Referens : 8496197
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LANDHOCKEYSKOR

Landhockeysko FH100 vuxen gul KOROK

KOROK
5/5
5/5

Färg : Neonlimegul

Decathlon
Framtagen för vuxna som spelar landhockey på grundnivå. passar nybörjare Landhockeyskon Korok är perfekt för vuxna som precis har börjat spela landhockey.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Fäste Konformade dobbar i hård gummi.
Lätthet 290 g i stl 43
Framåtdriv Materialet gynnar inte kraft.
Sitter väl Ovansida i PU med meshinlägg på insidan.
Komfort Invändig skumplast som täcker hälen. Sula i EVA
Skydd mot stötar Yttersulan går upp framtill för att skydda tårna.
Stötdämpning Mellansula i mjuk EVA.

Teknisk information

Detaljer

Yttersula i hård gummi med konformade dobbar för bra grepp. / Mellansula i mjuk EVA för bra dämpning. / Yttersulan svänger upp framför tårna. Innersula: Platt, i skumplast.

Detaljer (forts.)

Ovandel: Inlägget i polyuretan skyddar mot vattenstänk. Meshtyg på insidan för bra ventilering. / Bakkappa i styv PU. / Plös i 3D-mesh och meshtyg på utsidan för komfort och ventilering. / Insida i 3D-mesh för komfort./ Rund snörning.

Vikt

290 g i stl 43

Vilken form och storlek ska jag välja?

Framför allt måste skorna, precis som vid alla andra sporter, anpassas till dina fötter. De ska inte trycka någonstans. Foten ska heller inte röra sig för mycket inuti skon. Det är särskilt viktigt när spelplanen är i syntetmaterial. Vissa modeller är enligt tillverkarna särskilt anpassade för kvinnliga spelare. De har tagits fram för spelare med lägre vikt och mindre fötter.

Vilken form och storlek ska jag välja? (fortsättning)

Vissa damspelare har små fötter och tenderar därmed att välja juniorskor. Dessa är dock inte lämpliga för vuxna kvinnor.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts. 2)

Hur vet jag om skon sitter som den ska? Ta på dig landhockeystrumporna. Sätt ned foten hårt i marken. Medan du har ett vertikalt tryck på foten ska du försöka flytta på foten inuti skon, åt alla håll. Den ska inte kunna röra sig.

Skons delar

Landhockeyskon har olika delar. Varje del har en specifik funktion. Slitsulan (den del som har kontakt med marken) är ofta i gummi och har dobbar. Den är hård och ger bra fäste i marken så att man inte ska halka. Mellansulan (den tjocka delen som är ovanpå slitsulan) är oftast i EVA (etylen-vinylacetat).

Varför ska man välja en särskild sko för landhockey?

Landhockeyskor har 2 specifika egenskaper: förstärkningar, särskilt framtill och på hälen, som skyddar foten mot stötar från bollen eller klubban samt en sula som är anpassad för att ge det grepp som krävs på landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag.

Vad kännetecknar en landhockeysko?

Landhockeyskor har specifika kännetecken:
Slitsulan (den del som har kontakt med marken) är oftast i gummi och har dobbar med olika form och placering. Den är hårdare än en trailsko. Den är anpassad för landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag. Den ger gott grepp på underlaget, något som är mycket viktigt i landhockey.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (fortsättning)

Den kan även svänga uppåt i skons framkant för att skydda tårna mot stötar.
Mellansulan (den tjocka delen av sulan som finns ovanpå slitsulan) tillverkas oftast i EVA (etylen-vinylacetat). Den dämpar stötarna vid löpning på konstgräsplaner som är relativt hårda.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 2)

Den har vanligtvis en upphöjning i fotens innerkant för att stabilisera foten vid de snabba och häftiga sidoförflyttningar som ofta förekommer i landhockey.
Sidostycket, de mellanliggande och yttre delarna av skons övre del, tillverkas vanligtvis i polyuretan och meshtyg och är mycket viktigt för att med hjälp av snörningen ge gott stöd åt foten vid landhockeyspel.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 3)

Ofta finns även inlägg i polyuretan som skyddar mot stötar eller ibland bara utgör en del av designen (tillverkarens logotyp).
Bakkappan, skons bakre, övre del, består oftast av polyuretan som förstärkts med en invändig, styv polyuretanplatta. Den stabiliserar hälen och skyddar hälsenan mot slag.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 4)

Plösen på fotens övre del tillverkas vanligtvis i skumplast och meshtyg och skyddar foten från vattenstänk och andra partiklar.

Säkerhetsråd

Hockey är roligt att spela. Se till att använda ordentliga skydd. Använd alltid tandskydd, benskydd och handskar. Använd speciella landhockeyskor med skyddande förstärkningar och sulor som är anpassade för underlaget. Se till att bära ansiktsskydd och lämpliga handskar, särskilt vid hörnor. Både vid match och träning.

Kreatörer

Skorna har skapats i samarbete med vårt passionerade utvecklingsteam för hockeyprodukter (produktchefer, designers, ingenjörer, stylister, tekniker m.m.) och Decathlons specialister som jobbar med framtagningen av alla skor.

Information

All information som nämns här är den från tillverkaren eller den vi fått från utvärdering av varuproverna.

Storlekar

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
60% Gummi, 40% EVA
Ovandel i
60% Polyuretan, 40% Polyester
Insida i
20% Polyester, 80% EVA
Förvaringstips Borsta och tvätta skorna. Låt lufttorka. Förvara inte i din träningsväska. Förvara torrt.
Begränsad användning: Passar inte för andra sporter.

Vårt engagemang

Så testas produkten Våra skor testas i laboratorium och på plan av vår testpanel, under riktiga spelförhållanden.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen