Referens : 8589303
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
MATERIEL CHASSE CORVIDES

BULVAN KRÅKFÅGEL 3D SAMMET 900 SOLOGNAC

SOLOGNAC
Decathlon
Vårt team har tagit fram denna mycket realistiska bulvan med sammetsfinish för skyddsjakt på kråkfåglar (svartkråka och råka). 3D-bulvan i hög kvalitet, tack vare dess sammetsfinish och form. Två möjliga ställningar. Både pinne och förvaringsväska medföljer. Dessutom kan fötterna bytas.

Produktens fördelar

Optisk effektivitet Mycket realistisk bulvan, tack vare dess sammetsfinish och form.
Nötningsbeständig Tanken med sammetsfinishen är att ge ett bättre skydd mot nötning.
Mångsidighet Med pinnen är två ställningar möjliga och med fötterna bara en
Lättransporterad För att skydda bulvanen under transport medföljer en väska.
Ekotillverkning Realistisk form tillverkad i 100 % återvunnen polyeten med hög densitet.

Teknisk information

Var uppmärksam på bestämmelserna

Gällande bestämmelser för jakt och skyddsjakt på kråkfåglar (svartkråka och råka) måste respekteras: reglerna kan skilja sig mellan olika län, områden och platser. För att få erforderliga tillstånd är det alltså upp till jägaren att kontakta sin jägarförening eller lokala myndigheter för att ta reda på när och vilka arter som får jagas.

En bulvan med sammetsyta av hög kvalitet för att bli mer realistisk

Tack vare en 3D-finish i sammet har vi med denna modell gjort vår bulvan i 900-klassen ännu mer realistisk. Varför i sammet? Eftersom denna ytbehandling av hög kvalitet lyfter fram bulvanens detaljer och profil optimalt. Med denna finish blir dessutom återgivningen mer naturlig och bulvanen reflekterar inte solen lika mycket.

Stegen som krävdes för att utforma denna kråkfågelbulvan med sammetsfinish

Det krävdes flera månaders utvecklingsarbete för att nå fram till denna bulvan med sammetsfinish. Den första prototypen gjordes av en skulptör- På det följde ett arbete med 3D-modellering, liksom diverse justeringar av form, presentation och sammetsfinishen, för att erbjuda en lockfågel som är så verklig som möjligt. Sedan testades bulvanen i bruk.

En mångsidig bulvan: två möjliga ställningar tack vare den inbyggda pinnen och dessutom fötter

Vid skyddsjakt på kråkfåglar är det inte sällan man bär med sig 15, 20, 30 eller kanske ännu fler bulvaner. Därför finns det två hål så du kan variera positionen. Tack vare den inbyggda pinnen kan du välja om du vill att bulvanen ska härma en fågel som äter eller en som står upp. Pinnen har sin plats under bulvanen. För att få ytterligare realism och stabilitet kan dessutom fötterna integreras med pinnen och i så fall är bara en ställning möjlig (stående fågel).

Meshfodral ingår för enkel transport

Genom att lyssna till våra användare har våra team noterat att vissa hängivna uttryckte en önskan att ha en väska för transport och förvaring, för att inte skada kråkfågelbulvanernas sammetsyta. Därför medföljer nu: ett meshfodral som stängs med ett snöre, och skyddar bulvanerna under transport. Fördelen med mesh: Enkelt att avlägsna lera och sand och att rengöra.

Men hur står det till med ekodesignen?

Under hela processen för att ta fram denna vette har miljöpåverkan av dess utformning varit en röd tråd. I stället för att inrikta sig på att använda klassisk plast för att ta fram bulvanen, har Clément, vår ingenjör, kunnat begränsa miljöpåverkan. Hur går det till? De är tillverkade i 100 % återvunnet polyetenmaterial; på så sätt är de återvunna materialen på nytt nedbrytbara när produkten ska avverkas.

Mått och vikt

Längd: 37 cm
Höjd: 14 cm
Bredd:12 cm
Bulvanens vikt: 250 g (utan pinne och väska)
Pinne: 15 g
Fodral: 35 g

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvuddel
100% HDPE Högdensitetspolyeten
Handtag
100% Akrylnitrilbutadienstyren
Benöppning
100% Akrylnitrilbutadienstyren
Skyddsskal
100% Polyester
Förvaringstips Förvaras torrt och inte i för mycket solljus. Ta bort damm, sand och annat skräp med vatten och torka av med en torr trasa. Gnugga inte lockfågeln med en skursvamp när du rengör den.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen