Referens : 8573374
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
FÖRSTÄRKTA JAKTKLÄDER, REGN

JAKTBYXA VATTENTÄT FÖRSTÄRKT GRÖN540 SOLOGNAC

SOLOGNAC
Decathlon
Framtagen för all slags jakt i skogsmark i regnigt väder. En modell särskilt avsedd för jakt på morkulla i skogsmark, som tack vare sina förstärkningar med dubbla lager skyddar mot krävande vegetation. Skönt innerfoder i mesh som håller värmen.

Produktens fördelar

Håller för buskage Material och sammansättning är vegetations- och rivtåliga
Vattentäthet Skyddar mot en åskskur som motsvarar omkring 300 mm under tre timmar.
Andningsförmåga Membran och invändig uppbyggnad (mesh) ger bättre andningsförmåga.
Fickor Byxa med två vattentäta handfickor och en vattentät benficka.
Användarkomfort För att skydda ryggslutet och linningen innanför är ryggen högre baktill

Teknisk information

En byxa för jakt i skogsmark som står emot svår terräng

Alla som älskar jakt i skogsmark behöver robusta kläder som klarar slutna miljöer, där grenarna flätas in i varandra och där det är svårt att ta sig fram. Denna byxa är särskilt tålig mot törnen, taggar och krävande vegetation. Materialvalet, men särskilt uppbyggnaden (dubbla lager tyg på benens framsida), gör byxan vegetations- och rivtålig! Förstärkningar som går högt upp på låren.

Med denna vattentäta jaktbyxa kan du fortsätta jaga även i häftigt regn

Med en klassning på 5 000 mm har byxan Inverness 540 en hög grad av vattentäthet. Ett tygs tålighet mot vattentryck mäts i mm vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Ett material med en vattentäthet på 5 000 mm står emot ett vattentryck på 5 000 mm: det motsvarar en häftig åskskur på tre timmar (300 mm regn).

Varför sitter det meshtyg invändigt?

Utöver förmåga att andas hos de material som används, utvecklar vi hos Solognac tekniska lösningar som förbättrar våra artiklars ventilering generellt. Observera till exempel den mesh som sitter invändigt i byxan för att ge bättre svettavledning och andningsförmåga. Det ger en extra upplevelse av komfort, vilket man inte ska bortse från när man går flera mil under en jakttur.

Materialet som sitter på byxan andas – låt oss tala om varför

För att veta hur väl ett material andas mäter man dess motståndskraft vattenånga (RET). Ju lägre motstånd, desto bättre är tyget på att släppa igenom vattenånga som kroppen genererar vid aktivitet, och desto bättre andas det. För denna modell är materialets sammansatta RET-värde 12 m²/Pa/W. Med andra ord gör det vår jaktbyxa Inverness 540 till ett plagg som andas mycket bra – mycket praktiskt när man går flera kilometer efter hundarna och söker efter spår.

En funktionell och praktisk produkt med tre fickor

När det gäller designen har man prioriterat de viktigaste funktionerna: det finns naturligtvis två vattentäta handfickor (med 3 cm breda klaffar på fickorna för att skydda blixtlåsen väl från regn), liksom en ficka på höger ben med tätt blixtlås. Byxan har fem söljor i midjan och baktill är den högre för att skydda ryggslutet under jakten.

Det lilla extra hos denna byxa Inverness 540

För ännu bättre skydd för benen när man tar sig igenom törnbuskar för att nå fram till hunden som fått nos om en morkulla, är det intressant att notera förstärkningarna med dubbla tyglager på byxan som går ännu högre än på exempelvis vår modell supertrack 100 (nästan upp till grenen och på sidorna). Dessutom har hela linningen ett mjukt material invändigt för att sitta skönare.

Kompletterande produkter

Prova jackan Inverness 540 för att ha ett komplett set som är effektivt mot regn och svår terräng, men även håller värmen! Den utgör ett fantastiskt komplement till detta set.

Vikt

Storlek S: 0,810 kg
Storlek M: 0,855 kg
Storlek L: 0,890 kg
Storlek XL: 0,935 kg
Storlek 2XL: 0,980 kg
Storlek 3XL: 1,040 kg

Storlek / Innerbenslängd / Sidlängd utan linning

S 79,6 / 98,7
M 80,4 / 100,2
L 81,2 / 101,8
XL 81,3 / 103,3
XXL 82,4 / 105,8
XXXL 82,5 / 107,4

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyamid
Detalj
100% Polyamid
Huvudfoder
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan - Beläggning
Ficka
100% Polyester
Annat foder
100% Polyamid
Skötselråd: Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Låt torka innan du lägger undan den. Låt torka efter användning.
Begränsad användning: Håll på avstånd från eld.

Vårt engagemang

Så testas produkten Byxan har testats av Solognac-teamen i Cestas i Frankrike, men även av oberoende testare i Dordogne, Camargue och Spanien.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen