Referens : 8660808
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VÅTDRÄKT FÖR KALLT VATTEN

Våtdräkt Surfing Quiksilver Prologue Junior 4/3 mm Svart QUIKSILVER

QUIKSILVER
Decathlon
Denna våtdräkt är konstruerad för erfarna surfare som surfar upp till två timmar i kallt vatten, 12-17 °C. Mer stretch på överkroppen och värmande foder i bröst och rygg.

Produktens fördelar

Rörelsefrihet Stretchneopren på överkroppen och över armarna. Töjbara sömmar.
Lätt att ta på/av sig Blixtlås i ryggen. Helt justerbar stängning i kragen.

Teknisk information

Hur väljer man rätt våtdräkt?

Det som främst styr valet av våtdräkt är vattentemperaturen. Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats. Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa: Varmt vatten över 21 °C. Tempererat vatten mellan 17-22 °C. Kallt vatten mellan 12-17 °C. Väldigt kallt vatten 7-12 °C. På webbplatsen seatemperature.org hittar du vattentemperaturen för ditt ställe.

Välja rätt storlek

Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din våtdräkt. En våtdräkt ska sitta åt mycket väl och får inte ha några synliga veck. Den sitter inte bekvämt i torrt läge utan först när den blir fuktig i vattnet. Om du väljer en för stor storlek kommer veck att bildas som orsakar hudirritationer och den värmeisolerande effekten sjunker eftersom vatten samlas upp.
Prova din våtdräkt!

Material

För att ge bättre värmeisolering är denna våtdräkt gjord av äkta neopren. För att hålla dig extra varm har neoprenet värmande foder i bröst och rygg. Neoprenets tjocklek: 4 och 3 mm.

Krage

Kragen är särskilt utformad för att vatten inte ska tränga in. Du kan även bära en UV-topp under våtdräkten för att minska risken för irritation. Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge. Tänk på att räta ut slaget på insidan ordentligt för att undvika skav från blixtlåset eller kragen.

Blixtlås

Våtdräkten stängs i ryggen för att vara skönare att använda, då en del vattensporter innebär att man ligger på mage och paddlar.

Blixtlåsets dragtapp

Enligt lag måste vi sätta en kort dragtapp på juniorprodukternas blixtlås för att motverka risk för strypning för de allra yngsta. Dragtappen på blixtlåset är lång från storlek 10 år och uppåt, för att barnen själva enkelt ska kunna ta på och av våtdräkten. Ett litet kardborrband hindrar plagget från att öppna sig under användning.

Vattentät sammanfogning

Sydda och limmade sömmar för vattentäthet och hållbarhet. Sömmarna är på ena sidan, tråden inte dras igenom hela neoprenets tjocklek, vilket hindrar vatten från att läcka in.

Våtdräkt för vattensport

Denna våtdräkt passar även till andra vattensporter, som kitesurf, vindsurf, wakeboard, vattenskidor, vattenpromenad eller SUP (stand-up paddle).

QUIKSILVER

Quiksilver är ett australiensiskt företag som startades 1969 av surfarna Alan Green och John Law. De har specialiserat sig på surf-och vintersport och tar fram tekniska produkter i både utrustning och textil. Det europeiska huvudkontoret ligger i Saint-Jean-de-Luz, Frankrike.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
83% Nylon, 17% Elastan
Skötselråd: Skölj i rent vatten efter användning.
Tvättråd
Ej vattentvätt
Ej vattentvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara torrt och luftigt. Undvik värmekällor. För att förlänga livslängden bör produkten ej soltorkas. Maskintvätt rekommenderas ej.
Begränsad användning: För vattentemperatur på 12 -17 °C. För bruk under ca 2 timmar.

Vårt engagemang

Garanti: 1 År

Omdömen

Personalens omdömen