Referens : 8511614
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
FÖRSTÄRKTA JAKTKLÄDER, REGN

Jaktjacka vattentät förstärkt 520 neon/brun SOLOGNAC

SOLOGNAC
Decathlon
Framtagen för all slags jakt i skogsmark i regnigt väder. Denna förstärkta och vattentäta jacka är personlig skyddsutrustning för synlighet. För jakt på morkulla särskilt för att vara synlig i alla naturtyper.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Sikt Jacka som är personlig skyddsutrustning med certifierat hög synlighet.
Håller för buskage Material och hopsättning som ger högre riv- och nötningstålighet.
Vattentäthet Tyg med membran och vattentäta sömmar: skyddar mot en tre timmars skur.
Fickor Fyra fickor nedtill, en viltficka och en invändig bröstficka med blixtlås.
Andningsförmåga Membran och mekaniska ventileringar som ger bättre fuktavledning.
Enkelhet Plats för clips till dressyrhalsband.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Plaggets tålighet: en viktig faktor vid jakt i skogsmark

Jägare, deras hundar och deras sätt att ta till sig miljön skiljer sig från en biotop till en annan, men alla som älskar att jaga i skogsmark behöver en sak: kläder som tål att nötas mot växtlighet och slutna miljöer, där grenarna flätas in i varandra och där det är svårt att ta sig fram. Därför är denna jacka särskilt tålig mot törnen, taggar och krävande vegetation. Med förstärkningar.

En jaktjacka som är personlig skyddsutrustning för synlighet för högre säkerhet vid jakt

Plagg som är personlig skyddsutrustning för synlighet uppfyller den EU-norm som fastställer egenskaper för artiklar som har till syfte att uppmärksamma omgivningen på att en person (i detta fall en jägare) befinner sig någonstans. Det gör bäraren väl synlig och lättare att upptäcka. För att uppnå högre säkerhet gör därför denna jacka att den som bär den syns bättre i många naturtyper, olika slags vegetation, särskilt i tät skog. OBS: produkten är personlig skyddsutrustning för annat än yrkesbruk

BRY DIG INTE LÄNGRE OM REGN ELLER DROPPAR FRÅN TRÄD LÄNGS VÄGEN: DEN FÖRSTÄRKTA JACKAN 520 ÄR VATTENTÄT

Med en vattentäthetsklassning på 5 000 mm har den förstärkta jackan 520 en hög grad av vattentäthet. Ett tygs tålighet mot vattentryck mäts i mm vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Materialet i denna jacka står alltså emot trycket av 5 000 mm vatten (vilket ungefär motsvarar en störtskur). Denna artikel har godkänts i ett duschprov med 100 liter vatten/m²/timme i tre timmar.

En jacka som dessutom är vattenavvisande. Men vad handlar det om?

Utöver att regn eller droppar från träden är inte längre något problem för dig med den här jackan, så är den dessutom vattenavvisande. Ett tygs vattenavvisande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Tyget suger därför inte åt sig vatten utan förblir lätt, andas och värmer. Nämnde vi förresten att sömmar och blixtlås på den här modellen är vattentäta?

En funktionell och praktisk produkt med lätt åtkomliga fickor

Ska inte övertäckas av andra plagg eller produkter (tex. ryggsäck) för att du ska synas bra. Tänk på att alltid följa säkerhetsföreskrifterna som gäller för jakten. Denna jacka, med infällningar i neonorange, har massor av förvaringsmöjligheter: det finns två stora 3-i-1-fickor nedtill med tryckknappar och klaff, liksom en invändig bröstficka.

Ett plagg med det lilla extra

Inuti de två 3-i-1-fickorna nedtill finns en ficka med blixtlås (för nycklar, dokument eller licens) och en patronficka som rymmer fem patroner (alltså sammanlagt tio). På den här jackan har våra produktutvecklare dessutom tänkt på att sätta två hakar för att ha fjärrkontrollen till din hunds halsband nära till hands. I kragen döljs en huva och det finns en stor viltficka för det byte du får (som kan öppnas helt för att göras ren).

Några ytterligare fakta om andningsförmågan

Jackan är främst tänkt för jakt på morkulla, men passar även för all småviltsjakt i krävande miljö. Det är ett tekniskt plagg med ventileringar med blixtlås på sidorna för bättre luftväxling. Slutligen gör mesh-ventileringen invändigt att fukten lättare avleds. Mycket praktiskt när man går flera kilometer efter hundarna och söker efter spår.

Vikt

Stl. S: 980 g
Storlek M: 1,050 kg
Storlek L: 1,070 kg
Storlek XL: 1,165 kg
Storlek 2XL: 1,180 kg
Storlek 3XL: 1,230 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyamid
Detalj
100% Polyester
Foder
100% Polyester
Annat foder
100% Polyamid
Huva
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Ej kemtvätt. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Torrt och mörkt: reflexverkan kan allvarligt påverkas om västen utsätts för starkt solljus. Håll borta från eld.
Begränsad användning: Produkten är personlig skyddsutrustning för annat än yrkesbruk.

Vårt engagemang

Ett anmält europeiskt organ: IFTH-n°0072.
Så testas produkten Produkten uppfyller kraven i norm NF S74-567:2014
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen