Referens : 8554643
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
JACKOR VANDRING I NATUREN, DAM

Regnjacka vandring Raincut Zip Dam vattengrön QUECHUA

QUECHUA
4.1/5
4.1/5

Färg : GRÖN

Decathlon
Våra produktutvecklare som också är vandrare har tagit fram denna regnjacka för promenader i skog och mark. Ett måste om det börjar regna! En regnjacka för naturvandring i dammodell som kan dras åt i midjan. Ett vattentätt regnskydd man kan ta med sig överallt: lätt, kompakt och andas och kan förvaras i sin ficka!
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentät behandling 2 000 mm | De mest utsatta sömmarna är vattentäta | Huva
Lättransporterad 2 fickor | Höger ficka har kardborrband för att förvara jackan inuti
Ventilation Ventileringszoner på ryggen skapar luftväxling och begränsar kondensbildningen
Andningsförmåga Hydrofil ytbehandling (RET=12): begränsar kondens under plagget
Formar sig efter kroppen kan dras åt i midjan med dragsko och stopper
Enkelhet Liten draglapp på blixtlåset fram gör att den lätt kan öppnas med handskarna på
Lätthet Låg vikt och kompakt | Vikt: 220 g i storlek M

Teknisk information

Vad har vi gjort för att begränsa vår miljöpåverkan?

Vi måste ta hand om vår planet för att kunna fortsätta njuta av vandringar i vacker naturmiljö även i framtiden.
Genom att återvinna plastflaskor för att framställa vår polyester drar vi ned på användningen av oljebaserade produkter, samtidigt som materialets förmåga att andas när du utövar din aktivitet bevaras.Den gröna färgen av modellen Raincut Zip har tillverkats med denna metod.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

På vår skala har jackan fått betyget B.
Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. Vi sätter ett helhetsbetyg för att hjälpa dig att identifiera vilka produkter som har minst miljöpåverkan när du jämför produkter av samma typ (t.ex. T-shirts, byxor eller ryggsäckar). Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.

Plaggets vattentäthet

Detta plagg har godkänts i ett vattentest med 60 liter vatten/m²/timme under en timme. Detta test imiterar förhållandena vid regn. Materialet är vattenavstötande. Tyget suger därmed inte upp vatten och förblir därför lätt, varmt och ventilerande. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Vi har dessutom gjort de viktigaste sömmarna vattentäta, de som utsätts mest för regnet.

Hur underhåller man jackans vattenavvisande förmåga?

För att behålla vattentätheten rekommenderar vi att man återaktiverar tygets vattenavvisande förmåga. Vi rekommenderar vid var tredje tvätt eller efter ett tiotal användningstillfällen i regn. Återaktiveringen av den vattenavvisande förmågan görs enkelt med värme: antingen i torktumlaren, eller med t.ex. en hårtork, under kort tid. Vid tvätt måste plagget sköljas mycket väl.

Vattentätheten anges i mm eller Schmerber

Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt tyg. Ett material med en vattentäthet på 2 000 mm står alltså emot en vattenpelare på 2 000 mm.

Tygets andningsförmåga

För att veta om materialet andas mäts motståndet mot vattenånga, RET (enligt ISO 11092). Ju lägre motstånd desto bättre är tyget på att släppa igenom fukt från kroppen. Tyget andas alltså.
RET < 9 = material som andas oerhört väl
9 < RET < 12 = material som andas mycket väl
12 < RET < 20 = material som andas
RET > 20 = material som andas lite eller inte alls

HUR VÄLJER MAN VATTENTÄT JACKA BEROENDE PÅ IDROTTSAKTIVITET OCH ANSTRÄNGNING?

Oavsett om man anstränger sig mer eller mindre under en idrottsaktivitet, så svettas man. Hur mycket beror på hur mycket och hur länge man anstränger sig. Andas inte materialet lika väl som du anstränger dig så ansamlas kondens inuti jackan. Man blir fuktig på insidan. Det är inte regn som tränger igenom, utan svett som kondenseras. Därför måste man välja regnjacka efter typ av ansträngning. Denna jacka är utformad för två timmars vandring i en takt på högst 5 km/tim.

Rekommenderade tilläggsprodukter

För att skydda även benen rekommenderar vi vattentät överdragsbyxa. Överdragsbyxan skyddar även underkroppen och du får därmed ett komplett skydd mot vind och regn.
Överdragsbyxan är eko-designad med spinnfärgning.Infärgning av textilier kräver mycket vatten och förbrukar även vatten som används i färgbaden. Därför använder vi oss av spinnfärgning, som färgar textiltråden direkt.

GARANTI

Våra jackor och överdragsbyxor har 2-års garanti. Vårt mål? Vi vill erbjuda hållbara produkter som följer dig på alla dina vandringar i naturen. Eftersom vi är starkast fästa vid de produkter som varit med om och fortsätter att uppleva vackra minnen!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas med blixtlåset stängt. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Jackan måste vara helt torr innan den läggs undan för förvaring.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla modeller har testats i bruk av vandrare i förhållanden som motsvarar verkliga användarförhållanden. Vi anser nämligen att det endast är i verkliga situationer som vi kan utveckla tekniken och designen hos våra produkter.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen