Referens : 8554171
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
COMBINAISON EAU TEMPEREE

Våtdräkt SURF 900 Neopren 3/2 mm Dam marinblå OLAIAN

OLAIAN
Decathlon
Vi, som är surfare på alla nivåer, har tagit fram denna våtdräkt för avancerade surfare som surfar på alla typer av vågor. Våtdräkt i 3/2 mm neopren utan blixtlås. Framtagen för surfing eller bodyboard i varmt vatten, 17 °C - 22 °C. Expertnivå. Användningstid: upp till 3 timmar.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Rörelsefrihet Förslutningssystem utan blixtlås för att underlätta armtagen

Teknisk information

Du är mycket van surfare

Du surfar intensivt, det är din favoritsport. Du paddlar till line up, gör duck dive med shortboard eller turtle roll med longboard. Du surfar i vågor som är över en meter. Du kan surfa alla typer av vågor.Vi har tagit fram ett sortiment för att du ska hitta rätt kläder för just din nivå.

INGET BLIXTLÅS

Denna våtdräkt i 3/2 mm utan blixtlås är avsedd för erfarna surfare och expertsurfare. Våtdräktens design ger en optimerad rörelsefrihet för att paddla, men påtagningen kan kräva viss övning. Påtagningsrutinen blir enklare efter att du använt våtdräkten några gånger, och neoprenmaterialet blir mjukare med tiden.

Välja rätt storlek

Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din våtdräkt. En våtdräkt ska sitta åt mycket väl och får inte ha några synliga veck. Den sitter inte bekvämt i torrt läge utan först när den blir fuktig i vattnet, eftersom neopren töjs i vatten. Vi rekommenderar att man provar våtdräkten innan köp, om detta är möjligt.

Hur väljer man rätt våtdräkt? (del 1)

Det som främst styr valet av våtdräkt är vattentemperaturen.
Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats.
Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa:
Varmt vatten över 20 °C.
Tempererat vatten mellan 17-22 °C.
Kallt vatten mellan 12-17 °C.
Väldigt kallt vatten 7-12 °C.
På webbplatsen seatemperature.org hittar du vattentemperaturen för ditt ställe.

Hur väljer man rätt våtdräkt? (Del 2)

Det andra du ska tänka på är hur länge du ska vara i vattnet. Om det inte överstiger 1 timme, passar modellerna 100 bra. För 2 timmar i vattnet passar modellerna 500, och för upp till 3 timmar gäller modellerna 900. I jämförelse med modellerna 100, är modellerna 500 varmare, har ökad vattentäthet och tröttar ut dig mindre då de ger bättre rörelsefrihet. Modellerna 900 har dessa egenskaper och på högre nivå än modellerna 500. OBS: modellerna 900 är enkla att ta på sig.

Maximal rörelsefrihet

Våtdräkterna i OLAIANs damserie 900 är genom materialval och snitt utformade för att vara smidiga att röra sig i och underlätta armtagen. Hela våtdräkten är gjord i extremt töjbar neopren. Alla sömmar är töjbara. Eftersom våtdräkten inte har något blixtlås har ryggen fullständig rörelsefrihet i vattnet.

Krage

Kragen minskar hudirritation. Du kan även bära en UV-topp under våtdräkten för att minska risken för irritation. Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge.Det kan kännas som att det stramar åt kring halsen när du sätter på dig våtdräkten, men detta mjukas upp när du är i vattnet.

Nyckelficka

På framsidan sitter en nyckelficka.

Material

Våtdräkterna i OLAIAN 900-serien är gjorda i 100 % extremt töjbart neoprenmaterial, vilket garanterar värmeisoleringen och rörelsefriheten. Fodrad med syntetmaterial för bättre slittålighet.
Neoprenets tjocklek: 3 mm och 2 mm
Neopren består av ett elastomerskum med isolerande egenskaper. Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.

Ekotillverkning

Våra våtdräkter i 900-kollektionen är tillverkade av Limestone, ett kalkbaserat neoprenmaterial. Neoprenet i svart färg kallas Eco carbon black och är tillverkat av återvunna, använda däck. Limmet som används för att sammanfoga det textila materialet med neoprenet kallas Aquaglue och är vattenbaserat utan lösningsmedel. Färgningsprocessen Dope-Dye Yarn är en miljövänlig spinnfärgning med mycket sparsam vattenanvändning, vid svart färgning.

Håll dig varm längre tack vare värmande tillbehör! RÄTT UTRUSTNING FÖR ALLA VATTENTEMPERATURER

När vi är i vattnet är det via fötter, händer och huvud som vi förlorar över hälften av kroppsvärmen. Här är passande tillbehör för att undvika det:
– i varmt och tempererat vatten (>17 °C) => låga våtskor i neopren.
- i kallt vatten (12-17 °C): Höga våtskor och handskar.
- i väldigt kallt vatten (7-12 °C): Neoprenstövlar, handskar, balaklava och topp+huva. Du hittar alla våra surftillbehör i neopren på decathlon.se

OLAIAN - Decathlons surfmärke

Decathlons nya surfmärke heter OLAIAN. Produkterna tillverkas vid Frankrikes sydvästra kust, i Hendaye. I vårt utvecklingscenter, som ligger precis vid havet, kan vi på samma dag utforma ett nytt badplagg eller våtdräkt, och sedan direkt testa dem i vågorna.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skum
100% Neopren
Huvudmaterial
86% Polyamid, 14% Elastan
Annat foder
100% Polyamid
Skötselråd: Skölj i rent vatten efter användning.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt

Vårt engagemang

Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen