Barnstolar och Cykelvagnar

19 Produkter Produkter

sortera efter

Produkten lades till
Jämför produkterna (0/5)
Öppna
Ej tillgänglig för jämförelse
Jämförelselistan är full. Var god och ta bort en produkt.
Ta bort

Hur väljer man en barnstol ?

Man kan placera barn i en barnstol då de är ca 9 månader gamla eller då de kan hålla upp sitt huvud utan hjälp och barn som väger upptill 22 kg. Tack vare  de små banden som är placerade runt barnets ben och bröstkorg kan du vara säker på att ditt barn inte kommer att falla ur cykeln när du åker på ett oväntat gupp. Vilken barnstol du väljer beror helt på vad ditt barn känner sig mest bekväm med och din personliga preferens. Alla barnstolar är byggda för den högsta säkerheten och för att barnet ska vara bekvämt.

Lär dig lite mer om barnstolar innan du bestämmer dig för att köpa en

Den största skillnaden mellan barnstolar är hur de spänns fast till din cykel. Antingen placeras de på pakethållaren eller i en cykelvagn som dras bakom cykeln. Vilken du väljer beror främst på personliga preferenser snarare än på säkerhet. Oavsett vad du väljer så är det ett praktiskt sätt att cykla som en familj redan innan barnet har lärt sig att börja cykla på egen hand. 

Om du väljer att ha ditt barn i en cykelvagn så är det lite säkrare för barnet i och med att de inte faller från en högre höjd men barnstolar är setta som väldigt säkra platser att sitta i som barn i och med att barnet är säkert fastspänt i en stol och för att barnet har din rygg som krockkudde om olyckan är framme.

Se bara till att sadeln får plats på din cykel och att det finns plats för barnet om du sätter dig på cykeln. Barnet måste sitta bekvämt under resan och behöver därför helst prova sitsen innan man kan köpa den. Alla våra barnstolar är ergonomiska och gjorda så att barnet kan luta tillbaka huvudet för att sova. Man kan luta några av våra barnstolar bakåt så att barnet kan sova när det är trött. 

Barnstolarna skiljer sig också genom hur man sätter fast dem i cykeln. Det finns clip-on stolar, stolar som är mer fastmonterade och stolar som man sätter in i ramen av cykeln som inte har en pakethållare. 

Cykelvagnar - barnets egna lilla körvagn

När man drar i en vagn så kan det vara svårt att göra små svängar och starta på kort varsel. Det är därför kanske inte den bästa idén att ha en cykelvagn med sig i en storstad där man måste ofta stanna vid rödljus, göra skarpa svängar och sen parkera cykeln på små areor. 

Däremot är cykelvagnen mycket säkrare och ofta roligare för barnet. När barnet sitter i en barnstol så har det bara din rygg framför sig och han/hon kan inte leka med sina leksaker. Om barnet där emot sitter i en barnvagn så kan han/hon leka med ett syskon (man kan få plats med två barn i våra cykelvagnar) och med sina leksaker som inte kommer att falla ut ur vagnen i och med att den är helt insluten. Utöver det så kommer barnet inte få något regn eller vind på sig.

Det bästa med cykelvagnar är att de är väldigt säkra. Om vagnen skulle hamna på sidled eller hamna upp och ner vid en olycka så kommer barnet fortfarande vara i samma position och vagnens aluminiumramar kommer att ha skyddat barnet från alla stötar.

Kom ihåg att alltid ha cykellysen, ringklockor och cykelhjälm för att öka säkerheten för barnet och dig själv ute på vägen.