Referens : 8382418
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
JACKOR VANDRING I NATUREN, HERR

Regnjacka för naturvandring – NH100 Raincut Full Zip – Herr QUECHUA

QUECHUA
3.5/5
3.5/5

Färg : Marinblå

Decathlon
Våra produktutvecklare som också är vandrare har tagit fram denna regnjacka för promenader i skog och mark. Ett måste vid regn! En regnjacka för vandring man kan ta med sig överallt: lätt, kompakt och andas och kan förvaras i sin ficka!

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentät behandling 2 000 mm | De mest utsatta sömmarna är vattentäta | Huva
Lättransporterad 2 fickor | Höger ficka har kardborrband för att förvara jackan inuti
Ekotillverkning Miljövänligt material med trådar i återvunnen polyester
Ventilation Ventileringszoner på ryggen skapar luftväxling och begränsar kondensbildningen
Andningsförmåga Hydrofil ytbehandling, RET = 12: begränsar kondens under plagget
Enkelhet Huva och midja justerbara med dragskor i resår.
Lätthet Regnjacka med låg vikt som tar liten plats l Vikt: 275 g i storlek L

Teknisk information

Mot allt mer miljövänliga material

Vi måste ta hand om vår planet för att kunna fortsätta njuta av vandringar i vacker naturmiljö även i framtiden. För denna jacka behärskar vi vår nya miljövänliga infärgningsmetod för marinblå färg. Från och med 2019 har vi valt att satsa på ett material som helt baseras på återvunnen polyesterfiber för alla andra färger. Det gör att vi kan begränsa vår miljöpåverkan oavsett modellens färg.

MOT MER MILJÖVÄNLIGA TEXTILFÄRGER

Våra team försöker hitta innovativa metoder som begränsar förbrukning och/eller förorening av vatten vid tillverkningen. Metoden med dope dye (spinnfärgning) använder upp till 60 % mindre vatten och begränsar väsentligt CO²-utsläppen. Dessutom blir plaggens färger mer hållbara.
I avvaktan på att kunna hantera även andra färger börjar vi från 2019 använda denna metod för marinblå färg. Denna färg kommer att finnas i butik och i webshopen under löpande säsong.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

På en skala från A till E har denna jacka fått betyget A.
Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder.
Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.

Plaggets vattentäthet

Detta plagg har godkänts i ett vattentest med 60 liter vatten/m²/timme under en timme. Detta test imiterar förhållandena vid regn. Materialet är vattenavstötande. Tyget suger därmed inte upp vatten och förblir därför lätt, varmt och ventilerande. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Vi har dessutom gjort de viktigaste sömmarna vattentäta, de som utsätts mest för regnet.

Hur underhåller man jackans vattenavvisande förmåga?

För att behålla vattentätheten rekommenderar vi att man återaktiverar tygets vattenavvisande förmåga. Vi rekommenderar vid var tredje tvätt eller efter ett tiotal användningstillfällen i regn. Återaktiveringen av den vattenavvisande förmågan görs enkelt med värme: antingen i torktumlaren, eller med t.ex. en hårtork, under kort tid. Vid tvätt måste plagget sköljas mycket väl.

Vattentätheten anges i mm eller Schmerber

Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt tyg. Ett material med en vattentäthet på 2 000 mm står alltså emot en vattenpelare på 2 000 mm.

Tygets andningsförmåga

För att veta om materialet andas mäts motståndet mot vattenånga, RET (enligt ISO 11092). Ju lägre motstånd desto bättre är tyget på att släppa igenom fukt från kroppen. Tyget andas alltså.
RET < 9 = material som andas oerhört väl
9 < RET < 12 = material som andas mycket väl
12 < RET < 20 = material som andas
RET > 20 = material som andas lite eller inte alls

HUR VÄLJER MAN VATTENTÄT JACKA BEROENDE PÅ IDROTTSAKTIVITET OCH ANSTRÄNGNING?

Oavsett om man anstränger sig mer eller mindre under en idrottsaktivitet, så svettas man. Hur mycket beror på hur mycket och hur länge man anstränger sig. Andas inte materialet lika väl som du anstränger dig så ansamlas kondens inuti jackan. Man blir fuktig på insidan. Det är inte regn som tränger igenom, utan svett som kondenseras. Därför måste man välja regnjacka efter typ av ansträngning. Denna jacka är utformad för två timmars vandring i en takt på högst 5 km/tim.

Rekommenderade tilläggsprodukter

För att skydda även undre delen av kroppen rekommenderar vi vattentät överdragsbyxa NH500. Överdragsbyxan skyddar även underkroppen och du får därmed ett komplett skydd mot vind och regn.
Och framför allt: från 2019 har vi börjat använda denna mer miljövänliga infärgningsmetod även för denna överdragsbyxa.

GARANTI

Våra jackor och regnjackor jackor för vandring har två års garanti.
Vårt mål? Vi vill erbjuda hållbara produkter som följer dig på alla dina vandringar i naturen. Eftersom vi är starkast fästa vid de produkter som varit med om och fortsätter att uppleva vackra minnen!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas med blixtlåset stängt.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Vi rekommenderar att regnjackan är helt torr innan den läggs undan för förvaring.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla våra modeller har testats av vandrarpaneler under förhållanden som motsvarar verkliga användarförhållanden. Vi anser nämligen att det endast är i verkliga situationer som vi kan utveckla tekniken och designen hos våra produkter.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen