Referens : 8487583
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RACKETAR FÖR PADEL, VUXEN

Padelracket PR 190 vuxen svart/blå ARTENGO

ARTENGO
4.5/5
4.5/5
Decathlon
Padelracket för nybörjare. Perfekt för den som spelar padel på nybörjarnivå och vill ha en lätthanterad racket.

Produktens fördelar

Manövrerbarhet Reagerar snabbt eftersom den är extremt lätt (320 g).
Kontroll Förlåtande effekt tack vare materialet glasfiber.

Teknisk information

Vad är begreppet Full EVA ?

Det är en exklusiv uppfinning från Artengo, Decathlons padelmärke. Racketen består av en enda del av EVA-skum som är täckt av kompositfiber. Den stora EVA-skumytan ger bättre träffzon vilket ger bättre förlåtande effekt. Det leder i sin tur till bättre bollkontroll.

Känner du till padel?

Padel uppstod i Mexiko på 60-talet. Den roliga sporten blev snabbt populär i Spanien och Argentina, och sedan även i alla andra spansktalande länder i Sydamerika. Padel är just nu den näst mest utövade sporten i Spanien efter fotboll, men före tennis. Man räknar med att 8 miljoner människor i världen spelar padel.

Hur spelas padel?

Man spelar 2 mot 2 (dubbel). Det finns 2 godkända bollar och serven sker alltid underifrån och diagonalt. Andraserve är tillåtet. Bollen ska alltid studsa en gång någonstans i golvet innan man får slå. Bollen får slås mot en vägg efter studsen (men bara mot en vägg och inte mot nätet). Bollen kan hamna utanför banan efter studsen och är fortfarande i spel utanför banan. Poängen räknas som i tennis.

Några råd från vårt team till nybörjaren

Om man är nybörjare rekommenderas det att använda bollar som är avsedda för just nybörjare.De är mjukare och långsammare vilket passar bra för inlärning. Anpassade skor gör att man inte halkar på padelplanen, vilken ofta är i syntetgräs med sand.
Dessutom kan det vara bra att gå en kurs eftersom det kan spara tid. Då lär man sig rätt rörelser direkt. De ska inte blandas ihop med rörelser man gör när man spelar tennis eller squash.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Racketram
30% kol, 40% Glasfiber, 30% EVA
Racketgrepp
50% Polyuretan, 50% Polyamid 6.6
Förvaringstips Förvara din racket väl efter användning.

Vårt engagemang

Så testas produkten Vårt undersökningscenter är baserat i Spanien. Där sitter våra duktiga designers och ingenjörer. Där ska de identifiera användarnas behov och krav, och sedan informera vårt utvecklingsteam i Frankrike om sina resultat.
Prototyperna testas på padelbanor av rätt användargrupp för produkten. Sedan testas produktens hållbarhet i ett labb i vårt utvecklingscenter.
Det gör att vi kan godkänna våra produkter och försäkra oss om deras höga kvalitet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen