Referens : 969040
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKIDHJÄLMAR VUXEN

SKIDHJÄLM MED VISIR H350 VUXEN KORALL WEDZE

WEDZE

Färg : Korallrosa / GRÖN

Decathlon
Framtagen för vana skidåkare som vill ha en visirhjälm som skyddar både huvud och ögon. Perfekt för skidåkare som bär glasögon. Den lättaste 2-i-1-visirhjälmen i sortimentet! Mjuka öronskydd för högre komfort.

Produktens fördelar

Sitter väl Justeringsratt mitt bak.
Ventilation Tio hål för ventilering och invändiga ventilationskanaler.
Lätthet 510 g i storlek M. Den lättaste av våra hjälmar med visir.
Solskydd Enkelt visir med UV-skydd och imskydd, för alla väder (kategori S3).
Skyddande Uppfyller standard EN 1077-B. In-Mold-konstruktion ger lägre vikt.
Vattentäthet Visir och hjälm har skum vid sammanfogningen, så att vatten/snö inte tränger in.
Värme Foder och öronkuddar i tjockt, borstat material.
Användarkomfort Öronkuddarna är delvis urgröpta för att begränsa tryck på öronen.

Teknisk information

VISIRHJÄLMARS SÄRSKILDA EGENSKAPER

Visirhjälmar är mycket bekväma och användarvänliga. De rekommenderas dock för skidåkare som kör i medelhög hastighet. Vindtätheten är mindre effektiv än för skidglasögon, som sitter tätt emot näsan och ansiktet. Om du åker mycket fort kan luft tränga in, vilket kan vara obehagligt.
Visiret bör alltid dras ned så långt som möjligt för att hålla ute fukt. Om det inte går att göra detta har du fel storlek på hjälmen.

UTPROVNING

Ta den tid som krävs för utprovning. Du ska framför allt inte känna något obehag från hjälmen eller visiret. I så fall, prova en annan modell.
Glasögonbärare ska prova hjälmen med glasögonen på, och testa att öppna/stänga visiret för att kontrollera att rörelsen är smidig.
Om det bildas imma på glasögonen så beror det inte på hjälmen. Glasen i glasögonen kan behandlas med en imskyddande beläggning.

VAL AV STORLEK?

* Mät huvudets omkrets i cm (från mitten av pannan och precis ovanför öronen).
* Välj sedan storleken som omfattas av detta mått.
Exempel: om du har huvudomkrets 56 cm, prova storlek 55-59 cm.

JUSTERINGSRATTEN

Justeringsratten är avgörande för att hjälmen ska sitta stadigt. Lätt att när som helst ställa in exakt med hjälp av justeringsratten, som är lätt att komma åt även med handskarna på. Skön att använda och ger maximal säkerhet. Vrid ratten åt höger för att dra åt, åt vänster för att lossa.

IN-MOLD KONSTRUKTION

Denna konstruktion kallas In-Mold och består av ett ytterskal i polykarbonat som är direkt format över innerhjälmen i EPS. Innerhjälmen i EPS har stötupptagande egenskaper. Tillsammans är konstruktionen mycket lätt. Vi rekommenderar att man byter skidhjälm minst vart femte år och oftare om den har utsatts för svåra stötar.

Standard SS-EN 1077:2077

Standard SS-EN 1077:2007 är en europeisk standard som gäller för hjälmar och huvudskydd under utförs- eller snowboardåkning. Standarden kännetecknas av provning av stötdämpande förmåga och hållfasthet mot genomträngning. Man skiljer mellan två kategorier:
– Klass A: skyddar ovansidan, baksidan och sidorna av huvudet, samt öronen.
– Klass B: Skyddar ovansidan och baksidan av huvudet, men täcker inte öronen.

JUSTERING AV HJÄLMEN

Vid användning måste skidhjälmen vara väl inställd och justerad:
* Den ska vara i rätt storlek.
* Justeringsratten ska vara inställd efter huvudets omkrets.
* Hakremmen ska vara rätt justerad.
Det är ungefär som ett bilbälte: om den sitter för löst fyller den inte sin funktion och du skyddas inte lika väl.

SÄKERHET

Undvik att bära en tjock mössa under hjälmen eftersom den skapar ett större avstånd mellan hjälmen och huvudet, vilket ger ett sämre skydd.
Det är bättre att använda en tunn mössa eller balaklava som är anpassad för att bära under en hjälm och inte reducerar säkerheten. En hjälm är värmande och ofta behöver man inte lägga till ett lager. Undvik även att placera en kamera på hjälmen, den kan påverka säkerheten negativt. Standarden tar inte hänsyn till tillagda tillbehör på hjälmen.

KOMPATIBILITET MED GLASÖGON

Alla ska kunna åka skidor, även de som bär glasögon. Wedze har därför skapat denna OTG-kompatibla visirhjälm som är mer praktisk att använda än skidglasögon. Vissa glasögon är dock för stora för att passa. Prova i din Decathlonbutik om hjälmen passar med dina glasögon.

Användningsråd

Med bekväm skumplast som är löstagbart och kan maskintvättas i 30 °C.

KUNDSERVICE

Vissa reservdelar till hjälmen H 350 finns i Decathlons verkstad i butiken. Tillgängliga reservdelar: originalvisir S3 och sats med skruvar (skruvar och brickor) för att fästa visiret.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skum
100% expanderad polystyren
Yttertyg
100% Polykarbonat
Förvaringstips Bör förvaras torrt och ej i närheten av en värmekälla eller UV-ljus. Förvaras efter användning och torkning helst i ett hjälmfodral av tyg.
Begränsad användning: Byt alltid ut en hjälm som fått en smäll.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla Wed'ze-produkter har testats i de förhållanden för vilka de är utformade. I snö, kyla och alla förhållanden som man kan råka ut för när man åker skidor. Konstruktions-, produktchefs-, ingenjörs- och designerteamen ser till att det program produkten har konstruerats för perfekt motsvarar dess användningsområde.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen