Referens : 8646121
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RAQUETTES ADULTE EXPERT

Tennisracket ARTENGO TR990 POWER PRO vuxen svart/röd ARTENGO

ARTENGO
Decathlon
Vårt hängivna team har tagit fram den här racketen för expertspelare som vill ha kraft och stabilitet. TR990 POWER Pro (300 g) är den tyngsta racketen i Power-serien. Tack vare MPO-konceptet är den både kraftfull och stabil.

Produktens fördelar

Styrka Väldig styv racket med trögt motstånd som gör den kraftfull.
Stabilitet Konceptet MPO ger en optimal mix av hanterlighet och stabilitet.
Spinn Strängmönstret 16x19 och träffytan på 645 cm² ger bra spinn.
Manövrerbarhet Racketen väger 300 gram och är ganska lätthanterlig med MPO-konceptet.

Teknisk information

Vikt (ej strängad racket)

300 gram

Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

32 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

645 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

70 Ra

Ra-värde: racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 280

Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft).Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Längd

68,5 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

Profil

Elliptisk
25 mm/25 mm/23 mm

Konceptet MPO

MPO (Mass Polarization Optimization) : konceptet som sprider massan inuti racketen för att få en optimal komromiss mellan lätthanterlighet och stabilitet,Detta bidrar även till att man kan minska tillverkningstoleranserna med 40 %, vad gäller vikten och balansen.Man får en effektiv racket med optimalt bruk.

HMC

Kvalitativ kolfiber High Modulus Carbon, gör racketen styv.

Strängmönster

Originalsträngar: Monofilament polyester grovlek 1,30 mm
Spänning: 23 kg +/- 2 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition Racketram: 45% Epoxi; : 55% Kolfiber; Racketgrepp: 40% Polyetylen; : 60% Stål; Bumperskydd: 100% Polyamid 11 (PA11); Grepp 1: 100% Polyuretan; Racketsträng: 100% Polyester; Racket end cap: 100% Polyamid 11 (PA11);
Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.

Vårt engagemang

Så testas produkten Våra racketar testas i laboratorium och i praktiken.
Den här racketen har testats under flera hundra timmar av våra ingenjörer och våra tekniska partner.
Racketen har tagits fram i samarbete med Steve DARCIS (38:e ATP i singel den 22/05/2017), Oliver MARACH (2:a ATP i dubbel 28/05/2018), och alla Artengos tekniska samarbetspartner, samt flertalet andra spelare på hög nivå.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen