Referens : 8504157
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VÅTDRÄKT FÖR KALLT VATTEN

VÅTDRÄKT 100 4/3 JUNIOR MÖRKBLÅ OLAIAN

OLAIAN
3.8/5
3.8/5
Decathlon
Våra team har utvecklat denna våtdräkt för nybörjarsurfare som surfar upp till 1 h i vattentemperaturer på mellan 12 °C och 17 °C. En varm våtdräkt som är lätt att ta på sig. Perfekt för vattensport även i kallare temperaturer!

Produktens fördelar

Rörelsefrihet Passform som underlättar paddlingsrörelser. Töjbara sömmar.
Lätt att ta på/av sig Blixtlås i ankeln och stängning i ryggen för att vara smidig att ta på och av.
Vattentäthet Sydda och limmade sömmar. Slå under blixtlås. Åtdragning i kragen. Tight.
Irritationshämmande Slät innerkrage. Sömlösa underärmar. Knäförstärkningar.

Teknisk information

Hur väljer man rätt våtdräkt? (del 1)

Det som främst styr valet av våtdräkt är vattentemperaturen. Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats. Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa: Varmt vatten över 21 °C. Tempererat vatten mellan 17-22 °C. Kallt vatten mellan 12-17 °C. Väldigt kallt vatten 7-12 °C. På webbplatsen seatemperature.org hittar du vattentemperaturen för ditt ställe.

HUR VÄLJER MAN RÄTT VÅTDRÄKT? (Del 2)

Det andra du ska tänka på är hur länge du ska vara i vattnet. Om det inte överstiger 1 timme, passar modellerna 100 bra. För 2 timmar i vattnet passar modellerna 500, och för upp till 3 timmar gäller modellerna 900.
I jämförelse med modellerna 100, är modellerna 500 varmare, har ökad vattentäthet och tröttar ut dig mindre då de ger bättre rörelsefrihet. Modellerna 900 har dessa egenskaper och på högre nivå än modellerna 500.
OBS: modellerna 900 är enkla att ta på sig.

Välja rätt storlek

Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din våtdräkt. En våtdräkt ska sitta åt mycket väl och får inte ha några synliga veck. Den sitter inte bekvämt i torrt läge utan först när den blir fuktig i vattnet. Om du väljer en för stor storlek kommer veck bildas som orsakar hudirritationer och den värmeisolerande effekten sjunker eftersom vatten samlas upp.
Prova din våtdräkt!

Material

Våtdräkt 100 4/3 Tribord är gjord av äkta neopren för att ge bättre värmeisolering. Fodrad med polyamid för slittålighet. Neoprenets tjocklek: 4 och 3mm. Neopren är ett elastomerskum med stängda kärnor (polykloropren) som innehåller kvävebubblor med isolerande egenskaper.

Krage

Kragen minskar hudirritation. Du kan även bära en UV-top under våtdräkten för att minska irritation. Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge.
Tänk på att räta ut slaget på insidan ordentligt för att undvika skav från blixtlåset eller kragen.

Vattentät sammanfogning

Sydda och limmade sömmar för vattentäthet och hållbarhet. Sömmarna är på ena sidan, tråden inte dras igenom hela neoprenets tjocklek, vilket hindrar vatten från att läcka in. Frånvaron av tråd på insidan minskar risken för irritation. Innerlappar är placerade på känsliga punkter för förstärkning och komfort.

Blixtlås

Våra blixtlås testas i laboratorium för att vi ska kunna säkerställa att de är maximalt hållbara och tåliga mot saltvatten. Dräkterna stängs i ryggen för att vara mer bekväma i bruk, då en del vattensporter som t.ex. bodyboarding innebär att man ligger på mage.

Blixtlåsets dragtapp

Enligt lag måste vi sätta ett kort snöre på juniorprodukternas blixtlås för att motverka risker för strypning. För de större har vi satt ett längre snöre så att de själva kan stänga plagget. Ett litet kardborrband hindrar plagget från att gå upp av sig själv under användning.

Motverkar skav

Denna modell har utformats utan sömmar under armarna för att undvika skav.

Håll dig varm längre tack vare värmande tillbehör! Det finns ett sortiment för varje temperatur ...

När vi är i vattnet är det via fötter, händer och huvud som vi förlorar över hälften av kroppsvärmen.
Här är passande tillbehör för att undvika det:
– i kallt och tempererat vatten (>17 °C) => låga innerskor i neopren.
- i kallt vatten (12-17 °C): Höga våtskor och handskar.
- i väldigt kallt vatten (7-12 °C): Neoprenstövlar, handskar, balaklava och topp+huva. Du hittar alla våra surftillbehör i neopren på decathlon.se

Våtdräkt för vattensport

Våra våtdräkter svarar upp mot surfarnas höga krav.
Våtdräktens utformning gör att den passar lika bra för andra vattensporter, såsom kitesurf, wakeboard, vattenskidor, promenad i vatten eller SUP (stand-up paddle).

Decathlons surfmärke OLAIAN

Decathlons surfmärke heter OLAIAN, med bodyboards, skimboards, surfbrädor och mycket mer! Vi märker nu om produkterna, och det är därför det eventuellt kan förekomma en annan märkning än som visas på produkten.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skum
100% Neopren
Huvudmaterial
100% Polyamid
Skötselråd: Skölj i rent vatten efter användning. Handtvätt. Tvättas kallt.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara torrt och luftigt. Undvik värmekällor. För att förlänga livslängden bör produkten ej soltorkas. Maskintvätt rekommenderas ej.
Begränsad användning: Framtaget för vattentemp. 12-17 °C. Att användas i upp till 1 h.

Vårt engagemang

Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen