Referens : 8503873
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
UTRUSTNING TRAILRUNNING

Vikbara stavar i kolfiber TRAIL svart/brons EVADICT

EVADICT
Decathlon
Vårt team för trailprodukter har tagit fram de här stavarna som passar när du beger dig ut i bergsmiljöer med nivåskillnader. Vill du ha en extra hand när du är i bergsmiljöer? Då rekommenderar vi de här ultralätta stavarna. Du förlorar ingen tid eftersom de viks ut i en enda rörelse.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Kompakthet Förvara dem enkelt på din väska eller väst eftersom de är vikbara.
Lätthet Spring lätt: stavarna väger endast 282 g paret och är 110 cm långa.
Reaktionshastighet Vik ihop och vik ut på rekordtid: det tar endast tre sekunder!
Vibrationsdämpning Du störs inte av vibrationer eftersom stavarna är i kolfiber.
Fäste Spetsen i karbid ger mycket bra fäste på alla underlag.
Ergonomiskt grepp Du får ett bra grepp i det bekväma handtaget.
Lätt att ta på/av sig Justera enkelt handledsremmen som du vill ha den.
Skyddar innehållet Förvara stavarna i ett fodral för att undvika fukt och korrosion.

Teknisk information

Såhär väljer du storlek

Om dina armbågar är i rak vinkel när du håller stavarna har du rätt storlek.
- Storlek på löparen 155-170 cm = stavar på 110 cm
- Storlek på löparen 171-181 cm = stavar på 120 cm
- Storlek på löparen över 182 cm = stavar på 130 cm

Stavar för att spara tid

För traillöpare är det alltid en prioritet att kunna fälla ihop stavarna snabbt och lätt. Därför har vi tagit fram dessa stavar som är mycket lätta (282 g per par). Stavarna på 110 cm blir endast 37 cm långa när de är hopfällda (40 cm i stl 130 cm och 43 cm i stl 130 cm) så att de inte ska vara i vägen. Känn dig lätt när det går nedför!

Varför ska man använda trailstavar?

Stavarna är till för att hjälpa dig när det går uppför, för att spara energi. De ger dig bättre balans, stabilitet och säkerhet vid svåra passager.De kan även användas för mer stabilitet och dämpning i nedförsbackar.

Hur vecklar man ut eller fäller ihop stavarna?

Med ett enkelt knapptryck vecklar du snabbt ut eller ihop staven, även under rörelse.

Testade och godkända

Stavarna har testats i labb för att kontrollera tåligheten. Sedan har vårt utvecklingsteam testat stavarna under verkliga förhållanden vid berget Sainte Victoire med hjälp av erfarna traillöpare. Resultaten hjälpte oss att ta fram de här stavarna i ultralätt kolfiber och som är superenkla att fälla ut/ihop: det tar mindre än två sekunder att fälla ut dem, och tre sekunder att fälla ihop dem igen!

Bekvämt handtag för alla händer

Handtaget består av tåligt EVA-skum som är hållbart och bekvämt. Storleken på handtaget är tänkt att vara anpassat till alla handstorlekar. De är lite längre så att man kan hålla staven lite längre upp eller lite längre ner om man vill, och fortfarande ha ett bekvämt grepp.Alla har sin stil!

Vilken teknik ska jag använda?

Att använda stavarna vid löpning kräver övning och en viss teknik.Om du har en dålig teknik kan du istället förlora energi.
Det finns två sätt att använda trailstavar vid uppförsbackar och nedförsbackar: samtidigt eller alternering.Användningen beror på lutningen på backen och hur mycket plats du har runt omkring dig för att sätta ned stavarna.

Parallell teknik

Att använda stavarna i parallellt med löpstegen är en användbar teknik, särskilt vid stora nivåskillnader. Det gör det lite lättare för lårmusklerna genom att lyfta upp kroppen med armarna eller genom att hålla tillbaka och avlasta benen i nedförsbacke.Du kan ta flera steg vid ett stavtag. Tänk på att luta kroppen framåt och att trycka ned stavarna ordentligt i marken.

Motsatt teknik

Tekniken att alternera passar när det är mindre lutning och du har mindre plats.Tekniken kräver mindre kraft och görs genom att alternera höger och vänster ben. Du använder staven i motsatt arm medan du springer.I detta fall ska du inte trycka ned staven för hårt i marken för att behålla rätt rytm. Ta flera små steg istället för få stora när du utövar den här tekniken, för att få ett naturligt flyt.

Komposition och reparation

Konstruktion på rören är ultralätt: 60 % kolfiber och 40 % harts (för att binda fiberna). Hantaget består av skum i 100 % EVA och handledsremmen är i 100 % polyester. Spetsen är i karbid och tungsten och kan skruvas av och bytas ut.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Shaft
60.00% Kolfiber, 40.00% Harts
Handtag
100.00% Foamed EVA
Strap
100.00% Polyester
Skötselråd: Torka efter varje användning.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Förvaringstips Förvara stavarna i fodralet och torrt, mörkt och luftigt.
Begränsad användning: Använd inte om det är åskoväder.

Vårt engagemang

Så testas produkten På DECATHLON testas alla produkter av en användarpanel (traillöpare) under de förhållanden för vilka de utformades. Testerna utformas och leds av ett speciellt ingenjörsteam. Stavarna fick betyget 8,2/10 av våra externa testpersoner. Laboratorium: Våra stavar genomgår tester även i labb (buckling test) för att kunna garantera att de är robusta under användning.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen