Referens : 8608585
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LANDHOCKEYSKOR

Landhockeyskor högintensivt spel Field ultimate herr röd ASICS

ASICS
Decathlon
Framtagen för den som spelar landhockey på intensiv nivå; expertspelaren väljer denna sko; den passar även den vana spelaren Hockeyskor för vuxna som spelar landhockey på hög nivå.

Produktens fördelar

Fäste Koniska dobbar fram- och baktill på sulan.
Lätthet 383 g i storlek 43
Framåtdriv Materialet gynnar inte kraft.
Sitter väl Styv PU-platta på yttersulan för högre stabilitet.
Komfort Invändigt skum som täcker hälen. Värmeformad innersula.
Skydd mot stötar Yttersulan går upp framtill för att skydda tårna.
Stötdämpning Mjuk EVA för stötdämpning (flytefoam-teknologi från Asics)

Teknisk information

Detaljer

Yttersula: i gjutet gummi med små dobbar fram- och baktill på sulan, för enastående grepp i alla riktningar. Styv PU-platta under mellanfoten ger den högre stabilitet. / Mellansula: i mjuk EVA för stötdämpning (flytefoam-teknologi från Asics). /Innersula: värmeformad, med en dyna vid hälen för högre komfort.

Detaljer (forts.)

Bakkappa: i styv PU för stabilitet; Insida: Textil skummaterial och 3D-mesh för komfort och ventilation./ Skaft: i halvstyv PU med meshväv./ Ovandel: inlägg i PU och mesh för ventilationen./ Plös: i 3D-mesh för komfort och andningsförmåga./Runt snöre

Vikt

383 g i storlek 43

Vilken form och storlek ska jag välja?

Framför allt måste skorna, precis som vid alla andra sporter, anpassas till dina fötter. De ska inte trycka någonstans. Foten ska heller inte röra sig för mycket inuti skon. Det är särskilt viktigt när spelplanen är i syntetmaterial. Vissa modeller passar enligt tillverkarna särskilt bra för kvinnor. De har tagits fram för spelare med lägre vikt och mindre fötter.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts.)

Vissa damspelare har små fötter och tenderar därmed att välja juniorskor. De är inte lämpliga för vuxna kvinnor.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts. 2)

Hur vet jag om skon sitter som den ska? Ta på dig landhockeystrumporna. Sätt ned foten hårt i marken. Medan du har ett vertikalt tryck på foten ska du försöka flytta på foten inuti skon, åt alla håll. Den ska inte kunna röra sig.

Varför ska man välja en särskild sko för landhockey?

Landhockeyskor har 2 specifika egenskaper: förstärkningar, särskilt framtill och på hälen, som skyddar foten mot stötar från bollen eller klubban samt en sula som är anpassad för att ge det grepp som krävs på landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag.

Vad kännetecknar en landhockeysko?

Landhockeyskor har specifika kännetecken:
Slitsulan (den del som har kontakt med marken) är oftast i gummi och har dobbar med olika form och placering. Den är hårdare än en trailsko. Den är anpassad för landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag. Den ger gott grepp på underlaget, något som är mycket viktigt i landhockey.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (fortsättning)

Den kan även svänga uppåt i skons framkant för att skydda tårna mot stötar.
Mellansulan (den tjocka delen av sulan som finns ovanpå slitsulan) tillverkas oftast i EVA (etylen-vinylacetat). Den dämpar stötarna vid löpning på konstgräsplaner som är relativt hårda.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 2)

Den har vanligtvis en upphöjning i fotens innerkant för att stabilisera foten vid de snabba och häftiga sidoförflyttningar som ofta förekommer i landhockey.
Sidostycket, de mellanliggande och yttre delarna av skons övre del, tillverkas vanligtvis i polyuretan och meshtyg och är mycket viktigt för att med hjälp av snörningen ge gott stöd åt foten vid landhockeyspel.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 3)

Ofta finns även inlägg i polyuretan som skyddar mot stötar eller ibland bara utgör en del av designen (tillverkarens logotyp).
Bakkappan, skons bakre, övre del, består oftast av polyuretan som förstärkts med en invändig, styv polyuretanplatta. Den stabiliserar hälen och skyddar hälsenan mot slag.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 4)

Plösen på fotens övre del tillverkas vanligtvis i skumplast och meshtyg och skyddar foten från vattenstänk och andra partiklar.

Säkerhetsråd

Hockey är roligt att spela. Tänk på säkerheten. Använd alltid tandskydd, benskydd och handskar. Använd speciella landhockeyskor med skyddande förstärkningar och sulor som är anpassade för underlaget. Använd ansiktsskydd och särskilda handskar vid straffhörna. Både vid match och träning.

Kreatörer

”Asics grundades 1949 av herr Onitsuka, och har sedan dess bara vuxit.
Märket är i dag fast förankrat i landhockeyvärlden och garanterar alla spelare optimal komfort och fäste under spelet.
Många kända spelare håller det för att vara det bästa märket."

Information

All information som nämns här är den från tillverkaren eller den vi fått från utvärdering av varuproverna.

Storlekar

40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Borsta och tvätta skorna med en fuktig trasa. Låt lufttorka.
Förvara inte i din träningsväska. Förvara torrt.
Begränsad användning: Passar inte för andra sporter.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen