Referens : 8667139
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
UTRUSTNING FÖR JAKT AV DUVA/KRÅKA/TRAST

Kit med 6 st lockfåglar med skaft 100 SOLOGNAC

SOLOGNAC
Decathlon
Kit med 6 st. lockfåglar för att forma en anordning kring sin jaktpost. Transportväska ingår. Perfekt för duvjakt bland fält där det växer majs och raps eller annat, dessa lockfåglar med skaft är väldigt realistiska och kan staplas för att spara plats.

Produktens fördelar

Optisk effektivitet Realistiskt återgiven duva tack vare färgernas kvalitet.
Nötningsbeständig Färg av hög kvalitet som är härdig mot solljus, regn och nötning.
Lättransporterad Meshfodral ingår för enkel transport.
Mångsidighet 2 positioner möjliga med medföljande pinnen (duva som äter + duva som står upp).
Ekotillverkning Realistisk form tillverkad i 100 % återvunnen polyeten med hög densitet.
Kompakthet Kan staplas på varandra för att få mer plats.

Teknisk information

En realistisk lockfågel i form av en duva för att maximera chanserna att locka till sig ringduvor

Denna form är den första halvformen som är helt designad av vårt team.Målet för Solognac är att skapa lockfåglar som gör att du kan närma dig duvorna under jakten. Beroende på hur realistiskt utformad lockfågeln är, med färger och storlek, öka det din chans att närma dig duvorna.

Bulvanens realism: en avgörande förutsättning

När man jagar flygande ringduvor är det oerhört viktigt att flocken på marken är så massiv, komplett och realistisk som möjligt för att kunna lura ringduvorna. Detta kit med bulvaner som ska placeras med näbben mot vinden, ökar dina chanser markant.Färgerna som använts är mycket tåliga mot sol, regn, sand och nötning som kan uppstå under transport.

Meshfodral ingår för enkel transport

Tack vare feedback vi fått från jägare som jagar ringduva har det framgått att det är önskvärt att ha ett transportfodral för bulvanerna.Därför medföljer ett meshfodral till dessa 6 bulvaner. Fördelen med mesh:Enkelt att avlägsna lera och sand och att rengöra.

En mångsidig bulvan: två möjliga positioner tack vare den inbyggda pinnen som kan clipsas fast

Lockfåglarna kan staplas på varandra för att ta mindre plats under transport. Det är väl värt att tänka på när man ger sig ut till sitt pass med 10, 20, 30 eller kanske ännu fler bulvaner. Upptill har vi dessutom satt två hål. Det gör att du med hjälp av den inbyggda pinnen kan välja om du vill att bulvanen ska härma en duva som äter eller en som står upp. Pinnen clipsas fast under bulvanen (du behöver inte transportera delarna var för sig och riskera att tappa bort pinnen).

På vilket sätt är produkten ekodesignad

Vi har ekodesignat bulvanerna.Vår produktingenjör har valt ett annat material än plast.Hur går det till? De är tillverkade i 100 % återvunnet polyetenmaterial; vi använder återvunnet material i framställningen, som är helt återanvändningsbart när produkten ska avverkas.

Hur placerar man sina bulvaner på marken?

Vi avråder från att ställa upp sina duvbulvaner slumpmässigt. Man måste ta hänsyn till tre viktiga faktorer: vindriktning, från vilket håll ringduvorna flyger in och var du har ditt pass. Flera olika arrangemang är möjliga, men med idealiska förhållanden (vinden i ryggen och duvorna kommer framifrån), placerar du bulvanerna 20-25 m från gömslet i form av ett stort U på marken, så att ringduvorna landar i mitten.

Öka dina chanser att locka ringduvor tack vare några enkla knep

För att göra arrangemanget ännu mer realistiskt rekommenderar vi att man kompletterar det med våra nya helbulvaner 500 och rörliga bulvaner vända mot vinden (som hypaflaps eller duvbulvaner med rörliga vingar). Tänk slutligen på att ha kamouflagekläder på dig och slarva inte med gömslet! Ta till exempel en titt på vårt sköldgömsle. Tack vare dessa tips kommer du att kunna upptäcka ringduvorna på långt håll, se dem sakta in, plana ut och gå ned för landning.

Mått och vikt för bulvanen

Längd: 32 cm
Bredd: 14,5 cm
Bulvanens vikt: 0,120 Kg
Total vikt för fodral med 6 bulvaner:0,780 Kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvuddel
100% HDPE Högdensitetspolyeten
Transportväska
100% Polyester
Skötselråd: Handtvätt.
Förvaringstips Förvaras torrt och inte i för mycket solljus. Ta bort damm, sand och annan smuts med en fuktig trasa. Gnugga inte lockfågeln med en skursvamp när du rengör den.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen