Referens : 8595751
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
FOTBOLLAR 5

Fotboll FOOT5 Society 100 stl. 3 junior gul/grön FIFTER

FIFTER
Decathlon
Vårt utvecklingsteam har skapat den här fotbollen foot5 för unga spelare som spelar fotboll på fritiden på små planer med konstgräs. Vill du ha en fotboll som passar för de yngsta spelarna? Vår boll gör det enklare för nybörjare att lära sig den första tekniken, eftersom den har medelstark studs.

Produktens fördelar

Precision Den jämna studsen garanterar att spelet blir som bland de stora spelarna.
Tålighet Var lugn – bollen klarar 2 500 skott från en juniorspelare.
Varaktigt lufttryck Den håller trycket perfekt tack vare materialen.
bollkänsla Ett material som gynnar spelkänslan.

Teknisk information

Varför ska jag välja den här bollen?

Vi har hämtat inspiration till fotbollen Hybride foot5 genom att studera de yngsta fotbollsspelarna på planen. Hybrid eftersom att vi blandat komforten från maskinsöm med den handsydda tåligheten. Den gör det enklare för de yngre att lära sig den första tekniken och den klarar de första klumpiga skotten.

Foot5, Society, Calcetto eller Five-a-side?

"Calcetto" i Italien, "Society" i Sydamerika, "Five-a-side" i Storbritannien och "Foot5" i Frankrike ... namnet varierar från land till land men spelet är detsamma. Vår boll hänger med vad du än kallar den.

Vikt

Mellan 270 och 320 g (stl. 3).

Omkrets

Mellan 60 och 63 cm (stl. 3).

Bollen är ”rund”.

Det kan verka självklart men i själva verket är ingen boll helt rund. Dem genomsnittliga variationen som vi har uppmätt i sfäriskhet är högst 1,5 %, vilket garanterar mer komfort och följsamhet i spelet.

Jämna studsar.

Den optimala studsen för den här bollen i storlek 3 ligger mellan 64 och 96 cm. Tack vare de funktionella materialen ligger skillnaden mellan lägsta och högsta studs på maximalt 10 cm, vilket ger jämna studsar som passar de yngsta.

Praktiskt för bästa uppblåsning [...]

Vi rekommenderar att ni pumpar bollen till ett tryck på 0,55 bar för bästa effekt! Det är helt normalt att bollen tappar i tryck efter några dagar (0,1 bar på 72 timmar). Garanterat tryck tack vare blåsan i butyl och latex.

Spela i alla väder!

Att någon gång spela i regn hör till för alla spelare! Vi har simulerat spelförhållanden i laboratorium för att kontrollera att bollen inte blir för tung om den tar åt sig vatten. Variationen i vikt överstiger inte 15 % av den ursprunglig vikten, dvs, 50 gram för en boll i storlek 3.

Bevarar form och tryck

2 500 skott i 50 km/h mot en lutad betongskiva på 2,5 m avstånd. Det är det tuffaste testet vi gör med bollen och du kan lugnt räkna med att det tar ett tag innan ditt barn har nått dit:
- sömmarna klarar det här testet
- omkretsen ökar max 1,5 cm
- sfäriskheten varierar högst 1,5 %
- bollen tappar högst 0,1 bar i tryck

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Yttre skal
90% Polyuretan, 10% Polyester
Kåpa
70% Naturgummi, 30% Butylgummi IIR (Isobutylene isoprene)
Begränsad användning: Låt inte bollen komma i kontakt med taggar.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen