Referens : 8405113
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
FITNESS CARDIO SKOR MÄN

Fitnessko 920 Herr svart DOMYOS

DOMYOS
4.1/5
4.1/5
Decathlon
För dig som tränar intensiv cirkelträning!Ta ut dig på hårda träningspass. Gör dig redo att träna fitness! Den här skon ger bra återstuds i sulan. Du kan röra dig 360° eftersom den är så flexibel. Hoppa lätt och landa mjukt tack vare stötdämpningen!

Produktens fördelar

Framåtdriv Sulan absorberar rörelseenergin och ger återstuds.
Flerdirektionell flexibilitet För bättre rotation för fötterna: skåror i sulan.
Sitter väl Du kan röra dig i alla riktningar - banden på sidorna ger stöd!
Stötdämpning Upprepa rörelser hur mycket du vill. Vårt skum absorberar alla stötar.
Komfort Skorna har en hög innersko för bra komfort.
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Varför bära fitnesskor?

Vårt laboratorium Sportslab har genomfört studier som visar att de rörelser som utförs inom fitnessträning är mycket varierade, och skiljer sig från annan sportutövning. Rörelser som snurrar, hopp, squats och utfallssteg. Vi utvecklar alla våra skor för att hjälpa dig att utföra dessa rörelser korrekt, utan att skada dig.Att ha på sig fitnesskor minskar risken för skador med 20 % jämfört med om man använder t.ex. löparskor.

Sulans drop: höjdskillnad mellan framfoten och hälen

Alla våra fitnesskor har 4 mm drop. Drop på 4 mm hjälper dig att känna dig naturlig i skon (barfota = ingen drop). Det är viktigt att tänka på att om du är van vid skor med mycket drop (t.ex. högklackat) behöver du lite tid att vänja dig.

Multidirektionell flexibilitet

Varför är det viktigt?
Studierna har visat att behovet av att böja och sträcka ut foten är 1,7 gånger större i fitnessträning jämfört med löpning. Vristens rörelse skiljer sig också mellan fitnessträning och löpning. Dessa studier ger bevis för att fitness ställer specifika krav på skons böjlighet, och att dessa skiljer sig från behoven inom löpning. Därför har vi tagit fram skor som är helt anpassade efter hur foten rör sig vid fitnessträning.

Stöd för framfoten

Varför är det viktigt?
Vid fitnessträning är det framför allt med framfoten som du trycker ifrån mot golvet, och ett bra stöd hjälper dig att hålla balansen vid byte av riktning.

Stötdämpning för framfoten

Varför är det viktigt?
Vid fitnessträning är det framfoten som slår emot golvet först, och inte som vid löpning hälen.
Vi utformar våra skor med optimal stötdämpning i framfoten för att skydda kroppen mot upprepade stötar och ge dig ökad stabilitet, för bättre flyt i rörelserna.

Hur kan vi bevisa det? Produkttest

I våra labb analyserar våra ingenjörer olika rörelser med hjälp av sensorer som mäter exakta reaktioner på människokroppen. Men eftersom inget slår erfarenhet av användning i verkliga miljöer, testar vi även produkterna i träningssalar, där de är tänkta att användas.
Alla våra tester hjälper oss att erbjuda tekniska produkter, tillgängliga för alla. Vårt enda mål är att du ska få den bästa möjliga sportupplevelsen.

Sula i tre delar

"Slitsula i gummi för bra fäste,mellansula i EVA-skum KalensoleⓇ för dämpningoch värmeformad innersula i elastomer PebaxⓇ och ett lager av polyuretan för bra återstuds.Allt för att du ska ha perfekt dämpning.
"

Produktens plus? Inga märken!

Vår sula är skapad för att inte lämna märken på golvet.

Passar fitnesskor för att springa på löpband?

Våra fitnesskor är särskilt framtagna för konditionsträning. De är emellertid inte anpassade för långvarig löpning på löpband.
Om du springer för att värma upp eller varva ner efter ett träningspass så fungerar skorna bra för det.
Om löpning på löpband eller utomhus är din huvudträning, däremot, rekommenderar vi av säkerhetsskäl starkt att använda ett par skor framtagna för löpning.

Är fitnesskor endast för inomhusbruk?

Fitnessträning utövas främst på gym eller hemma. Våra skor är därför framtagna för inomhusbruk. Gummit är av en mjukare typ, avsedd att användas på golv inomhus. Om du använder skor med gummisula ute så sliter det mycket på sulan. Sulans fäste testas på golvtyper som är vanliga på gymanläggningar och i hem, och gummit är framtaget för att ge bra fäste.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
50% Polyuretan, 50% Polyester
Sula i
80% Gummi, 20% EVA
Insida i
100% Polyester
Skötselråd: Handtvätt. Får ej torktumlas.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Andra kunder har också tittat på

Omdömen

Personalens omdömen