Referens : 965808
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
KAKOR, GEL& EFTER

Fröbar med mandel, ekologisk och glutenfri, 3-pack APTONIA

APTONIA
Decathlon
Vår ekologiska och glutenfria fröbar med mandel är perfekt för träningspass på upp till 3 timmar. Framtagen av träningsfantaster! Vår ekologiska och glutenfria fröbar är framtagen för dig som uthållighetstränar. Ät den under träningspass eller tävlingar på upp till 3 timmar.

Produktens fördelar

Energitillskott Ger 163 kcal och 10 g kolhydrater per bar.
Sammansättning Ekologisk produkt utan gluten och utan palmolja.
Antioxidant Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
Lättransporterad Du kan enkelt förvara den i fickan.

Teknisk information

Ekocertifierad

Vi var redan övertygade om fördelarna med ekologiskt, och nu har vi äntligen tagit steget och lanserat egna ekoprodukter! I 2021 års ekoserie finner du inte bara den här fröbaren, utan också gelen Bio Energy Fruit och dadelmassan Bio Energy Date.
Fröbaren är ekocertifierad i alla steg av tillverkningsprocessen: vår del i den är certifierad av Ecocert® och vår spanska underleverantörs del av Certifood®.
Produkterna är naturliga och innehåller få ingredienser – bara de som verkligen behövs!

Mindre socker – minst lika god!

Som namnet antyder är den här fröbaren inte framtagen för att bara tillföra socker, utan också fett. Även om socker är energikällan nummer 1 när du tränar, så spelar fetter också en viktig roll. "Den här baren med mindre socker har definitivt sin plats i vårt sortiment. Vi erbjuder redan många andra produkter som är rika på socker, och den här baren skapar variation. Att bara äta sött kan ge en känsla av illamående, till slut", förklarar Wim, produktchef.

Är en ekologisk och glutenfri fröbar med mandel något för mig?

Den här fröbaren ryms i fickan och tas därför enkelt med på träningspass och tävlingar på upp till 3 timmar. Den lämpar sig väl för cykling, traillöpning och annan löpning, triathlon, simning, vandring och liknande, och du kan till och med äta den om du är glutenintolerant eller känslig för gluten.
Om du dessutom gillar att äta ekologiskt och naturligt, så kunde knappast den här knapriga och mumsiga fröbaren med mandel vara mer perfekt för dig!

Vitaminer, då?

För att ge vår fröbar antioxidativa egenskaper (som minskar muskeltrötthet) ville vi till en början berika den med C-vitamin. Men det räknas som en tillsats, och eftersom tillsatser inte tillåts i ekoprodukter var vi tvungna att hitta en annan, lika effektiv lösning.
Det är här acerola kommer in i bilden: acerolaträdets små frukter är fulla av C-vitamin, och tack vare dem kunde vi ändå ge produkten de egenskaper vi ville ha!

Råvarornas ursprung

“För att minska vår miljöpåverkan har vi valt ingredienser vars ursprung är logiskt för just de ingredienserna, alltså som kommer från platser där förhållandena är gynnsamma för deras produktion”, förklarar Juliette, produktingenjör. Det är till exempel logiskt att mandeln kommer från Kalifornien och Australien, acerolan från Brasilien och havregrynen från Storbritannien.

Vad gör alla dessa ingredienser?

- Frön, mandel, rissirap, havregryn och honung bidrar med energi.
- Frön och mandel ger en god smak och knaprig konsistens.
- Torkad rissirap och solrosolja ger en bra textur.
- Acerolasaft i pulverform är rikt på C-vitamin, en antioxidant som bidrar till att minska muskeltrötthet.
- Tokoferolkoncentrat är ett processhjälpmedel.

Det viktiga tuggandet

Varför tugga i sig en fröbar, när det är enklare att dricka en gel? Det är faktiskt så att själva tuggandet triggar igång matsmältningsenzymer och alltså underlättar matsmältningen, som kan fungera sämre under fysisk aktivitet.
Så hoppa inte över geler och andra lättuggade snacks helt och hållet, men variera dem gärna med till exempel fröbarer!

Näringsdeklaration

Näringsvärden: 100 g | 35 g (=1 bar) Energivärde: 2260 kJ - 543 kcal | 678 kJ - 163 kcal Fett: 36 g | 11 g varav mättat fett: 4,6 g | 1,4 g Kolhydrater: 34 g | 10 g varav sockerarter: 14 g | 4,2 g Protein: 17 g | 5,1 g Salt: 0,02 g | <0,01 g Vitamin C: 0,40 mg (50 %)* | 0,12 mg (15 %)* * % av dagligt referensintag

Vikt

0,109 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Denna ekologiska och glutenfria fröbar bör konsumeras snarast efter öppnandet och förvaras torrt och mörkt.

Vårt engagemang

Vår ekologiska och glutenfria fröbar med mandel testades av 62 personer, både vana utövare och nybörjare inom landsvägscykling, stigcykling, triathlon, traillöpning och andra sporter.
Så testas produkten Baren har testats av 62 testpersoner i samband med uthållighetsträning, och den gillades av de allra flesta!

Omdömen

Personalens omdömen