Referens : 8501166
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
CYKLAR FÖR INLÄRNING 4-6 ÅR

Barncykel 16" 4,5-6 år 900 ALU CITY BTWIN

BTWIN
5/5
5/5
Decathlon
En lätt och lätthanterlig 16-tumscykel i aluminium, framtagen för barn som är 105–120 cm långa. Perfekt för barnets alla äventyr, även de mest intensiva! Tack vare aluminiumkomponenterna väger den här fullt utrustade cykeln inte mer än 7,3 kg! Cykelns kedjeskydd, stöd och stänkskärmar gör den både trygg och mångsidig. Finns i 2 färger.

Produktens fördelar

Lätthet Bara 7,3 kg tack vare ramen, styret och sadelstolpen i aluminium. Mikrodrivlina.
Enkel inlärning Sänkt ram för enklare påstigning. Kompatibel med våra stödhjul för 16".
Bromskontroll Det exklusiva bromssystemet "Stop Easy" är anpassat för små händer.
Enkelhet Stänkskärmar som skyddar mot nedsmutsning, och ett stöd för att parkera cykeln.
Cykelsäkerhet Kedjeskyddet skyddar barnet mot drivlinans komponenter.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Innovationen Stop Easy: ett patenterat bromssystem anpassat för barn.

Stop Easy-systemet gör bromshandtaget mer lättåtkomligt och lättare att greppa. Bromshandtaget trycks ner parallellt med styret, vilket ger en mer naturlig rörelse. Denna innovativa lösning ger 30 % mer bromskraft än ett vanligt bromshandtag, men bromsningen är samtidigt progressiv. Det är en B'TWIN-innovation som uppskattas lika mycket av barn som av deras föräldrar!

Ramens material och form

Aluminium var det självklara valet för ramen, eftersom vi ville göra den här modellen så lätt som möjligt. Den väger 960 g. En annan fördel med aluminium är att det inte rostar, även i krävande miljöer med fukt och sand.
Ramen har en något kortare form än våra andra 16-tumsramar. Det ger en upprätt sittställning, samtidigt som det gör cykeln lite mer reaktiv. Den här avvägningen mellan bekvämlighet och lätthanterlighet gör cykeln rolig att cykla på även när barnet blir lite bättre.

Hjul/däck

Däcken innehåller uppblåsbara innerslangar. Formen ger bra grepp på vanliga underlag (grusvägar, gräsmattor och liknande).

Vad har cykeln för bromsar?

Bromsa effektivt med de två v-bromsarna.
Dessa bromsar består av två bromsarmar försedda med bromsklossar, som trycker mer eller mindre hårt mot fälgen för att sakta ner hjulets rotation, eller helt få den att avstanna.

Går det att montera på stödhjul?

Ja, om barnet behöver det. B'TWINs stödhjul för 16" passar alla våra cyklar i denna storlek. De monteras enkelt på och av utan verktyg.

Är cykeln bekväm?

Vi har utformat cykeln med barnets kropp i åtanke. Både styrets bredd och handtagens diameter har anpassats för små händer. Skumsadeln är bekväm att sitta på.

Växer med barnet

Sadelhöjden kan justeras med hjälp av en insexnyckel på 6 mm för att anpassas när barnet växer.
Sadelhöjden kan ställas in mellan 47,8 och 60,6 cm.
För att våra cyklar ska uppfylla standarden Säkerhetskrav för barncyklar (ISO 8098) kan vi inte förse dem med snabbreglage för sadelhöjden.

Vad är kedjeskyddet bra för?

Kedjeskyddet täcker drivlinans mekaniska komponenter (t.ex. vevarm, kedja och frihjul) och förhindrar att barnet stoppar in fingrarna någonstans och gör sig illa. Det skyddar också mot att fastna med skosnörena eller att smutsa ner kläderna. Dekorationerna är inkrusterade i plasten för bättre hållbarhet.

Fantasifull design

Vår designer har valt att göra versionen Racing röd, för att väcka associationer till racerbilar. De fantasifulla dekorationerna föreställer insidan av en motor, och väcker kanske barnets tävlingsinstinkt. Modellen City är istället elegant blå med detaljer i en pigg, gul färg. Dekorationerna för tankarna till ett känt skotermärke. En design som går hem både hos stora och små!

Vilka tillbehör medföljer cykeln?

Ringklocka, framlyse, baklyse och hjulreflexer (reflexplattor monterade på ekrarna).

Produktens mått färdigmonterad

Längd: 110 cm.
Bredd: 48 cm
Höjd: 68,5 cm

Vikt

7,3 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ram (för cykel)
100% Aluminium
Begränsad användning: Använd alltid hjälm. Användarens maxvikt: 30 kg
instruktioner För att få mer information om denna produkt, var god läs instruktioner
Rättslig notis OBS! Ej lämplig för barn under 3 år: innehåller smådelar som kan sväljas. Får endast användas under uppsikt av en vuxen och med hjälm och skydd.

Vårt engagemang

Garanti: Livstid på ram, styre, styrstam. Reservdelar finns tillgängliga i: 2 år.

Omdömen

Personalens omdömen