Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

"Vi nöjer oss inte med att ta fram produkter som är smarta och funktionella. Till år 2026 ska 100 % av våra produkter dessutom vara tillverkade på ett mer miljövänligt sätt."

Så här ska det gå till... 

Det vi DECATHLON, kallar ekodesign är åtgärder
som minskar våra produkters miljöpåverkan. Vi går
vanligen tillväga två sätt

Genom att välja material
från mer hållbara källor

Zafu ekologisk bomull Ekologisk bomull

Ekologisk
bomull

Metoderna för ekologiskt jordbruk bevarar den biologiska mångfalden och jordens bördighet och minskar risken för förorening av grundvattnet, vilket är ett problem vid konventionell bomullsodling.

Återvunnen bomull jacka

Återvunnen bomull

Vi spinner trådar i en blandning av nya bomullsfibrer och återvunna, som kommer från produktionsspill och textilier i slutet av sin livscykel. På så sätt kan vi minska vår miljöpåverkan från odling av nya bomullsfibrer.

Återvunnen polyester

Återvunnen polyester

Genom att framställa polyester av återvunna plastflaskor och textilier kan vi dra ner på vår förbrukning av nyframställda oljebaserade råmaterial.

Återvunnen polyester tights
Strand

Återvunnen plast

Genom att använda återvunnen plast kan vi, utan att ge avkall på produkternas kvalitet och hållfasthet, minska vår förbrukning av nyframställda oljebaserade råmaterial.

Tuba

Genom att använda tillverkningsmetoder
med mindre miljöpåverkan

Sovsäck Dope dyed Dope dyed

Färgning med minskad vattenåtgång

För att minska mängden vatten som går åt i samband med färgbad använder vi oss av spinnfärgning. Spinnfärgade tyger färgas genom att pigment tillsätts redan vid spinningen av tråden.

Tält Quechua Biton

Färgning av varannan tråd

Det går som sagt åt mycket vatten till färgning av textiler. För att minska vår vattenförbrukning väver vi tyger av trådar från två spolar, en med färgad tråd och en med ofärgad. Tygets slutliga färg blir en blandning av de två.

Vill du veta ännu mer om DECATHLONs ekodesign ?
in sustainability.decathlon.com

Vi gör det lätt
att välja miljövänligt !

Forest

För att se om en produkt på vår hemsida är ekodesignad, håll utkik efter den gröna skylten "Ekodesign" och efter information om ekodesign i produktbeskrivningarna.

I produktlistor Encart ecodesign