Referens : 8556651
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKIDUTRUSTNING SKIDÅKNING NYBÖRJARE MAN

Skidjacka varm 500 Herr kamel WEDZE

WEDZE
4.6/5
4.6/5

Färg : Hasselnöt

Decathlon
Åker du ofta skidor, även i kallt väder? Tack vare dunfyllningen, värmer denna jacka mycket väl. Utöver att vara varm, har denna skidjacka ett vattentätt membran och vattentäta sömmar, vilket ger ett utmärkt skydd mot oväder.

Produktens fördelar

Vattentäthet RES BONNE : membran 10000 mm och vattentäta sömmar håller kroppen torr.
Värme Fyllning i hybridmaterial; dun i livet och syntet i ärmar.
Andningsförmåga Tyg som andas och ventilationsband i ryggen.
Vattenfrånstötande egenskap Vattenavvisande yttertyg som inte suger upp vatten vid regn.
Justerbara Huva och ärmslut kan justeras.
Fickor 5 fickor: 2 handfickor, 1 liftkortsficka, 1 innerficka, 1 nätficka/skidglasögon.
Användarkomfort Värmande och mjuk krage som skyddar.
Enkelhet Automatiskt snölås som inte behöver regleras.

Teknisk information

Vilken fyllning gör att min jacka är varm?

Dun och fjäder ger en oslagbar värmeisolering och har även utmärkta egenskaper vad gäller vikt/värme/sammanpressning. Det är dock viktigt att veta att värmen genereras av en kombination av vikten av dun/fjäder och jackans fyllnadsgrad. Tillsammans ger de värme och isolerar mot kyla. (Fyllning 50 % dun och 50 % fjäder i livet, återvunnen vaddering 100 g/m² i nederkant och ärmar, 60 g/m² i kragen).

Utöver fyllningen, vilka andra detaljer ökar den värmande effekten?

Utöver jackans fyllning skyddar vattentäta blixtlås, snölåset, kragen, justerbara huva och justerbara ärmslut dig från kyla, och ger en ökad värmande effekt.

Vad är ett membran?

Membranet är ett väldigt tunt material som placerats på insidan av yttertyget. Det är absorberande, och det blockerar vatten från utsidan men motverkar fukt som produceras av kroppen inifrån. Membran är lösningen för dig som vill hålla dig torr och varm.

Hur mäts jackans vattentäthet?

Ett plaggs vattentäthet mäts genom vattentryck uttryckt i mm vattenpelare (test baserat på normen ISO 811). Ju högre trycket, desto mer vattentätt är tyget. Ett material med en vattentäthet på 8 000 mm står alltså emot ett vattentryck på 8 000 mm.

Vilka detaljer skyddar mig från oväder?

Jackan 500 är gjord i ett material och med en monteringsteknik som gör den helt vattentät och som även begränsar vindens effekt så att du klarar både regn, snö och vind. För att säkerställa dess vattentäthet, har plagget genomgått ett test då det placerades i en specialdusch som kan återge alla sorters skidåkningsväder. Vi har testat plaggets vattentäthet genom brukstester under flera dagar i varierande väder.

Varför har jackan ett vattenavvisande skikt?

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Denna jacka är tillverkad av vattenavvisande material som står emot alla väder. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling som appliceras på tygets utsida, men vid användning kan dessa egenskaper förändras.

Hur återaktiverar man plaggets vattenavvisande förmåga?

Den vattenavvisande förmågan kan återaktiveras. Du kan använda en impregnerande sprej (säljs i våra affärer): spreja jämnt över hela plagget och låt torka i 10-12 timmar.

Vad menas med att en jacka "andas"?

Med det menas förmågan att låta vattenånga som produceras av kroppen under träning föras bort till tygets utsida. För att veta om ett material har bra andningsförmåga gör man ett test på dess förmåga att stå emot avdunstning, kallat RET (standardtest ISO 11092). Ju lägre RET-värdet är, desto mer andas tyget. RET-värdet för jackan 500 är 11. Det är de tekniska lösningar (blixtlås, luftning, mesh) som Wedze använder, som begränsar kondens på insidan av plagget och maximerar andningsförmågan.

Vilken passform har jackan 500?

Rak modell. Jackans sidor faller rakt och sitter parallellt utan att följa kroppsformen. Innervolymen gör att du kan bära två andra, tekniska lager under.

Hur klär man sig för att hålla sig varm i backen?

För att hålla dig varm och torr råder vi dig att klä dig i 3 lager: det innersta lagret håller dig torr det isolerande, mellersta lagret behåller värmen
det yttre lagret skyddar mot väder och vind.

Hur undviker man att snö kommer in om man ramlar?

Automatiskt snölås och justerbara ärmslut förhindrar att snö och kall luft tränger in, och skyddar även vid fall.

Hur tvättar jag min jacka?

* Stäng jackans alla dragkedjor * Vänd avigsidan utåt * Tvätta i maskin i fintvätt 30°, med lite tvättmedel och utan sköljmedel.
Viktigt: ställ in tvättmaskinen på skonsam centrifugering (mindre än 800 varv/min): om centrifugeringen är för kraftig kan fjäderbollar formas som är svåra att lösa upp. * Lägg i 2 rena (helst vita) tennisbollar i tvättmaskinens trumma.
* En andra eller tredje sköljning för att få bort tvättmedelsresterna från tvätten ordentligt.

Hur torkar jag min jacka?

I torktumlare (rekommenderas starkt)
* Skonsamt program. * Kör flera långa omgångar för att torka jackan ordentligt.
* Klappa lätt på fjäderklumparna som formats mellan varje omgång.
Det tar längre tid om du inte har tillgång till en torktumlare. (torkningen kan ta 1 till 2 veckor, plant på torr plats). Man måste klappa lätt på jackan för att undvika att fjädrarna klumpar ihop sig (minst 4-5 gånger)

Varifrån kommer fjädrarna som används?

Vårt spårningssystem gör att vi kan garantera att fjädrarnas ursprung är i överensstämmelse med vårt engagemang för ansvarsfulla material. Våra leverantörer åtar sig att bara använda fjäder från ankor som fötts upp för köttet, och som plockats efter slakt.
http://sustainability.decathlon.com/media-reports/documents/

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan beräknas för hela dess livscykel och med olika indikatorer. Vi sätter ett helhetsbetyg på skalan A-E för att hjälpa dig att enkelt identifiera vilka produkter som har minst miljöpåverkan när du jämför produkter av samma typ (t.ex. T-shirts, byxor eller ryggsäckar).
Decathlon har på eget initiativ tagit fram denna bedömning av miljöpåverkan.
För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Huvudfoder
100% Polyester
Annat foder
100% Polyamid
Membran
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas ut och in. Tvättas med blixtlåset stängt. Tvättas separat. Plantorkas. Kort centrifugering. Tvättas skonsamt. För att underlätta rengöringen av produkten rekommenderar vi att du lämnar in den på kemtvätt..
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara helst på galge och undvik att vika plagget eftersom det skadar tygets vattentäthet. Se till att produkten har torkat helt före förvaring i ett torrt och luftigt utrymme.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla Wedzes produkter är skapade, designade och konstruerade i Mont-Blanc-dalen. De testas sedan i användarförhållanden som är identiska med dem som du själv kan befinna dig i (snö, kyla, pudersnö, etc.) Konstruktionsteamen ser till att programmet för vilket produkten har utvecklats helt och hållet motsvarar dess användning i praktiken.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen