätthet Väger endast 373 g i storlek 43
Formar sig efter kroppen Innersulan kan tas ur och bytas ut mot en ortopedisk sula.
Skydd mot stötar Skydd mot grus i syntet framtill som hindrar att sten kommer in i skon
Grepp Sulans material och dubbarna på 3,5 mm gör det lätt att ta bort lera

Teknisk information

Sula med bra fäste som passar för naturstigar

Sulans utformning är ett resultat av lång tids forskning i våra laboratorier. Den består av en särskild gummiblandning för optimalt grepp och fäste. Behoven är inte alltid desamma och därför strävar vi alltid efter att ta fram en sula som ger den bästa avvägningen mellan naturstigar (av typ skogsstig) och stenigare stigar (som längs kusten).

Utformade för att användas på naturstigar

Våra vandringsskor är utformade för att användas på naturstigar. Vi väljer ut och testar verkligen materialen till sulor och ovandelar i våra skor för att de ska passa så bra som möjligt för vandring på ojämna stigar (som skogsstigar) eller mer belagda (som grusstigar vid kusten). Används skorna på väg (asfalt) kan de slitas ut snabbare och bli obekväma. De är inte lämpliga för vandring i bergstrakter.

Testade i laboratorium

Laboratorietester har genomförts för att godkänna följande: att öljetter och remmar sitter, limning, UV-tålighet, slitage av sulan och material i ovandelen, påskyndad föråldring. Testerna gör att vi kan förbättra kvaliteten på våra produkter och hindra att våra vandringsskor slits ut i förtid.

Hur väljer man rätt storlek på vandringsskor?

Stå upp när du prövar båda skorna tillsammans med vandringssockor. Pröva flera modeller och flera storlekar om du behöver. Det finns två komfortpunkter att kontrollera:
nedtramp av hälen och framfoten i nedförsbacke
Skorna får inte trycka någonstans. Gå gärna runt lite i varuhuset. Använd skorna lite i taget under de första vandringsturerna för att anpassa dem efter dina fötter.

Kombinationen skor och strumpor spelar en viktig roll

Det finns mycket som orsaka blåsor under vandring: skav, veck på strumpan, fukt, för liten eller stor sko osv. Därför är det viktigt att välja rätt storlek och ett material i strumporna som passar med vandringsskorna.

Hur väljer man rätt storlek på vandringsstrumpor?

För att undvika onödiga veck på strumporna måste man välja rätt strumpstorlek. Veck kan uppstå för att strumpan är för stor, med för mycket material runt foten som följd, eller för att den är för liten, och därför dras in i skon.

Hur väljer man rätt material i vandringsstrumpor?

Det är viktigt att hantera den fukt som uppstår under användning: man svettas – det går ofta inte att undvika. Om strumpan andas för den bort fukten. Därför måste man välja strumpor som både är lätta och andas. Om dina skor i stället är vattentäta för att skydda vid regn får du välja något annat. Du måste då snarare välja en strumpa som absorberar fukt och svett och sedan för dem så långt bort från foten som möjligt.

Vilka strumpor passar med skon NH100?

Dessa skor andas något, men inte tillräckligt bra för att föra bort all fukt. Vi rekommenderar att du väljer strumporna NH100 Mid: de innehåller bomull som absorberar fukt och är uppbyggda med frotté som för bort fukten från foten. Och de är tillräckligt höga för att skydda ankeln från skon. Det är en utmärkt kombination för att slippa blåsor.

GARANTI

Våra vandringsskor har två års garanti.
Vårt mål? Vi vill erbjuda hållbara produkter som följer dig på alla dina vandringar i naturen. Eftersom vi är starkast fästa vid de produkter som varit med om och fortsätter att uppleva vackra minnen!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
44% Polyuretan, 55% Polyester
Sula i
100% Thermoplastisk polyetylen
Insida i
50% Polyester, 50% EVA
Skötselråd: Tvätta med en fuktig trasa.
Förvaringstips Förvara i ett torrt, mörkt och luftigt utrymme.
Begränsad användning: Ej för användning i regn, bergsmiljö eller på asfalt

Vårt engagemang

Så testas produkten Våra produktutvecklare arbetar fram Quechua-produkterna i Frankrike, vid foten av Mont Blanc. Vi testar produkterna på fältet tillsammans med andra vandrare, för att vara säkra på att de är bekväma och slitstarka. Skogarna i Fontainebleau eller i Bretagne. Vi ger oss ut på så många olika stigar som möjligt och i alla väder. Det blir många samtal som är mycket värdefulla för oss. Vi behöver er feedback för att skapa våra framtida kollektioner!
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen